Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětství, které v Kalifornii prožila patnáctiletá Vanessa Lutz připomínalo peklo. Její nevlastní otec Larry obchoduje s drogami, matka Ramona je narkomanka a prostitutka, která už několik let předstírá, že nevidí, jak muž Vanessu pohlavně zneužívá. Když se nakonec otčím dostane za její zneužívaní a drogy za mříže a matka je zatčena za prostituci, usoudí sotva gramotná Vanessa, že se nechce dostat do žádné pěstounské rodiny a raději se rozhodne najít svou babičku, kterou v životě neviděla a začít u ní nový život. Ukradne auto sociální pracovnici, která měla na starost její rodinu a uteče z domu. Cestou se však auto porouchá a tak Vanessa pokračuje v cestě s mladým, příjemným a na první pohled slušným Bobem Wolvertonem, který pracuje jako právní poradce ve škole pro problémové chlapce. Bob si pomalu získává Vanessinu důvěru a nakonec ji přesvědčí, aby mu vyprávěla o tom, jak ji nevlastní otec pohlavně zneužíval. Jenže zanedlouho si šokovaná Vanessa uvědomí, že to, co vypráví, Boba vzrušuje. Vzápětí se ukáže, že muž je psychopatickým "vrahem z I-5", o němž se mluví ve zprávách. Muž, který zabíjí a znásilňuje ženy na dálnici I-5. A teď si jako další oběť vybral Vanessu. Dívka se pokusí z jeho auta uniknout, ale zjistí, že muž odstranil vnitřní kliku dveří. Podaří se jí zmocnit pistole a zasáhnout ho několika výstřely. Jako zázrakem však vrah přežije, Vanessa je zatčena a policie ji obviní z pokusu o vraždu. Americký film, který je zdařilou směsí road movie a vězeňského dramatu, vznikl v roce 1996 a původně byl určen pro televizní obrazovky, Velmi kladné recenze a příznivé přijetí nakonec vedly k rozhodnutí uvést film v kinech. Podle vlastního scénáře ho natočil jako svůj režijní debut scenárista Matthew Bright. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

No to byla sračka! No jo, možná geniální satira, možná skvělý výkon Reese Witherspoon (btw, díky těmto dvoum věcem jsem to nehodil z fleku do odpadu), ale když je to taková hovadina tak si to víc než 2* nezaslouží. Naprostá amatérština, jeden příklad za všechny: když jede Reese s Kieferem v autě tak si všimněte že nejenom že nejedou (na čemž není nic divného), ale tvůrci si nedali práci ani s tím, aby nějak zamaskovali že auto stojí, krajina kolem neubíhá a okolní auto ho jenom tak míjí. Jestli si myslí, že divák bude natolik uchvácený rozhovorem 2 hlavních protagonistů, tak se sakra spletli. A když Reese do Kiefera vystřílela celej zásobník (část i do hlavy), tak jsem ze srandy řekl. "On to přežije a zažaluje ji!" A ono to tak fakt bylo, no co budu vykládat. Stupidní mrhání časem. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nejsou to plné 4*, ale pěkných 70 % za kvalitní (trochu jiné) krimi. Čekal jsem, že děj se bude točit hlavně okolo cesty autem, pak ji Bob někam zatáhne a Vanessa se bude snažit uprchnout – prostě ohrané téma. Jenomže vše šlo podstatně rychleji, takže vše co jsem předpokládal, se stalo během půlky filmu a pak jsem se mohl „bavit“ nad kriminální zápletkou s trochu černým humorem, kde excelovala pro mě jednoznačně kladná a sympatická role Reese. Dost silné eRko a pořádně věruhodný násilník Kiefer. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Film, který v první polovině vypadá jako dobře okopírovaná "Tarantinovka" a ve druhé polovině si hraje na nějakou satiru či co! Satiru na "Nazgoolku"? První polovina šlape jak má. Ve druhé to dostalo parádní smyk a já jsem znechucen. Dělat ze sebe blba nenechám. Tak náhlý zvrat prostě neberu. Nebýt opravdu velmi dobrého hereckého výkonu Reese Witherspoon, jdu o jednu hvězdu níže. Teď už vím, že není jen vypatlaná "pravá blondýnka". ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nejsem stoprocentně přesvědčená, že bych normálně dala čtyřku, přece jen tam nějaké to "ale" bylo. Nicméně když jsem viděla jak Reese ve svých dvaceti letech neslezla zpoza klapky a hrála naprosto jedinečně a přesvědčivě, tak to musím zvednout. Byla skvostná postavička se vším všudy. Kiefer hrál psychopata taky báječně, nicméně tady ho Reese trumfla. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně netradiční černá komedie (spíš než satira), ve které podává Reese Witherspoonová opravdu výtečný výkon. Proč teď ta ženská hraje jenom v romantických komediích? Má rozhodně na víc!!! P.S: Hodně rád bych viděl pokračování od stejného autora, kde se má tentokrát navážet do pohádky o Jeníčkovi a Mařence! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Make-up, který má Bob (Kiefer Sutherland) ve Vanessiných (Reese Witherspoon) nočních můrách, pochází už z prvních zkoušek kostýmů. Původně měla být použita složitější verze, která byla ale později zamítnuta. Líčení totiž trvalo šest hodin, což si štáb nemohl dovolit. (zajda404)
  • Falešná krev, která byla použita v jedné scéně, vyvolala na kůži Reese Witherspoon alergickou reakci. (zajda404)
  • Muž na fotce, kterou Vanessa (Reese Witherspoon) ukazuje Bobovi (Kiefer Sutherland) jako fotku svého otce, je ve skutečnosti masový vrah Richard Speck. (zajda404)

Reklama

Reklama