Reklama

Reklama

Franta Nebojsa

  • Česko František Nebojsa
všechny plakáty
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Pohádka
Česko, 2002, 11 min

Režie:

Aurel Klimt

Scénář:

Aurel Klimt

Hrají:

Jan Werich
(další profese)

Obsahy(1)

Animovaný film FRANTA NEBOJSA vznikl podle známé pohádky Jana Wericha z jeho pohádkové knížky FIMFÁRUM. Příběh o nebojácném pořízkovi Frantovi, který stráví noc mezi nejpodivnějšími strašidly, aby se konečně naučil, co je to strach, posloužil tvůrcům jako inspirace k velmi originálním, ale i vtipným výtvarným nápadům. Vznikla tak pohádka, která pobaví nejen děti, ale i dospělé. Navíc je podkreslena komentářem, namluveným laskavým hlasem Jana Wericha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jo, je to pěkné. Ale na výsluní to celé táhne hlavně Werichovo vyprávění. Vlastně jeho pohádky mám rád spíše v audio provedení. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já bych spíše řekla, že děti vyděsí než, že je pobaví. Alespoň, že ty podivné postavičky doprovázel svým hlasem Jan Werich. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Geniální pan Werich, si jen tak pro potěchu napsal pár pohádek a vzniklo Fimfárum. ,,Franta Nebojsa" je jednou (nezaměnit, ne jedinou) z povedených, páč povedené jsou všechny. Vše vkusně zpracované a naštěstí namluvené charismatickým hlasem Jeníčka. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Frantu Nebojsu mám doma na desce a vždycky patřil meti mé nejoblíbenější od Wericha. Díky ní jsem se taky naučil hrát mariáš jako malý jsem se trochu bál hospod (teď už to bohužel neplatí...:-)). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 4* tento loutkový film je součástí celovečeráku Fimfárum, který byl natočen speciálně do něj. Neznám nikoho, kdo by v minulém století napsal tolik nápaditých a navíc i poučných pohádkových příběhů na takové vysoké úrovni jako Jan Werich. Výpravná stránka je povedená stejně jako u ostatních pohádek. Přišla mi trošku natahovaná a dozvučení mi chvilkami tahalo za uši, ale na 4 hvězdičky má určitě. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Jako všechny fimfárovské povídky, i Franta Nebojsa je hodně povedený. Já osobně si však Werichovo vypravěčství raději poslechnu bez vizuální podoby, proto jen čtyři hvězdičky. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Frantu Nebojsu jsem poslouchal v dětství na desce a rozhodně jsem si takhle jeho vzhled nepředstavoval. Hodně utrpěla i vrcholná scéna v hospodě, kdy v audio verzi se jedná o horor, zatímco v animované verzi o jasně nasvícenou rozjuchanou bžundu, dlouhou a bez jediného Werichova slova. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

To peklo bylo nádherně udělané. Člověk si až říká, proč ty hrané pohádky také nejsou tak dobré. Aha Jan Werich, pozor! ()

Braddy

všechny recenze uživatele

Tady trošku došlo k záměně, protože film František Nebojsa z roku 1984 natočil Vladimír Merta a byl kreslený. Film A. Klimta a V. Pospíšilové se jmenuje Franta Nebojsa a je až z roku 2002:-) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jistý pokles kvality je zde patrný. Ale důvodem je dokonalost jiných adaptací Finfára, jenž nejsou jenom pohádky jako Franta Nebojsa, ale spíše satirické zpodobnění lidských nešváru do podoby pohádky (Lakomá Barka, či Až opadá listí z dubu). ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Kombinace animace a loutek je vskutku zajímavá a také na naše poměry brilantní, ale my si přesto myslíme, že stačí slyšet jen hlas pana Wericha :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tentokrát dávám za tři hvězdy. Pro mě není problém zde již několikrát zmíněná děsivost této pohádky nebo snad humor, ale hlavně ta hluchá část. Tedy dějově. Kolem Franty létají strašidla, ale po chvíli to již začíná být nuda. Tím spíš, že právě kolem toho se točí celý příběh. A Jan Werich mlčí. Jenže zrovna Frantu Nebojsu táhne právě on. ()

Reklama

Reklama