Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím co jsem od toho čekal. Super hororovou podívanou nebo další found footage co si bude hrát na kdoví co? Asi něco mezi a to jsem dostal. Bohužel, do 74 minuty jsem se vcelku nudil, i když nahrávka z lesa nebyla díky záporákovi špatná. Nebýt ale posledních dvou nahrávek, tak tomu *** nedám. Ty totiž podstatně pro mě zvedly tento snímek svými nápady a provedením. Hlavně poslední nahrávce bych dal více prostoru, jelikož atmosféra toho domu se mi velice líbila. Pokud mám ale nahrávky hodnotit jako celek filmu V/H/S, tak pro mě jde o průměr ve smyslu, že se sice člověk lekne, ale celkově je to takové nijaké. Splácané dohromady, nesouvisející se sebou a osobně prostě netuším, co mi tento snímek chtěl sdělit. Jaká je jeho význam. A to mě dost u filmu štve. Ona totiž, až na poslední 2 nahrávky, to byla opravdu vcelku nuda s nehorázně roztřesenou kamerou a diváka nudicím dějem. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Rozjezd v duchu amatérského mechanického pomeranče, ale partička bohužel (naštěstí?) zahla do nesprávnýho baráku a found footage maratonek může začít. První dvě videokazety mě nějak nenadchly, především odfláknutá druhá a říkal jsem si sakriš, fiasko. Ale od třetí, která si hraje na pokračovatele Blair witch a kde už je znatelné nějaké napětí to nabírá ty správné duchařské obrátky. Prokoukáváme se přes čtvrtou používající webkamery, kde už se člověk i lekne, až k tomu nejlepšímu. Pátá kazeta je jednoznačně nejpovedenější, už jen velký prázdný barák má něco do sebe, ale když se tam začnou dít nadpřirozený věci, stojí to opravdu za to. Kdyby se jednalo pouze o poslední tři povídky, tak jdu s radostí na pět hvězd, takhle je to za čtyři, ale i tak jsem rád, že můžu v/h/sko posunout do červené barvy. 70% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Videokazeta, ktorú som požičal sa navždy stratila - aj s osobou, ktorej bola určená. Film na ktorom mi záležalo zachytila kazeta len obrazovo, zo zvuku ostali len absurdné chrchotavé škreky. Pri spomaľovaní rýchlosti nahraných seriálov sa v pozadí objavili záhadné slová do mozgu vpaľovaných reklám. Osobné VHS spomienky evokoval film, ktorý napriek zblblému jackassovskému úvodu priniesol hádam to najzaujímavejšie z novších hororov. Jednotlivé príbehy sú v podstate len prehliadkou mestských mýtov (domy, kde straší, lesné zákutia plné záhadných zločinov, dovolenkové horory v moteloch...). Podstatné sa skrýva v ich doladení a ozvláštnení (okrem konkrétneho spracovania príbehu samotného sa to týka aj niektorých zámerne ťažšie postrehnuteľných detailov ). Práve tento posun spolu so zvolenou formou prezerania nájdeného obrazového materiálu a prepojením príbehov "spiacim divákom vo fotelke" patrí k najväčším plusom. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ať počítám jak chci, vychází mi z toho jen průměrná záležitost. Co do kvality těžce nevyrovnaná antologie, jež obsahuje slabé i silné segmenty. Vyloženě trapný je prostřední, druhý a čtvrtý se můžou pochlubit alespoň zajímavou pointou. Nejlepšími příběhy jsou tudíž první a poslední, které dokážou správně nakopnout a místy vážně vyděsit. Pod kotel pořádně zatápí hlavně úplný závěr, člověk těžko pobírá, co se tam děje za pekla. Celkově to ale mohlo být rozhodně lepší. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Strašně nevyrovnané a velmi často i hodně blbě koncipované buď scenáristicky (čekat 20 minut na podřízlý krk a nečekanou pointu je trochu moc), nebo formálně (už jsem čekal, kdy si tu kameru strčí do análu a půjdou na záchod, kde na ně vyskočí Piranha). Ale první, třetí a pátá povídka jsou rozhodně fajn (přinejmenším to v nich hezky čvachtá). U zbytku záleží spíš na osobním vkusu a tendenci okousávat si nehty u všeho, kde je málo světla a někdo křičí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama