Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže poviedkový handycam hororík, každá jedna videokazeta obsahuje samostatnú kapitolu (dokopy je ich 5) a prejdeme viacerými hororovými žánrami. Je tu napríklad hounted-house horror, slasher, paranormálna aktivita, upírina či home invasion. Žiadna z poviedok ma síce neprinútila od radosti skákať (zase na druhej strane žiadna nie je odpadová, ale ich kvalita trochu kolíše), ak to mám však hodnotiť ako celok, prihliadnuť na spracovanie, originalitu, gore a podobne, tak som viac ako spokojný. Či už niekoho vydesia je druhá vec, ale ak sa väčšina z nich koncentruje najmä na gore, vítam to podobne s otvorenou náručou. Prvý a posledný príbeh ma zaujal najviac, druhý najmenej, príp. by som ich zhodnotil podľa poradia: 7/10 - 4/10 - 6/10 - 6/10 - 8/10. Zaujímavý, pôsobivý kúsok. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Musím Říct, že tohle bylo Pořádně WEIRD!! První Půl Hodina, vypadalo jako Nějaké HomeVideo,Šíleně Amatérské, Nudné, nekoukatelné a otravné! FF s nejroztřepanější Kamerou Vůbec + nějaké Vypádky se čtverečky!! První povídka byla docela Fajn, ikdyž se v první Půlce nedělo vůbec Nic! Ta Holka,ale byla Vážně Sick! Druhá povídka, byla nejslabší, téměř nic se nestalo, krom posledních 10 Sekund, nevím na co Čekali!! Třetí Povídka byl Hroznej Shit! Co to jako Bylo? Kdo vraždil? Duch, Příšera, Zombie, Člověk? Nějaký Rozmazaný Syndrom, tam zabíjí Lidi, né to né, bylo to Trapné! Čtvrtá povídka, byla Cool! Nečekaný Zvrat a SHOCK!! Pátá Povídka, byla ta Nejlepší,ale na můj Vkus až moc přeplácaná,ujetá, Šílená, Nepochopitelná! Fakt by mě zajímalo, Pro jakou Skupinu Lidí, tohle bylo Natočeno, Nejspíš pro Lidi s Downuv Syndromem. Hodnocení jednotlivých POvídek ! 1-70%,2- 40%, 3-40%, 4,60%, 5- 70% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je rozdíl mezi příjemnou civilností a ryzím amatérismem. Bohužel VHS patří do té druhé kategorie, protože takhle debilní found footage jsem snad ještě neviděl. Jediné, co mě fakt zaujalo a kvůli čemu dávám nakonec tu jednu hvězdu je poslední "povídka", která konečně byla trochu zajímavá. Jinak jsou to vesměs nezáživné příběhy natočené člověkem trpícím posledním stádiem Parkinsona kamerou z minulého století. Místy z toho fakt až bolela hlava. Jako studentský snímek by se to dalo, ale jako regulérní film to ani omylem neobstojí. Plus za to, že mě hodně pobavila ta upírka v první epizodě, protože mi až nehorázně připomínala Lucku Bílou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

S obavami pred ďalším obohratým dielkom v štýle ,,first person shoot,, som sa pustil do audiovizuálneho zdieľania filmu V/H/S. A môžem len chváliť. Je to jeden z mála found footage hororov, kde je kamera naozaj, teda lepšie povedané viacmenej súčasťou deja. Na minimálnej ploche sa dočkáme scén, kde sa kamera nelogicky tlačí tam, kde by sa nikdy nepoužila. Samotné poviedky sú preto vizuálne pôsobivé a ich obsah možno označiť za mierne nadpriemerné. To, čo ich povyšuje na vyššiu métu je aj reálne herecké podanie postáv ( hlavne vyzdvihnem ich stretnutie s následným nebezpečenstvom, pri ktorom vyšilujú tak, ako by sa asi správala väčšina priemerných ľudí, až to v niektorých scénach vyvolá znepokojivý pocit ). Creepy horor, ktorý vie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Filmy s roztřesenou kamerou nemám rád, ale občas se s tím dá udělat dobrá práce. Tohle byl opravdu největší extrém. Víc roztřást kameru snad už nešlo. Budu potřebovat pár hodin, abych se vrátil do normálního stavu. První a poslední kazeta byla hodně nadprůměrná. Druhá, třetí totálně slabé a čtvrtá ze začátku dobrá, konec byla blbost. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama