Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mistrně, ač zdánlivě navodile nastíněné prostředí, vytvářené útržkovitou linií děje, která se může prezentovat zprvu nelogická, ale postupně se hlouběji dostává k samému jádru.. A náhle jako taková skládačka, jejíž každá určitá část přesně zapadá do sebe, vznikne jednotný obrazový celek, natolik dokonalý, že jakýkoli nepatrný úlomek by zapříčinil jeho nenávratné zborcení.. Možná je všemu, ale jinak..trochu tápu. Pouhý klam, nebo čirá realita? Jak šibalsky si to s námi zahráváš Kôji Shiraishi! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍM SI, ŽE PRO NÁS VŠECHNY JE UŽ PŘÍLIŠ POZDĚ“...... /// Masafumi Kobayashi – mistr všech záhad. A tady se snaží přijít na kloub hlasům malých dětí, které vycházejí z domu Junko Ishii. ,,POCEM S TOU KAMEROU“ – mrtví ptáci (ale to je jen začátek!). Jasnovidec v alobalu točenej dokumentární kamerou je...je...příšernej!!! Čas kvapí a stále sleduju jen úvod do problematiky. Naštěstí Kobayashi našel slovo! (a já se nudím!)... Ty vole, než mu teď vysvětlej ,,METODU KAGUTABA“ (a než se k tomu vůbec dopracujou) tak snad i chudák Junko Ishii vysvětlí sama od sebe, kdo to mluví... Ne, ale naštěstí se dochoval 16 mm film. Naštěstí! Sled událostí zdánlivě nesouvisejících, ale zato v přímým přenosu. JÁ ZEMŘU JAKO DALŠÍ! (to řekla ta holka, i když MĚ to taky napadlo...) Pan Hori v aluminiovým oblečku něco cejtí (původně měl bejt pes, ale...no dyť víte..). Já ty filmy nesnáším! 1 (až 2) kreténi s kamerou se mě (MĚ!!) snažej přesvědčit, abych věřil neuvěřitelnýmu. Ne snad kvůli ději, ale protože jejich metoda je stupidně dementní se jim to nikdy nemůže podařit! Rozhejbat obrazovku umí každej debil! Začínám bejt na slova ,,TOČ TO!“ kurevsky alergickej. CO MUSÍME UDĚLAT, ABY JSME ZRUŠILI KLETBU KAGUTABA? (Chcípni!) Je tma, všichni ječej a filtr pro noční vidění by možná i něco zajímavýho ukázal, kdyby ji nedržel šílenej dokumentarista. Film naštěstí ukončuje zajímavě nesmyslných (posledních) 5 minut. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kretén v aluminiovým oblečku mi řekl, že si mám dávat pozor na holuby. (Ptáky). 2.) Věřím v kult KAGUTABA, ekoplazmatický červi a dokumentární kameru. 3.) Nevím jak uspokojit démona. (Manželku? – tady říkali démona!) 4.) Thx za titule ,,maddy1111“ a ,,Perun14“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Japka jen tak nezklamou a opět ukázali, že horory prostě a jednoduše umí. Já se bavil, místy to fakt hltal a ten dacan s alobalovou helmou byl TOP :-D jinak velmi znepokojující film s velmi dobrou atmoférou, kterej od plné palby dělí pár scén, které vypadaly, jako by je točil někdo jinej. Přesto spokojenost a hlavně "nenávistná matka" na mě působila hodně děsivě. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to možno pôsobí komicky, ale treba prihliadnuť aj na rozdiel medzi kultúrami. Japonci majú proste trochu prehnanú gestikuláciu a fanúšikom ich televíznych relácií sa pravdepodobne tiež nikdy nestanem. Ale po chvíľke, ani si to nevšimnete, a na pozadí tých rozhovorov a nechcene vtipných scénok sa rozbehne taká atmosféra, že aj plačúce dieťa vo vás vzbudzuje pocit, alebo lepšie prianie, aby tá scéna už konečne skončila. A za každým, ešte aj keď je na obrazovke ten retardovaný jasnovidec, zakaždým je tam - ako keby na pozadí toho celého - niečo desivé. Veľmi desivé. A stále to graduje. A posledná polhodina, to je niečo výsostne nepríjemné, skoro až odporne strašidelné. Oproti tomuto filmu je Blair Witch len večerníček pre slashermi presýtenú mládež. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to točené dokumentárnou formou a práve to je len dobre,lebo je to viac také realistické.Je to neskutočne prepracované a aj keď je to niekedy bráne v zábavnej forme,vôbec to nestratilo svoju strašidelnosť.Je to točené realisticky,je to točené strašidelne a je to točené aby človek hltal každé napredovanie v príbehu.Je tam pár nezmyselností ale neotrávili mi celkový dobrý dojem z filmu. Môžem za seba povedať jeden z najlepšie natočených FF projektov aké som videl.V tom je neskutočne brilantne spracovaný.Aj príbeh je zaujímavý a človeka donúti k zamysleniu,či je to pravda alebo filmári sú naozaj schopný.Len škoda že je v príbehu asi nechtiac zakomponovaných pár zábavných častí,ktoré tam byť nemuseli.Hlavne Pán Hori tu bol ukázaný ako čistý trapoš. A finále dopadlo nad moje očakávania,u mňa silné 4*. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama