Reklama

Reklama

Libeňský čaroděj

(TV film)

Obsahy(1)

Pohádka o knihvazačském mistrovi... Na náměstíčko ve staré pražské čtvrti Libeň přicházejí potulní komedianti, aby místnímu obyvatelstvu nabídli své představení. Zahrají příběh o knihaři Johánkovi (L. Hlavica) a jeho milé Markétce (L. Trmíková). Johánek má Markétku rád a chce si ji vzít za ženu, ale teprve až bude mistrem. Za městem u rybníka žijí strašidla hastrman (J. Kotva) a čert (T. Töpfer). Markétka umí dobře vařit a strašidlům se sbíhají sliny. Tak se rozhodnou Johánka obalamutit. Slíbí mu, že ho naučí vázat krásné knihy, když je dobře pohostí. Místo toho ale Markétku unesou. Jak to dopadne a kdo vlastně je ten libeňský čaroděj? (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

topi 

všechny recenze uživatele

Nebýt tak hrozně pitvořících se strašidel, které vypadají jako komedianti z pouti nebo cirkusu, mohlo by to být mnohem lepší, protože vyprávění stálo nejvíce na nich. Docela dobře bych si dovedl v roli hastrmana představit Josefa Kemra a jako čertisko Rudlu Hrušínského. To by bylo sakra jiný kafe a hodnocení by možná šlo na plný počet. Takhle to nemá kdo zachránit, protože ostatní herci jsou také hodně slabí a i pohádka působí jako hrozná volovina. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně špatná pohádka. Pořád jsem čekal, co vypadne z toho, že příběh vlastně odehrají herci v rámci pouličního divadla, co ta holčička, co ten reálný krám, jestli to bude mít nějaký zvrat nebo pointu, a ono nic, přijde četník, divadlo vyžene z plácku a je konec. Jinak oba herci v rolích strašidel přehrávají neskutečně a vlastně ani nevím, jak by vodník nebo čert se mohli starat o vinice. Takové detaily, že holka strašidlům slíbí rajskou omáčku a oni pak baští nějaké placky, to už vůbec neřeším. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Naprostá zhůvěřilost, kterou bych nazvala ledasčím jiným a ne pohádkou. Holé vyvalené břicho čertovo, rodný bratr mrtvého, a na slunci týden ležícího, tolstolobika, patřilo k tomu lepšímu, co bylo v téhle podivné záležitosti k vidění. Kdo z vás kdy utrpěl setkání s chcíplým tolstolobikem si umí představit, jak strašné bylo všechno ostatní. Hodně! Jana Synková všechno hraje jako tetu Kateřinu, ta by jako tetu Kateřinu hrála i Tetu, kdyby někdo chtěl znovu zfilmovat báchorku o Krokových dcerách. Co Tetu, ta by jako tetu Kateřinu zahrála i Chrudoše nebo Šťáhlava. Proč sem tahám zrovna tyhle dva? Páč na vztahu kantora a Toničky a majstra Johánka a Markétky vidíme, že běda mužům, kterým žena vládne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že výtky kolegů jsou správné. Tomáš Töpfer a jeho odhalené tělo zrovna k popukání nejsou. Jinak je ale pohádka vyprávěna neobvyklým způsobem - taková pohádka v pohádce. Nepřišla mi úplně špatná, ač své mouchy má. Lucii Trmíkovou mám rád, je mi hrozně sympatická, na druhé straně jsem Janu Synkovou v pořádné roli nikdá neviděl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama