Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární francouzská skupina Les Charlots se tentokrát pokouší vyřešit téměř detektivní příběh. Anglická královna byla unesena. Podaří se známé čtveřici za pomoci královniny dvojnice tento případ vyřešit? Veselá komedie plná ztřeštěných dobrodružství v Paříži, Hong-Kongu, Madridě a Londýně. (Multi Home Video)

Zajímavosti (5)

  • Zbytek natáčení proběhl v září 1975 v Hongkongu. Film byl dokončen rychle a již 17. prosince 1975 se konala francouzská premiéra. (argenson)
  • Natáčení začalo v srpnu 1975; nejprve byly pořízeny scény představující Buckinghamský palác, interiéry byly natočeny na zámku Vaux-le-Vicomte. Zároveň byla natočena poslední scéna jízdy vlakem, která se podle scénáře odehrávala v Číně, nasnímána byla ale na staré železniční trati Chinon-Richelieu západně od Paříže. (argenson)
  • Producent Christian Fechner se při práci na filmu zásadním způsobem neshodl s Les Charlots a tím skončila jejich dosud úspěšná spolupráce. Proto byl toto také poslední film Les Charlots, kde hrál Christianův mladší bratr Jean-Guy Fechner. (argenson)
  • Ojedinělý případ ve francouzské kinematografii, kdy se k režii dostal bývalý kaskadér. Yvan Chiffre měl za řadu let zkušenosti s podobnými typy filmů, již dříve spolupracoval i s Les Charlots, kteří přesvědčili producenta Christiana Fechnera, aby mu svěřil režii. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než 2.800.000 diváků a za rok 1975 se jednalo o sedmý nejúspěšnější titul. (argenson)

Reklama

Reklama