Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Costnera nemám moc rád a Kutchera přímo nesnáším, ale i přes to se mi tato pocta zachránářům hodně líbila. Akční scény jsou velmi dobře natočené stejně jako většina scén ve škole. Costner předvádí nejlepší výkon za několik let a Kutcher se prostě musí ignorovat, aby jste si nezkazili zážitek z filmu :-). Bavilo to mě to prostě celou dobu, i když to mohlo o hodně kratší. Na poctu záchranářům jsou 2 a půl hoďky opravdu moc. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Welcome back Andrew Davis. Po úbohom Collateral Damage sa kvalitami tento snímok blíži k jeho najslávnejšiemu filmu Utečenec. Síce nie je vôbec originálny, všetko to tu už bolo, no nechýba tomu napätie, kopa dobrých no nie opozeraných hercov, svižný scenár a réžia. Páčilo sa mi to viac ako Perfect Storm, ktorý svojím pojatím búrok na mory najviac pripomína. A je to doják, takže ak sa vám také filmy ľúbia tak toto je ono. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nech robí Costner čokoľvek, má u mňa jedno obrovské plus a tým je nadprirodzený narcizmus, akým sa oháňa aj vo svojich najhorších filmoch. Ako Travolta, i on zažil veľa pádov a návratov, ale ani osem johnovtravoltov sa nemá tak rado, ako jeden Kevin. Keď jeho hrdinovi nejaká postava povie „Čím si starší, tým si lepší“, môžete vziať jed na to, že to nehovorí postave, ale priamo Costnerovi. Normálne vidíte, ako sa mu hrvoľ nadúva fantastickou spokojnosťou zo samého seba. Ten chlap je starý vlk a pirát a keď budem veľký, chcem byť ako on. V ZÁCHRANÁROCH nie je pre ženy veľa miesta. Práve tvrdá chlapská atmosféra z nich špliecha na (námorné) míle ďaleko. Kevinovi ju pomohli stavať zručný remeselník Andrew Davis a veľmi dobrý Kutcher. Bohužiaľ to neznamená, že sa jedná o výnimočný film. Napriek tomu má veľa bodov k dobru. Okrem hereckého obsadenia (ukážkoví predstavitelia filmových hajzlov v kladných rolách: Clancy Brown, Neal McDonough) sú to ešte akčné scény, dialógy a niekoľko silných scén, ktoré vás zasiahnu. Komerčný ohlas bol každopádne nepostačujúci. Vzhľadom na to, akými turbulentnými obdobiami (hraničiacimi s abnormálnymi výkyvmi) si Costner prešiel, nie je celosvetová tržba 94 miliónov úplne katastrofálna, ale pri masívnom 70-miliónovk rozpočte... je. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příjemná oldschoolovka o učiteli a žákovi, která vytahuje Keva Costnera z vod šedé průměrnosti. K předvídatelném příběhu se toho moc říct nedá, ale čas od času je třeba si u filmu prostě odpočinout a nechat se vést dobře známou cestou. Ashton Kutcher taky nehraje špatně a akční scény na moři mají celkem šmrnc. Pěkně to uteklo. P.S: Konec byl doják. ;-) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner je ideálna herecká voľba pre takéto projekty a ja osobne ideálny divák pre tento druh filmov. Tým nemyslím, že som dokonalý, ale to, že v takýchto prípadoch dokážem tvorcom kadečo prepáčiť, mnoho vecí prehliadať a len sa nechať dobre baviť príbehom, ktorý môže byť už stokrát prevarený, a tiež plný klišé a zaužívaných postupov (záchranár na vzostupe - nešťastie - psychická trauma - výcvik - comeback - atď, atď, atď..). Vy ostatní si zrejme z môjho hodnotenia odpočítajte jednu hviezdičku. 70% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama