Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O mladém vědci, který chápal lásku jako chemickou reakci... Malý Lukáš (V. Rohlíček) slaví desáté narozeniny a jeho otec, vysokoškolský profesor chemie (V. Javorský), si při té příležitosti uvědomuje, že je to už mnoho let, co ho opustila jeho žena, a že je nejvyšší čas poohlédnout se Lukášovi po jiné mamince. Avšak jeho představa o lásce je pevně spjata s jeho odborným chemickým vzděláním. Ví zcela přesně jak má láska probíhat: zvýšená produkce endorfinu či zvýšená teplota… (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co je na povídce nepochopitelného víc. Jestli to, že chlap si nechá vybírat nevěstu matkou nebo to, že si nakonec hodlá brát ženskou jen dle chemické reakce, a to ještě domnělé, bez ohledu na to, zda ji má rád. Alespoň Jitku Ježkovou mám rád, tak ta to zachránila. Mimochodem, nedivím se, že téměř ve všech filmech, kde hraje Bára Hrzánová představuje ošklivku, když ji vždy tak šíleně namaskují. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalé! A jak znám Stracha, použil výchozí scénář jen jako odrazový můstek pro své vtipy, kterých je zde hromada a jsou vynikající. To, že si sám zahrál cameo homosexuála, mi to jen potvrzuje. Samotná povídka je sama o sobě nezajímavá a motivace studentky mi unikají (která studentka by chtěla profesora i s desetiletým klukem?), ale způsobem režie, vedením hercům a hláškami je to vynikající. (A moc mě potěšila krátká herecká účast pana Suchařípy.) ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Slabý námět a scénář zachraňují výteční herci, ale tak už je to od počátku nekonečného seriálu bakalářských povídek. Téma osamělého muže, kterého jeho matinka nutí ke sňatku a dohazuje mu sama různé kandidátky ženitby, je už velice ohrané. Trapné koupení lístků do divadla na stejnojmenného Gogola. Kromě Vladimíra Javorského jako Rudolfa se líbí i Gabriela Wilhelmová a v malé roli Leoš Suchařípa. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na bakaláře povídka až moc komediální. Klasický námět o matce snažící se za každou cenu oženit syna, v tomto případě majícího desetiletého syna, srší hláškami každou minutou a tak pobaví a v jistém smyslu dokonce i budí zvědavost, jak tohle celé nakonec dopadne. Lépe to zpracovat a mohl z toho být i výborný sitcom. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Bakaláře moc rád nemám, ale tady se to panu Jiřímu Strachovi docela povedlo, herci jsou milí, moje neoblíbená Barbora Hrzánová ostrouhá, na večer je to koukatelné. Honajz si asi nevšiml, že studentka už profesora milovala na škole a prostě došlo k recidivě - i všechny její kaktusy jsou Rudolf. Jinak ale zcela souhlasím a je vidět krásná režijní práce při obsazování a zahrání menších rolí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama