Reklama

Reklama

Kaiki! Shinin shôjo

  • USA Dead Girl Walking, A
všechny plakáty
Horor / Krátkometrážní
Japonsko, 2004, 44 min

Obsahy(1)

Mladou dívku Sayuri dostihne jednoho dne nečekaná smrt. Její duše však z nějakého důvodu neopustí tělo a ona "žije" dál. Jenomže je klinicky mrtvá a také tak vypadá. "Máš být mrtvá! Jak to, že se pořád hýbeš?", křičí na ni nenávistně matka mávajíc jejím úmrtním listem. Rodina se jí snaží zbavit. Sayuri tak zůstává sama, zděšeně pozoruje, jak se její tělo postupně mění a rozpadá a intenzívně prožívá, že už nepatří do světa živých, ačkoli ho ještě nechce opustit. (Naushika.)

(více)

Recenze (4)

strougy 

všechny recenze uživatele

Obsahově sice nepříliš zajímavé, děj se točí kolem dívky, která je lékařsky vzato mrtvá, přesto až na postupující tělesný rozklad funguje dál jako živá, ovšem velice povedené co se týče formy. Po většinu času je film černobílý (pouze pasáže s dívkou ještě žijící jsou barevné), použití mezititulků vyjadřujících postupné dívčino přijímání vlastní smrti připomíná klasické němé filmy, pomalé tempo pak spolu s vhodně zvolenou hudbou výstižně ilustruje postupnou destrukci dívčina těla a snímek tak získává zajímavě osobitou, až takřka hypnotickou atmosféru nenechající diváka odtrhnout od obrazovky oči. Velmi zajímavá chuťovka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No keďže nenosím kockované košele, pletené svetre a šály, tak mi to celé príde ako chujovin@. Som iba obyčajný ( možno ) konzument hororového žánru, od ktorého očakávam ( ako ostatní diváci, ktorí neholdujú filozofickým úvahám ), že sa z neho pos€riem od strachu. V tomto prípade chyba lávky. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Krátká mírně hororová zombie hříčka, která má sice zajímavý nápad, ale nic moc provedení. A je to škoda, protože to mohlo být daleko vtipnější a prostě lepší. Místy mě to bohužel uspávalo. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Velice zaujal, fakt jsem se v mnohých momentech poznal:-) Lyrická stránka je takřka geniální, vizuální až na pár drobností rovněž. Musel jsem kvůli tomu dokonce změnit jednu svou báseň. Kdo se změní tak, aby svou existencí obtěžoval konformní okolí, pro něj dokonce i smrt bude utrpením. Tak krásná myšlenka, jak se po smrti budeme mít všichni krásně (což pochopitelně platí jen pro bílé, kterým ze střechy McDonaldu mává Ježíš), zde dostává nezahojitelnou trhlinu. Dám plnou, abych trochu zlepšil skore. Ona Hnije! ()

Reklama

Reklama