Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh, v němž láska opravdu prochází žaludkem. Pro lásku je třeba naučit se i špatně vařit. Povídka z cyklu Bakaláři. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak předně někdo zapomněl dopsat Václava Knopa, který si v povídce také zahrál. Pak bych řekl, že zde máme nejstarší dobu odehrávající se v povídce. Nepamatuji se, že by se nějaký příběh odehrával v první republice, jeden pouze po konci války. Docela by mi to ani nevadilo, mnohokrát jsem zmínil, že mám dobu první republiky rád. Nevadila by mi ani banální zápletka. Ovšem nepochopím, proč se režisér pustil do povídky takovým způsobem, že z ní udělal fraškoidní grotesku. Styl jakým herci mluví, způsob vyprávění - to vše je skutečně trapné. Kateřina Lojdová utíká a za ní se míhají budovy. Do povídky jsou zapleteni i prvorepublikoví skuteční herci a záběry z jiných filmů. Mělo to být humorné, ale působilo to děsně. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení s velice dobrými kostýmy a interiéry a hlavně dobrý nápad v šedi bakalářských povídek. Nápad využít romantické filmy z třicátých let ve stylu románků pro ženy a dívky je originální. Povedená parodie s vyumělkovanou mluvou hlavních hrdinů Karla a Ireny. Klopýtání kolem vaření krupicové kaše je chvílemi nudné, ale závěrem pochopitelné. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem do programu co bude druhý den v televizi a zaujala mě tam tato bakalářská povídka. Po zhlédnutí musím konstatovat, že se vůbec nepovedla. Děj je těžce pod průměrem. Herci přehrávají. I když prý záměr režiséra. To ale nic nemění na tom, že jsem se dost nudil. Ještěže to mělo jen 20 minut. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vyprávění babičky vlastního zážitku své vnučce výtvarně komponované krom hereckého projevu také obrazem i zvukem (typické praskání) v podobě předválečných snímků. Dokonce i některé přímé záběry z jednoho takového filmu byli použity. Nápad to nebyl špatný a snaha navodit prvorepublikovou atmosféru je znatelná. Děj je sice podivný, ale budiž. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama