Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh mladého atleta z oregonské univerzity, který se stal držitelem rekordů USA v běhu na dva a deset kilometrů. Steve Prefontaine již od dětství toužil po tom, aby vynikl ve sportu. Ctižádostivý běžec se srdcem bojovníka dosáhl svého snu - účasti na Olympijských hrách. Obrovský bojovník však opustil tento svět dříve než mohl dosáhnout vrcholu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Citlivě a jednoduše natočené drama, které diváka dokáže zaujmout. O Stevu Prefontaineovi jsme nikdy neslyšel, ale tento snímek mě donutil se o něj alespoň minimálně zajímat. Vedle skvělého Billyho Crudupa dokazuje Donald Sutherland, že i na malém prostoru lze vytvořit velmi kvalitní výkon, který důstane v podvědomí diváka ještě dlouho po konci snímku. Sportovní životopisné drama s nutnou dávnou emocí, ale bez patosu. ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o sporte a tento nadherne zobrazuje sportovu filozofiu ktoru ja uznavam zo vsetkych najviac. Su vitazi a Vitazi.Najlepsi nie je ten, kto vitazi za kazdu cenu, lahsie alebo efektivnejsie. Najlepsi je ten, kto zvitazi sposobom najlepsieho,a ukazuje to na plnej ciare a to je hodne toho najvacsieho uznania, to je Fenomen ! ()

Reklama

TheBalrog 

všechny recenze uživatele

Takhle se rodí legendy. Steve Prefontaine jí byl. Billy Crudup zde předvádí asi nejepší herecký výkon jeho dosavadní kariéry. Je velmi uvěřitelný a Donald Sutherland ? tomu není co vytkonout, nastudoval Billa Bowermana do sebemenšího detailu a dokázal to také přenést do samotného filmu Je zde také zcela do puntíku ukázáno jak se postupně rodila značka Nike. Od měření nohou běžců až po odlévání podražek ve waflovači u Bowermana doma. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Steve Prefontaine byl talentovaný běžec a zemřel mladý, což s sebou nese punc přitažlivosti, záhady a jisté nepostižitelnosti, ale nebude to hlavní důvod, proč se o něm - stejně jako o mnoha jiných - točí filmy. Ten člověk byl paličatej umanutej rebel, k tomu byl pěknej, měl dar z nebes a obrovský charisma - tady zprostředkované jen Billy Crudupem, ale věřila jsem tomu. Ten film je vůbec celej uvěřitelnej a Donald Sutherland jako trenér božskej. V o rok starším Zázračném běžci hrál Prefontaina Jared Leto a taky dobrý. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a tragický film o nesplněných přáních, o cestě na vrchol a následném pádu, o životní lásce, o přátelství, o hrdinství atd. tentokrát z prostředí atletického oválu. Billy Crodup je ve své roli excelentní, což filmu dodává tolik potřebnou autentičnost a diváka připoutá k televizoru. Ale k plnému hodnocení tomu přeci jen něco málo ještě schází. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Pri tvorbe podrážky modelu Nike Waffle sa Bowerman nechal údajne inšpirovať manželkou pri príprave raňajok.
    (lumi3r3)
  • Režisér snímku Robert Towne chtěl, aby roli Billa Bowermana hrál Tommy Lee Jones, ten jí odmítl a úlohy se tak ujal Donald Sutherland. (aluna)
  • Do role Stevea Prefontaina byl zvažován i Tom Cruise, ten jí však odmítl s tím, že je na ní příliš starý. (aluna)

Reklama

Reklama