Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český dětský film vypráví o mladé školačce a jejich dvou láskách: krasobruslení a hudbě. Protože si nedovede dobře rozdělit své sily a čas k učení, sportu a klavíru, má neúspěchy. Již se chce vzdát jedné ze svých lásek, její učitelka ji však dodá odvahy a ukáže jí na svém příkladu, jak správně hospodařit silami i časem. Věra pochopí, vrhne se s novým zápalem do učení i cvičení. A již v krátké době přináší její snaha úspěch. Je opět jednou z nejlepších žaček ve třídě, na školní besídce hraje na klavír a vystupuje též na krasobruslařském večeru. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (4)

zette 

všechny recenze uživatele

Jako byvaly mistr republiky v zakovske kategorii mam ke krasobrusleni samozrejme dobry vztah. Tento film nam ukazuje, ze pokud clovek (dite) chce, zvladne spoustu veci. Stopaz a spousta hudebnich a bruslarskych pasazi vsak nedovoli pribeh vice rozvinout. ()

ripo

všechny recenze uživatele

Film „Na stříbrném zrcadle" je jedním z prvých větších filmů Studia dětského filmu. Na příběhu mladé dívky, která je nejen dobrou žačkou, ale i talentovanou klavíristkou a nadanou krasobruslařkou, je rozvíjena zajímavá myšlenka: Věra Urbanová, hrdinka filmu, nestačí svými silami na úspěšné zvládnutí všech tří úkolů a chce se jednoho z nich vzdát. Její učitelka jí však ukáže cestu a naučí ji bojovat s překážkami i organisovat si svůj čas. O této myšlence se však ve filmu jen hovoří, místo aby bylo přesvědčivě ukázáno, jak Věra tyto překážky překonává. Schematicky také vyznívá většina postav, jak byly uchopeny scénářem a jak byly režijně zvládnuty. Přesto však bude tento film cenným přínosem pro dětské diváky, jimž je určen. Přispívá k tomu i zajímavé prostředí Zimního stadionu, záběrově zajímavé výkony nejlepších krasobruslařek i hodnotná hudba. Kladem je i celkem dobrý herecký výkon hlavní představitelky Jindry Kramperové, jejíž jistotu obdivujeme nad klávesami klavíru i na ledové ploše. Filmový přehled 38/1954 ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Brusle? A hned dvě?! Svižní filmík s krásnou kamerou a hollywoodskými ledovými sny :-) Je zvláštní že film do určité míry kopíruje skutečný příběh Jindry Kramperové, která si zahrála sama sebe. I ona se rozhodovala kterému ze dvou talentů dá přednost, zda hudbě či bruslení, tedy úplně stejně jako filmová hrdinka. Unikátní záběry kluku hrajících hokej na zamrzlé Vltavě u Karlova mostu, lampář zhášející plynové lampy (ty z Prahy zmizely v roce 1985) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Je zvláštní, že film do určité míry kopíruje skutečný příběh Jindry Kramperové, která si zahrála sama sebe. I ona se rozhodovala, kterému ze dvou talentů dá přednost, zda hudbě či bruslení, tedy úplně stejně jako filmová hrdinka. (sator)

Reklama

Reklama