Reklama

Reklama

Spider-Plant Man

(TV film)

Obsahy(1)

Krátka paródia na film Spider-man. Nový superhrdina Spider-plant (Rowan Atkinson) najprv zachráni krásnu ženu do ktorej sa okamžite zamiluje. To však využije Batman, ktorý žiarli na slávu nového Superhrdinu. Ale nakoniec všetko dobre dopadne. (ethos)

Recenze (70)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spider-Plant Man není žádná převratná událost, není ani třeskutě vtipná a člověk by měl skoro i pocit, že "to už někde viděl", kdyby... Ano, kdyby v ní nehráli pánové Atkinson, Broadbent, Pegg, Robinson, Frost a Crook. Za možnost vidět je všechny pohromadě v osvěžující čtvrthodinové jednohubce a za slušnou řádku vtipných momentů dávám čtyři hvězdy. Jako celovečerní film by SPM nejspíš neobstál (parodií na toto téma už bylo dost), ale takhle nemám nic proti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson by měl po třetím Spidermanovi zajít za Samem Raimim a pustit mu tuhle záležitost, aby pochopil, jak vypadá vtipná parodie a říct mu ať si pro příště strčí po stolech poskakujícího Tobey Maguire někam do skříně k jeho (a Batmanově) obleku. Během pár minut anglická elita předvedla celému světu, jak umí Spider-cokoliv být vtipnou postavou. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +učast herců -pro mě je Jack Black lepší komik než Rowan Atkinson (a jeho parodie na Spider-mana)/// Těch málo peněz je na tom poznat. Tedy alespoň na technické stránce. Ovšem zábava je to vskutku báječná a musím uznat, že i na malém čásovém prostoru dokáže snímek pobavit./// Celkem 78%/// ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tato mikroparodie neměla vyšší ambice než jednorázově pobavit publikum jisté televizní show a to její existenci obhajuje IMHO dostatečně. Nečekal jsem, že by snad mohla Spidermana a podobné kousky zostudit tím, že bude chytřejší a řemeslně lepší, jako se to tu a tam podaří některé filmové parodii. Důvodem mého vlažného hodnocení je tedy spíš to, že Spider-plant man objevuje dávno objevené. Humor, který používá, vyplývá právě z té televizní láce, která hatí záměry přesvědčit publikum, jak je vše velkolepé, dále z fyzikálních nesrovnalostí a "nevhodného" obsazení herci, kteří jsou starší než jejich postavy a mají v našich očích úctyhodné renomé. Díky tomu nás pobaví vidět je v elasťácích. Jenže to už tu všechno bylo a často to bylo vtipnější. Třeba v Batmanovi z roku 1966 http://www.youtube.com/watch?v=RGWmJPToolM&feature=related)), jehož existence si autoři Spider-plant mana byli vědomi - Jim Broadbent a Tony Robinson nosí téměř identické repliky tamních kostýmů Batmana a Robina. V posledních letech comicsové filmy prožily obrodu a točí se s takovou pečlivostí, že strefovat se do jejich nedokonalé vnější stránky je zpozdilé. A jejich vnitřní klišé, jako jsou rozbolavělá nitra superhrdinů, dávná traumata z toho, že si v dětství odřeli koleno nebo něco takového, nechává SPM víceméně bez povšimnutí. Kdybych nikdy neviděl nic podobného, asi bych dal víc, ale myslím, že bude stačit 60% ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Skvělá, ale krátká (přesto však dvoudílná) parodie na filmy o komiksových hrdinech, speciálně Spider-Mana. V úvodu se mihne populární britské duo Pegg-Frost, ale středem pozornsoti se stává Rowan Atkinson, v roli fotografa Petera Pipera, kterého pokouše masožravá rostlina a on díky tomu získá nadpřirozené schopnosti. V první části vlastně sledujeme jeho proměnu v superhrdinu Spider-Plant Mana a jeho skutky. Nejvíc zábavná je na ní záchrana Peterovi vyvolené Jane Mary ze spárů pouličního lapky a s tím související výběr superhrdinského kostýmu. 1.část-80%. V druhé části se ovšem dostává ke slovu Batman jako záporák v jedinečném podání Jima Broadbenta. Ten naříká, že v současnosti všichni touží po pavoučích superhrdinech, Robin ho opustil a místo Batmobilu musí používat Batclio. Před rozhodujícím střetem se Spider-Plant Manem ho ovšem zradí i Batclio, a tak se musí na místo boje dostavit metrem. Bitka mezi oběma se odehraje na Tower Bridgi a je prošpikovaná odkazy na Matrix. Nakonec vše musí rozhodnout Robin, kterého hraje starý Atkinsonův souputník Tony "Baldrick" Richardson. 2. část-100%. => Výsledné hodnocení-90%. havLord: Estráda vyloženě nováckého tipu ti nebyla. Jedná se o součást dobročinné show Comic Relief, kterou (inspirován charitativními projekty Johna Cleese) založil Atkinsonův dvorní scénárista Richard Curtis už v roce 1985. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama