Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka o začarované princezně a Honzovi, kterým pomáhají bojovat proti čarodějnici ti praví hrdinové českých pohádek... Pohádka J. Jílka v režii F. Filipa přináší pravé české pohádkové postavy z loutkového divadla, boj dobra se zlem a spoustu písniček. Princezna (Z. Žádníková-Volencová) se rozhodne, že v jejím království budou žít samí šťastní a veselí lidé. To se ale nelíbí čarodějnici (S. Stašová) ani loupežníkovi (V. Postránecký). Loupežník si chce vzít princeznu za ženu, ale ta ho nechce. Čarodějnice princeznu začaruje do podoby vodní víly. Kašpárek (D. Novotný) a Honza (L. Olšovský) se vydají princeznu zachránit… (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně líbezně zlá čarodějnice s koštětem, které má sklony k nečekanému samovznícení, a ovládající děsivého draka promění princeznu (hezkou) v rusalku (neméně hezkou). Do princezny-rusalky, se zamiluje kde kdo a nadále jí miluje i loupežník, synovec čarodějky, který jí miloval už jako princeznu. Kašpárek se snaží princeznu-rusalku najít, aby získal zpět svou nejkrásnější rolničku, což nemůže strávit jeho milá Kalupinka, která žárlí. Honzovi jeho matka na cestu udělá z pece pojízdné zařízení a Honza s hastrmanem pátrají po princezně. Ještě pořád se orientujete? Po vsi a okolí chodí policajt Šmidra a smutně bubnuje. Víte co, je to pohádka, dobrý konec přijde, ale i když princezna je hezká, vodník je luxusní a drak se taky povedl, čarodějnice je výborná a vtipná a loupežník je líbezně sentimentální, tak je to dost velká slátanina. Myslím tím - je to větší slátanina, než byl původní úmysl. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka Kašpárkovy rolničky je, jak správně uvádí Jezinka, tak trochu směsice od všeho trochu. Máme tu Honzu, vodníka, čarodějnici, draka a loupežníka - tedy klasické pohádkové postavy v jednom. Honza je klasický lenoch, který ale má kuráž zachránit princeznu, ovšem bez pojízdné pece by to nešlo. Vodník by rád rusalku, ale pro její záchranu je ochoten se obětovat, ačkoli trvá, než se k tomu odhodlá. Což není až tak překvapivé, když si ji sám musel zachránit. Překvapivé je totiž hlavně to, že Honza se projevil jako zbabělec. Za to z loupežníka je v podstatě hodný chlap, kterého ovlivnila zlá čarodějnice, která bůhví proč prchá na drakovi pryč. Nezdálo se totiž, že by drak byl úplně poražen. Pokud překonáte tyhle nelogičnosti, pak před vámi stojí jedna z nejmilejších princezen Zdeňka Žádníková-Volencová, kterou já osobně mám hrozně rád. Nejlepší vodník Josef Dvořák a čarodějka s pyromanskými sklony Simona Stašová. Chvíli jsem si říkal, nakolik se asi strachovali filmaři, že malé pódium blafne. Petr Nárožný byl jako postava skoro zbytečný, ale zase té pohádce dodal o kapku víc humoru. A přestože pozadí bylo vytvořeno studiem uměle, a je jasně vidět, že se postavy nepohybují na skutečném povrchu, téměř každé se mi líbilo, stejně jako drak a kulisy obecně. Závěrem pak uslyšíme hezkou písničku. Milá pohádka s milým obsazením, ale nesmí se nad ní moc přemýšlet. ()

Reklama

made1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo tak špatně natočené, že to už snad ani horší být nemohlo. Studiové pohádky mi vadí jen některé, ale tady byly postavy zasazené do kulis, tzn. šedivé s modrými obrysy. Jak se tváří u toho herci se divák ani nedozví, protože kamera je od nich dobrých deset metrů. Dostala mě matka s pecí na kolečkách. Jednu hvězdičku dávám za herecké obsazení. ()

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerné klíčované pozadí bych možná odpustila v roce 1980, ale v roce 1999?!?!?! Herecké výkony příšerné (a přitom takové herecké šarže - Janžurová, Stašová, Postránecký, Dvořák, Nárožný!), příšerná kamera (to se kameraman bál jít k hercům blíž, aby něco nechyt?), díky klíčovanému pozadí herci rozmazaní a šediví... O dialozích nemluvím, protože něco tak přiblblého v pohádce nemá co dělat... Jenom princezna/rusalka půvabná (Zdeňka Žádníková-Volencová), ale protože pořád z dálky a rozmazaná, neurve ani tu hvězdičku... Chjo... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ouvej, zase ty odstrašující studiové kulisy, no fuj! přestože jsou podobných pohádek s příšernými efekty, lacinou hudbou a nehybnou kamerou v televizi mraky, za takové herecké výkony jednoho velkého jména vedle druhého a občas i úsměvné momenty prostě nemůžu jít níž než na 40%, do divadla ideální, jako film bohužel podprůměr. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama