Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

teutates 

všechny recenze uživatele

Tyhle úchylárny já mohu… spleť příběhu, v kterém každý má svou vobludu. To, že to držel nějaký kripl sice nepotěší, no bohužel když je to podle skutečné události, že mentalisti?! Jak schází pointa kura… jsi neviděl, jak je všechny sejmula ta potvora a jak bojovali o holí život?! Něco pro naše hororové pseudomasturbanty a mně samozřejmě. Viděl jsem VHS, kde byli vetší zvěrstva no nevím, jak se to jmenovalo a proto to tady nemohu ohodnotit, každopádně tady to čudo 5/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě strašný ... a to v negativním smyslu. Mě už tyhle "found footage" fakt nebaví a od tohoto flicku už doslova serou... Tohle je takovej mix mezi tvorbou Freda Vogela (trilogie August Underground ...) a těma blbečkama s Jackass. Vůbec jsem nepochopil, co má jako znamenat sledování otřesné poletující kamery, syčení do sluchátek, výpadků kamery do různých barviček nebo čtverečků ... tak to zaprvé je hlavní obsah "filmu". A do toho teda příjde občas nějaká ta vražda nebo "bubáctví". Strašidelnější je už můj sklep v bytovce novostavbě při rozsvícených světlech než tahle TRAPNOST! A ty vraždy nestojí vůbec za řeč ... podříznutí v hotelu bylo dobře udělaný, ale celkově je to prostě nudná sračka s ještě k tomu přepálenou stopáží ... fakt jsem sledoval víc počítadlo minut než film samotnej ... Naprosto zbytečnej kousek. ()

Reklama

Kailo 

všechny recenze uživatele

Horrová antologie, která si nebere servítky a předhazuje nám to, co teď nejvíce z "bubu" stylu letí. Ale toho všeho člověk dosáhne pouze pokud neodsuzuje "found-footage/hand cam" módu a prokouše se přes sáhodlouhé, nicneříkající intro. Začínáme partičkou zlodějíčků, kteří se vloupají do starého domu, aby ukradly nějaké kazety. Když pominu, že jsem se lehce neorientoval díky kameře, tak jako základ k dílčím segmentům funguje dobře. Amateur Night: Tři kámoši razí provětrat bar se svojí "hi-tech" hračkou a najít si nějakou tu společnost na noc. Musím říct, že jsem nečekal to, jak se to vyvine (i přes to že jsem něco čekal). 9/10 /// Second Honeymoon: Mladý pár si plní jeden ze svých snů a razí na trip po arizoně, potom co se ubytují v motelu, jim jejich apartmá navštěvuje nezvaný host. Co se stane na konci jsem čekal o něco dřív, takže ani mě to pozvolné tempo a následné gradující finále moc nepřesvědčilo. 5/10 /// Tuesday the 17th: Slashery z lesů, luků a hájů. Koncept velmi zajímavý, ale tady krátká stopáž vůbec nesedla - nemožnost si postavit jakýkoliv vztah k většímu počtu postav - bylo mi úplně jedno, jestli pochcípají. 7/10 /// The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger: další parafráze, tentokrát na japonskou duchařinu. Slečna komunikuje formou video-chatu se svým přítelem a doma jí trochu straší. Lekačky tu jsou opravdu povedené a nápad morbidně uspokojující. 8/10 /// 10/31/98: mým subjektivním favoritem. Jízda ve stylu Zámek Hrůzy, kde se parta mladíků během Halloweenu přesune do domu, kde očekávali párty, bohužel je dům prázdný, aspoň se tak jeví. Skvělá jízda nakonec, která do vás buší jak mašina v plný rychlosti. (: 10/10 /// 80% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Bloody Disgusting svým fanouškům rozumí. Fanoušci točící pro fanoušky. Je jasné, že bez formátu found-footage by jednotlivé povídky jen těžko fungovaly tak dobře, ale pokud je jim daný formát uzpůsobený a dokáže z něj vytěžit maximum, tak proč ne. Nebudu hodnotit jednotlivé povídky, líbily se mi všechny stejně a každý si v nich najde to své. Tragikomedii, napětí, strach, gore, sex i humor. VHSková éra is not dead ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Nejprve začnu tím co mě zklamalo a to bylo hned nudné a nezajímavé seznamování s bandou vytržníku. Ale ještě více příběh číslo tři, který byl neuvěřitelně špatně napsaný a i triky nestály za nic. Příběh číslo dvě byl taky slabší ale aspoň Ti West, který to ukázal už dřív umí solidně budovat atmosféru. Příběh číslo čtyři o chatu měl taky na víc ale vyniká nejlepšími lekačkami z celého filmu. A to nejlepší nás čekalo v první příběhu a posledním pátém. První příběh byl výborně zvrácený o jednom nepovedeném večírku s parádním zakončením. A poslední příběh byl pěkně šílená jízda, který jsem si pustil dvakrát po sobě. Připomínal mě závěr ve filmu Evidence. Celkově je to trochu lepší průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama