Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vôbec nemôžem povedať, že by to bolo zlé. Malo to hĺbku, nápad super, príbeh dobrý, dej sa odohrával zaujímavo, no čuduj sa svete, nemôžem dať viac ako dve *. Jednoducho som sa JA za celý čas sledovania tohto hororu nezľakol, ba dokonca nemal ani len pocit zimomriavok či úzkosti. Možno v závere minimálne. Film som musel pozerať na tri krát, lebo dva krát som zaspal. Z môjho pohľadu absolútne nevýrazný snímok, ktorý mi neponúkol nič, čo by som si pamätal - 45%. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Japka jen tak nezklamou a opět ukázali, že horory prostě a jednoduše umí. Já se bavil, místy to fakt hltal a ten dacan s alobalovou helmou byl TOP :-D jinak velmi znepokojující film s velmi dobrou atmoférou, kterej od plné palby dělí pár scén, které vypadaly, jako by je točil někdo jinej. Přesto spokojenost a hlavně "nenávistná matka" na mě působila hodně děsivě. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Japonský horor natočený dokumentární formou ala Záhada Blair Witch. Možná nemá na kvality aaa titulů tohoto žánru, ale rozhodně nabízí originální provedení, které umožní divákovi plně proniknout do děje. Závěrem možná zapomenete, že jde o film a budete mít pocit, že jste viděli skutečný dokument o velmi podivné události. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Noroi je určitě jedním z nejlepších asijských hororů, které jsem zatím viděl. Příběh zajímavý, provedení účinné. Posledních asi 20 minut je tak odporně děsivých a strašidelných, až mi z toho fakt přebíhal mráz po zádech. Sice se nemůžu zbavit pocitu, že příběh nebyl úplně dokonale vysvětlen a že množství znepokojujících detailů bylo ve filmu značně prvoplánově, bez nějakých podepřených souvislostí... - ale když to tak funguje, tak proč ne. Lesní scénu s embryi bych si zařadil do osobního žebříčku nejděsivějších hororových momentů, kdybych si byl nějaký vedl. PS: bacha na holuby. Horror movie of the year ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak už i Japonci se shlédli v americkém trendu hororů v dokumentárním stylu s třesoucí se kamerou. Tento žánr mám z těch hororových ráda, ovšem tento film mě zklamal. Nejhorší zabiják je stopáž (bez pár minut 2 hodiny) a strašně moc detailů a rozvrstvování dávné legendy, které je pro žánr zbytečné. Okleštit zápletku o 80% zbytečných informací, zachovat jen ono jádro, snížit stopáž na klasickou nenudící hodinu a půl a asi by to bylo hned něco jiného. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama