Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozjezd nebyl špatný a přiznávám, že u linie, která paroduje Nenávist, jsem se místy zasmál, ale co ten zbytek? Ke konci už se mi na tváři ani nevyloudil sebemenší úsměv a to jsem z originálních filmů viděl všechny. Někdy byla chyba ve mně (viz absolutně over the top Million dollar baby), ale většinou v tupém a fekálním scénáři. Tohle je od Zuckera? Nevěřím. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Děj – není. Herci – nehrají. Vtipy – nefungují. Vítejte v parodii dle představ současného Hollywoodu. Na tomhle filmu není nejhorší jeho nevtipnost, nýbrž jeho bezbřehá imbecilita, jež musí po pár minutách ponoukat k sebevražedným myšlenkám každého diváka znalého velké násobilky. Scéna s Carmen Electrou (po zásluze oceněnou za nejhorší ženský herecký výkon v čurdařské roli) vyprazdňující své neklidné tlusté střevo na nesprávném místě (nepovažuji za vhodné napsat „seroucí v kostele“) by třeba i mohla být vtipná, kdyby měla nějakou vtipnou pointu, kdyby byla vkusně pojata, ale tvůrci byli nejspíš příliš líni na to, aby základní premisu dále rozvinuli a udělali z ní opravdový vtip. Což lze napsat o 99,99% všech „jakože vtipných“ scén. Chuť si nechte zajít rovněž v případě, že se těšíte na odhalování ohromné spousty parodovaných filmů, není jich mnoho a mnoho z nich je známo i těm, kteří je neviděli (Zkrocená hora, Vesnice, Válka světů, Million Dollar Baby, Saw, Nenávist, Fahrenheit 9/11 – resp. scéna nechvalně proslavená právě Mooreovým dokumentem plus pár, skutečně jenom pár, dalších). Mnoho nezachraňují ani herci, mnohdy známějších jmen (Michael Madsen, Bill Pullman), kteří by pravděpodobně měli připomínat své předobrazy z jiných filmů, ale kupříkladu trotlovské chování a oblečení Toma Cruise z Války světů z vás ještě nedělá jeho vtipnou parodií. Přitom zrovna Cruise se paroduje velmi snadno (doporučuji zhlédnout, myslím, že třetí epizodu Studia 60). Neměl jsem odvahu čekat od Scary Movie 4 více než jednoduchou zábavu, ale po výtečném, dobrá, ucházejícím třetím díle, by mne nenapadlo, jak moc jednoduchá zábava to může být. Za co přesně je ta jedna hvězdička sám nevím, ale pokud si dobře vzpomínám, jednou se výraz na mé tváři hodně přiblížil úsměvu. Takže asi za to. 15% Zajímavé komentáře: JohnnyD, gr8 escape, Goodlooker ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je na čase kriticky si uvedomiť, že posledné série kvázi úspešných paródií Scary Movie sú už len úbohou snahou pobaviť diváka originálnym humorom. Začínam mať pocit, že jednotlivé filmové pokračovania sa vzájomne kopírujú a vykradajú. Nechcem si ani len predstaviť, kam hlboko klesne ďalšia odnož Scary Movie 5. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výprava jak z české televizní inscenace, děsní herci, nulová zábavnost a naprosté dno kdysi velmi vtipného Davida Zuckera. Začátek ještě nevypadá zase až tak zle. Asi do páté minuty než-li "scénáristé" vymyslí rádoby tuze moc humorný způsob jak se zbavit Charlieho Sheena. V ten moment vám bude zcela jasné na jaké vlně se Scary Movie 4 poveze. Kdyby ten fekální buranský humor, alespoň fungoval, jenže zde není snad ani jeden byť pouze průměrný gag. Zlaté staré dobré parodie, ve kterých tvůrci chápali, že natočit znovu scénu z nějakého známého filmu obohacenou o nějaké to mlácení do hlavy prostě nestačí. A to nás čeká ještě pátý díl... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrát hlavná dejová línia, na ktorú navešali kopu ďalších paródii, čerpá z filmov Vojna svetov a Nenávisť. Drvivú časť scén predstavuje doslovná kopírka týchto scén z originálov. Je síce pekné, že po trikovej stránke za originálom o veľa nezaostávajú, ale prečo je to taká nuda? Kde sú nejaké vtipy? To že na konci scény niekto o niečo zakopne už dávno nie je smiešne. V celom filme sa nájde asi tak 5 minút u ktorých som sa trochu pousmial. Hlavne Leslie Nielsen dokázal aj na staré kolená akotak predať tie nenápadité scény. Ale rozhodne bol vtipnejší ako v trojke. Zato Charlie Sheen bol rovnako nudný. Okrem technickej stránky je celkom pôsobivé, že ten guláš scén relatívne dáva zmysel a aj solídne nadväzuje na predošlý diel. Ale pomer 5 minút ok vtipných scén vs. 78 minút totálnej nudy je zlý výsledok. Jednu hviezdičku dávam hlavne za nádhernú Annu Farisovú, ktorej to tu neskutočne sekne. 2/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Toto je první film z celé série, který byl natočen digitálně na video s vysokým rozlišením. (Bauer)
  • Scéna, kdy prezident Spojených států (Leslie Nielsen) poslouchá příběh o kachničce a následně se dozví o útoku mimozemšťanů, je parodií na amerického prezidenta George W. Bushe, který se o teroristických útocích 11. září 2001 údajně dozvěděl, když byl na golfu. (orkadimenza)
  • V úvodní scéně, kdy se basketbalista (Shaquille O'Neal) snaží trefit do koše kamenem, hází třikrát. A pokaždé stejným kamenem, přestože v předešlém pokusu kámen doletěl na druhou stranu místnosti. (Martin00x)

Reklama

Reklama