Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílná televizní hra přináší příběh mladé sociální pracovnice, která přes mnohé peripetie nalézá ke své náročné práci pozitivní vztah. Prostřednictvím své hrdinky odhaluje autor mnohé drsné skutečnosti, zejména pokud jde o agresivní chování některých rodičů k dětem, o zanedbávání povinné péče o ně... Dana Brožová (E. Horká) přichází rovnou po škole do sociálního odboru péče o děti a s plnou vahou své naivní víry a laskavé povahy se snaží pomáhat dětem z různých, rozvrácených, i asociálních rodin. Poznává matku (J. Dolanská), jejíž miminko má neustále zlomeniny a modřiny, ženu (V. Zawadská), kterou bije vlastní muž, a chce se rozvést. Asistuje u odebírání dítěte matce (S. Stašová), která se opíjí a dítě bije, naráží na nepochopení i slovní agresivitu. Kolegyně (B. Hrzánová) jí radí, ale ona si na všechno musí přijít sama. První zážitky jsou psychicky náročné… Ve druhé části se Dana (E. Horká) po prvních pochybnostech vrací k práci, které začíná úplně propadat. To se nelíbí jejímu příteli Kamilovi (J. Schwarz) a mezi milenci vznikají neshody. Dívka řeší případ několika učňů, zvláště Radka (A. Rašilov), který chodí za školu, má problémy se šikanou a podobně. Dochází také k soudu s „krkavčí“ matkou, která ubližovala kojenci. Dana se dostává do konfliktu s agresivním rodičem a odnese to zraněnou rukou. Případ musí řešit lékař. Dana konzultuje případy stále častěji s doktorem Křížem (B. Rösner) a vypadá to, že je sbližuje něco víc, než jen profese… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Na tohle se nekouka moc dobre, ale je to poucne. Tyrani deti, chlast, nasili, hloupost. Tuhle praci socialnich pracovnic bych delat nemohl. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Já jsem se proti rozhodnutí nadřízeného orgánu nikdy nestavěl. Nikdy!" Někdo by tohle výchovné drama mohl stavět na piedestal socialismu, já tedy ne! ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Nelehká a bolavá práce, která se dle tisku z poslední doby změnila ve svévoli státu... Působí dobrou znalostí prostředí... Lidstvo se bezhlavě žene vpřed, na zákaz nedbá či hřích. Rod otců ztratil ctnosti svých praotců a my pak, mnohem zkaženější, zplodíme potomky ještě horší. Nikdy nebude svobodný pro mne, kdo ve strachu žije.- Quintus Horatius Flaccu - ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Mladá křehká robka se dala na práci, která ji zcela pohlcuje. Poznává věci, před kterými společnost raději oči zavírá a řeší je, dlužno říci že kupodivu ne úplně neúspěšně. Újma ale přichází v životě osobním. Rozchod s partnerem je jen začátek. Značně depresivní záležitost. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama