Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ať počítám jak chci, vychází mi z toho jen průměrná záležitost. Co do kvality těžce nevyrovnaná antologie, jež obsahuje slabé i silné segmenty. Vyloženě trapný je prostřední, druhý a čtvrtý se můžou pochlubit alespoň zajímavou pointou. Nejlepšími příběhy jsou tudíž první a poslední, které dokážou správně nakopnout a místy vážně vyděsit. Pod kotel pořádně zatápí hlavně úplný závěr, člověk těžko pobírá, co se tam děje za pekla. Celkově to ale mohlo být rozhodně lepší. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebýt dvou slabších příběhu, tak jdu do plného počtu. Nápad velmi dobrý, škoda jen slabších povídek. Hlavní kazeta jsou postavy, které se vloupají do baráku a sami natáčejí. Do domu jdou pro kazety, postupně je nacházejí a začínají se ztrácet (9/10 = 90%). První V/H/S kazeta obsahuje příběh Amateur Night o trojici mladých chlapcích, kteří si vyrazí do baru a domu si přivedou neobyčejnou dívku (9/10 = 95%). Druhá kazeta je Second Honeymoon, která pojednává o mladém páru, který vyrazí na dovolenou. Nebýt lepšího závěru, šel bych s hodnocením nejspíš níž a jde o nejslabší povídku vůbec (5/10 = 55%). Třetí kazeta Tuesday the 17th je o čtyřech lidech, kteří se vypraví do lesa a čeká je návštěva. Jde o slasher, který má od začátku zajímavý náboj. Jak rychle začne, tak rychle skončí (7/10 = 70%). Předposlední tedy čtvrtá kazeta The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger je o videochatu mladé dívky s přítelem přes internet. Uprostřed noci mladou dívku čeká nemilé překvapení a v domě začne strašit. Duch se zjeví a diváka čeká pár slušných lekaček. O závěru nemá cenu ani mluvit, protože nebyl tak předvídatelný jak se z počátku zdálo a vše je úplně jinak (9/10 = 95%). Poslední příběh je o čtyřech mladících, kteří se vydají na party do neznámého baráku. Když dorazí, čeká je překvapení, dům je naprosto prázdný. Aspoň to tak do poloviny vypadá, po sléze vše dostane rychlý spád a začnou se teprve dít věci. Jak se říká:,,To nejlepší na konec!" (10/10 = 100%). Sečteno a podtrženo, jde o skvělý horor, který po sečtení všech povídek dostává .. 8/10 = 84% ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

O poznanie lepšie, než som podľa komentárov a percenta čakal. Myšlienka geniálna, spracovanie dosť podarené (i keď je pravda, že prvá tretina má neuveriteľne pomalý rozbeh). Škoda len, že tou najmenej dobrou časťou je práve ústredný príbeh o štvorici zlodejíčkov a vandalov, ktorý je aj vďaka veľkej necelistvosti a roztrieštenosti o polovicu slabší ako zvyšok. Avšak ostatný obsah filmu to hladko napravuje a nahrádza. Niektoré príbehy a nápady ( záver druhého príbehu, lesný zabijak, pointa príbehu s duchom dievčatka a skvostný záverečný príbeh prekliateho domu) ukazujú originalitu a ambície tvorcov v plnej paráda a takmer podnecujú k vzniku kratšieho seriálu. Dúfam, že okrem vraj ešte lepšej tohtoročnej dvojky dôjde aj na povšimnutie si tvorcov vhodným investorom a producentom, a dostaneme ešte väčší nášup. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já celou dobu říkám, že dnes "nízké" žánry typu komedie a horor nesnesou celovečerní stopáž (čest výjimkám) a natahování na 90 minut je největší nesmysl, co se stal v kinematografii standardem. Neříkám, že celovečerní horory a komedie nemají vznikat, jen že není rozumné, že 80 minut je u filmu vnímáno jako naprosté minimum. VHSka to jednoduše dokazuje. Žádný z těch příběhů (až na jedinou výjimku, tu příhodu v lese) by nepotřeboval ani minutu navíc. Jednoduché náměty jsou zcela vytěženy a může se jít dál... Některé díly jsou silnější, některé slabší. Dohromady ale tvoří slušnou žánrovou zábavu a jakési shrnutí found footage stylu. Proč ne. 70 % ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Vůbec neuškodilo, že jsem viděl před V/H/S found footage projekt ZEMĚ MRTVÝCH. V/H/S má výborné nápady ("kočičí žena", video web a závěrečná povídka s vlakem). V/H/S dokáže diváka v některých momentech velmi vyděsit, ale jako celek působí nevyrovnaně a překombinovaně. Stopáž je dost přepálená. Velmi se těším na pokračování S-VHS , kde se nám představí výborní tvůrci hororového žánru. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama