Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nechcem to hodnotiť samostatne aj keď sa to žiada vďaka tomu, že to nemá ujasnenú zápletku. Ale písať to čo tu písali iný, sa mi akosi nechce, takže skôr idem opísať svoj dojem z tohto počinu. Nápad aj prevedenie znamenité. Ani jedného režiséra nepoznám podrobnejšie( horor nikdy nebol mojím žánrom), ale funguje tu niekoľko konceptuálne a dramaticky vyšperkovaných vecí. Teda až na scény, ktoré spájajú jednotlivé poviedky. Najviac oceňujem prvý nápad s párty - ten bol dramaticky najdokonalejší( aj čo sa týka napätia). A potom posledný príbeh, ktorý vzdával hold hádam všetkým klišé strašidelných domov. Páčilo sa mi, že postavy riešili veci a len hlúpo neutekali. Duchársky príbeh mal peknú zbierku pŕs a hlavnú hrdinku, ale v konečnom dôsledku si ducharčinu predstavujem inak. A slesher trestuhodne nevyužitý, rovnako ako manželský pár. Celkovo je to pekný experiment ktorý vyšiel. Nebál som sa možno tak ako som očakával, ale nebol som ani sklamaný. Bavilo ma to a niektoré veci som ocenil. Rozhodne som zvedavý na dvojku. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Rozjezd v duchu amatérského mechanického pomeranče, ale partička bohužel (naštěstí?) zahla do nesprávnýho baráku a found footage maratonek může začít. První dvě videokazety mě nějak nenadchly, především odfláknutá druhá a říkal jsem si sakriš, fiasko. Ale od třetí, která si hraje na pokračovatele Blair witch a kde už je znatelné nějaké napětí to nabírá ty správné duchařské obrátky. Prokoukáváme se přes čtvrtou používající webkamery, kde už se člověk i lekne, až k tomu nejlepšímu. Pátá kazeta je jednoznačně nejpovedenější, už jen velký prázdný barák má něco do sebe, ale když se tam začnou dít nadpřirozený věci, stojí to opravdu za to. Kdyby se jednalo pouze o poslední tři povídky, tak jdu s radostí na pět hvězd, takhle je to za čtyři, ale i tak jsem rád, že můžu v/h/sko posunout do červené barvy. 70% ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na to šel na rozdíl od některých od lesa a s vědomím, že se chystám na další nalezené-záběry výplod, jsem si strčil do prdele pružinu z Hyundaie, abych v nepravidelné frekvenci vibroval na gauči a trochu se dorovnalo to nervní klepání rukou amatérských kameramanů. Nebylo mi to nic platné, protože kamerová gymnastika byla tentokrát na samé hranici lidských i technických možností, takže jsem měl občas pocit, že se dívám z bubnu pračky s programem nastaveným na extra zadělané trenky. Stejně jsem se nějakého překvapení nedočkal a velmi rád bych nasrat na ruce krejčímu, co sešil trailer s takovým mistrovstvím, že vyzrazuje ty nejvíc nejstrašidelnější momenty z celého filmu. Jako pozitivum beru, že jednotlivé příběhy mají kolem čtvrthodiny, takže jsem se nestačil znudit do bezvědomí a ano, přiznávám, jednou jsem se lekl, až jsem vykuckal polovinu biokultury z jogurtu, protože jsem opravdu nečekal, že ten duch, který zrovna proběhl kolem dveří, poběží zase zpátky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako celok to skôr nefunguje, než funguje. Film som pozeral počas niekoľkých dní – vždy po polhodine. Keď som si pozrel prvú poviedku, ktorá bola pomerne strašidelná, nebolo mi všetko jedno a to dokonca až do takej miery, že keď som si mal pozrieť ďalších tridsať minút a uvedomil som si, že to budem musieť urobiť sám doma v neskorí jesenný večer, radšej som to nechal tak a pozrel som si to až na druhý deň doobeda. Čo ale bolo zbytočné, lebo zvyšok príbehov, česť výnimkám, už príliš hrôzostrašný nebol a v pohode by som ho zvládol aj o polnoci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Treba sa hneď zmieriť s tým, že sympatickú postavu v tomto kvázi originálnom nízkorozpočtovom hororíku len tak nenájdete, vlastne ju nenájdete vôbec. Mládež chce len fuckovať a súložiť, čo je síce to isté, ale v tom prvom prípade hovorím skôr o ich spôsobe hovorovej komunikácie. Pointou prekvapí druhá poviedka, určitý strach naženú posledné dve, ale skutočne nejde o ten typ horou, po ktorom by ste sa báli prejsť cez chodbu na WC. Príbehy spája téma podrazov na kamarátoch/partneroch a ukazovanie ženských pŕs na kameru. Či ide o ambiciózne dielo poukazujúce na povrchnosť mládeže (rozumej až do tridsiatky, aj tak tu všetci žijú ako teenageri), je dosť diskutabilné, ale aspoň V/H/S ponúka nejaký ten vlastný pohľad na vec a má aj svoju tvár. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama