Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Děsný, až na první povídku nedává žádná vůbec smysl, naprosto otřesná kamera.Nechápu, proč musejí tvůrci za každou cenu používát ty kamerové mrdky, které srčí, blikají a neustále vás serou, to je strašně rušivý moment.Jen první povídka byla fajn, jenže v ní bylo taky hovno vidět.Směsice debilních povídek, které nedávájí žádný smysl a mě nadáváte, že náš horor nemá smysl ani pointu (ste idioti prostě), v našem filmu pointa je, tady byste jí nenašli ani teleskopem.Hrozně iritující záležitost a jen díky pár dobrým scénám, nepošlu tuhle zbytečnost netalentovaných diletantů do úplné prdele.35%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Představte si film, u jehož sledování vám svírá hlavu epileptik při záchvatu. Ono by to bylo i docela originální s nadprůměrnými, sugestivními momenty, kdyby tu kameru nedržel nějaký kripl s Parkinsonem, kterému pro hezkou chvilku stačí, aby si ho jen tak chytil do ruky a čekal na vyvrcholení! U tohoto poskakujícího zvěrstva to Mistrovství světa v třepání s kamerou skutečně vyvrcholilo a zážitek je téměř až bolestivý. Když jsem po sto šestnácti minutách odtrhl zrak od obrazovky a setřásl ze zad toho pacienta s padoucnicí, ještě asi tak hodinu se mi klepala realita a sem tam i vypínala. Mám teď akorát tak chuť připojit vynálezci těch zasraných nalezených futyčů ke spánkům elektrody, pustit proud, vozit jej přitom v traktoru bez tlumičů tak dvě hoďky po rozoraném poli a za neustálého bičování ho nutit počítat brázdy. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první jsem spatřil pokračování, ovšem to nic nemění na tom, že po skouknutí prvnotiny bych musel názor přehodnotit. Jednička je i tak dle mě o fous slabší. Jako pojivo je tu příběh o bandě floutků, co se vloupá do baráku, aby našla jednu specifickou videokazetu. Zde bych koncepci příběhového lepidla naopak vyzdvihl oproti dvojce, protože nabídne hned několik děsivých scenérií a funguje o něco líp. Amateur Night vše otevře a ukazuje partu kámošů jdoucí do barů nahánět slečny a na jednoho z nich umístí navíc brýle se skrytou kamerou. Domů si odvezou jednu slečnu, která se zmůže jen na vytuhnutí v posteli, ale ta druhá trochu pookřeje a ukáže, co je skutečně zač. Parádní jízda až do konce. Tenhle příběh patří rozhodně k tomu lepšímu, co na véháesce spatříte! Second Honeymoon je naopak dle mě zbytečná roztahaná vata, která by zde ani nemusela být. Vypráví o novomanželském párečku a jednom nezvaném hostu, který si libuje v nočních návštěvách, kanadských nocích a hrátkách s nožem. Závěr sice nabídne chuťovku a překvapivý zvrat, ale nějak to prostě jako celek nefunguje. Tuesday the 17th vypráví povídku o legendárním lesním vrahovi, u kterého opravdu nevíte, co je zač a jaký má původ. Partička teenagerů zrovna u tohoto lesa podnikne svůj výlet a netuší, že je jejich poslední. Námět by se dal dobře zpracovat, ale jak již bylo několikrát zmíněno, ta krátká stopáž a velmi rychlé rozuzlení vám akorát tak zamotá hlavu a vy si ani nestihnete uvědomit, co se to vlastně stalo. The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger je ztvárněn prostřednictvým webkamer a párečku, kde dívčinu straší v domě duchové. Originální zpracování nepostrádající solidní lekačky a opravdu nečekanou pointu a konec, která by mě ve snu ani nenapadla. 10/31/98 je naprostý vrchol celé scenérie! Obsahuje vše, co by měl found footage horor mít. Tajemný příběh, mrazivou atmosféru a děsivé momentky nepostrádající gradaci. Banda plantážníku vnikne do domu, o kterém se domnívá, že je místem jejich večerního mejdla, ale vyjde najevo, že jsou nečekanými návštěvníky jednoho mystického rituálu. Zde nic nemohu vytknout a byl jsem neskutečně zvědavý, jak to skončí a musím říct, že docela nepředvídatelně! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parta naprosto dementních idiotů, se vloupají do domu a začnou sledovat kazety. A mi se můžeme těšit na 5 poměrně kvalitních příběhů. První příběh o partě mladých kteří v baru sbalí upírku je poměrně zajímavej, už od téhle úvodní povídky jsem si říkal že se mi film bude líbit. Líbil se mi styl těch starých kamer, který dnešní found footage nemají. Maska upírky mě docela zamrazila. Tvůrci si s ní vyhrály. 8/10. Druhý příběh byl o dvojici v motelu a jeden hajzl. Nic extra od Westa bych čekal daleko více, jeho styl je dobrej ale tady mě zklamal. 5/10. Třetí povídka je ale nejslabší, nemám moc rád když je vrah v hororech neporazitelnej a tady bohužel je. Takže nic pro mě. 4/10. Další povídka je duchařina která je sem tam strašidelná a dokáže navodit slušnou atmosféru, ale když jsem to dokoukal tak jsem zjistil že jsem se ani jednou nelekl. Ale jak jsem řekl dokázala mě udržet v napětí. 8/10. A poslední povídka je nejlepší parta mladíků jde na párty do domu který je ale opuštěný, tedy kromě pár šílenců a duchů. Parádní 10/10. S celým VHS jsem spokojen, jsou tu jen 2 povídky který mě zklamaly. Ale celkově paráda. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím co jsem od toho čekal. Super hororovou podívanou nebo další found footage co si bude hrát na kdoví co? Asi něco mezi a to jsem dostal. Bohužel, do 74 minuty jsem se vcelku nudil, i když nahrávka z lesa nebyla díky záporákovi špatná. Nebýt ale posledních dvou nahrávek, tak tomu *** nedám. Ty totiž podstatně pro mě zvedly tento snímek svými nápady a provedením. Hlavně poslední nahrávce bych dal více prostoru, jelikož atmosféra toho domu se mi velice líbila. Pokud mám ale nahrávky hodnotit jako celek filmu V/H/S, tak pro mě jde o průměr ve smyslu, že se sice člověk lekne, ale celkově je to takové nijaké. Splácané dohromady, nesouvisející se sebou a osobně prostě netuším, co mi tento snímek chtěl sdělit. Jaká je jeho význam. A to mě dost u filmu štve. Ona totiž, až na poslední 2 nahrávky, to byla opravdu vcelku nuda s nehorázně roztřesenou kamerou a diváka nudicím dějem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama