Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Noroi by celkem obstál i jako opravdický dokument. Tu dokumentární podobu trochu kazí přidaná hudba, bez ní by to bylo možná o něco mrazivější (viz Funny Games USA), ale jinak se to celkem podobalo ostatním japonským hororům - dlouho nic a konec nabušený, akorát s těmi vychvalovanými embryi jsem žádný problém neměl, protože mi připomínaly Kodamu z Mononoke :) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mistrně, ač zdánlivě navodile nastíněné prostředí, vytvářené útržkovitou linií děje, která se může prezentovat zprvu nelogická, ale postupně se hlouběji dostává k samému jádru.. A náhle jako taková skládačka, jejíž každá určitá část přesně zapadá do sebe, vznikne jednotný obrazový celek, natolik dokonalý, že jakýkoli nepatrný úlomek by zapříčinil jeho nenávratné zborcení.. Možná je všemu, ale jinak..trochu tápu. Pouhý klam, nebo čirá realita? Jak šibalsky si to s námi zahráváš Kôji Shiraishi! ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam rad horory, ale Kodzi Siraisiho aj nadalej povazujem za japonskeho chlivaka ako Takasi Miike. A tato japonska obdoba Blair Witchu isla uspesne mimo mna. Na minutaz 115 min sa tam dohromady nic nedeje a film ma v sebe priserne vela nudy. Herecke vykony Rio Kana su podla mna hrozne a rezia je amaterska. Cosi zachranil koniec filmu, ale poprekladat japonsku mytologiu s dokumentarnymi zabermi a la kultovy Blair Witch je na mna prilis a hlavne u mna nefunguje. Takze Kodzi Siraisimu asi v zivote nepridem na meno, a nebudem ho istoiste uznavat : 10 % ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý horor podaný polodokumentárním stylem s detektivní linkou, kdy se postupně všechny zdánlivě zmatené střípkovité epizody ze začátku postupně skládají dohromady, aby vytvořily hodně dobrou pointu filmu a poměrně děsivý závěr. Moc pěkná atmosféra a zajímavé podání, z šíleného alobalového muže jsem málem taky zešílela a o embryích se mi ještě pár dní bude zdát. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Japka jen tak nezklamou a opět ukázali, že horory prostě a jednoduše umí. Já se bavil, místy to fakt hltal a ten dacan s alobalovou helmou byl TOP :-D jinak velmi znepokojující film s velmi dobrou atmoférou, kterej od plné palby dělí pár scén, které vypadaly, jako by je točil někdo jinej. Přesto spokojenost a hlavně "nenávistná matka" na mě působila hodně děsivě. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama