Reklama

Reklama

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

  • USA Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejrychlejší muž na čtyřech kolech. To je Ricky Bobby (Will Ferrell) – mohutný vlasatý americký stroj na vítězství a jeden z největších jezdců série NASCAR v celé její historii. Je to sice trochu zabedněný idiot s poněkud větší dávkou odvahy, ale má všechno, co si může přát: luxusní dům, okouzlující manželku (Leslie Bibb) a tolik hamburgerů, kolik se do něj vejde. Rickyho super divoký životní styl však zasáhne nečekaná rána, když mu porážku uštědří namyšlená evropská jednička Jean Girard (Sacha Baron CohenBorat) a udělá z něj ubohou, vystrašenou trosku. Navíc si jeho ženu i úspěch přivlastní jeho stejně bláznivý "kámoš" Cal Naughton, Jr. (John C. Reilly). A tak Rickymu nezbývá než opět pořádně šlápnout na pedál, aby svou kariéru vrátil do starých kolejí, porazil Girarda a získal zpátky slávu a bohatství. Protože jak Ricky vždycky říkal: "Když nejsi první, jsi poslední!" (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám některým milovníkům, ale Will Ferrell pro mě bude vždy křečovitý a na sílu hrající "komik", který mi vždy připomíná vánočního skřítka ze stejnojmenného filmu. Co se ale dělo v tomto díle, snad abych nechal na druhých. Sprostá děcka, rádoby silácké hlášky při závodech atd. atd. Světlým okamžikem byla modlitba u "vánoční" tabule: "Ježíšek může mít vousy, může být v závodním oblečení ..." --- "Já mám rád dětskou verzi". Ne že by některé hlášky byly úplně pitomé. Ale bylo to asi fakt pro diváky, kteří nemají už vůbec žádný vkus. A ti, kteří jej mají, tak byli zřejmě v pomatení smyslů. Snad chtěli něco hodně lehkého... PS: Já nejsem zrovna nejnáročnější divák, ale toto byla opravdu hovadina. Ovšem do odpadu jsem si s ní netroufl. Jo, a abych vyhrával, taky bych chtěl trénovat se šátkem na očích. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Šedý priemer. Dúfal som, že to bude vtipnejšie. Samozrejme má to pár dobrých scén, ale tie sa stratia v obrovskej stopáži. (CSFD píše 105 min, ale na prehrávači mi svieti 2 hodiny a jedna minúta). Ferrell je klasický nepredvádza nič naviac. Reilly je dobrý, ale nie úžasný. Duncan nepredvie okrem záverečných zostrihov pred ttulkami absolútbne nič. Cohen je síce výborný a asi trikrát francúzkejší ako ako pravý Francúz, ale aj tak z jeho postavy vytrieskali príliš málo vtipných scén. Adam McKay sa moc nepredviedol. Step brothers, Ron Burgundy aj The Other guys boli o triedu až dve lepší. ()

Reklama

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Na dovolenou jsem si vzal pár filmů, na cestu, kdyby pršelo a tak. A nějaká komedie by tyhle chvilky mohla zpestřit. ~~~ Já vůl, že jsem zase Willovi naletěl. ~~~ Typicky buranská americká debilita. Všechny pokusy o vtip nevkusné, hrubé, tupé, debilní. Jediným zajímavým nápadem (ne vtipným, jen zajímavým) byla puma v autě. ~~~ Hrozné. Až mi bylo chvíli smutno, že tohle může být, byť na okamžik, považováno za humor. A na komedii, zapříčíňující myšlenky na sebevraždu, je něco špatně. Nezasmál, co nezasmál, neusmál jsem se ani jednou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dementné, trápne, absurdné, homofóbne, xenofóbne, machistické, debilné ... presne také, ako to máme radi od Frat Packu a spol. Prvá tretina je strhujúca, ale potom to výrazne opadne a až pri konci sa vráti tempo a humor ... ale videl som rozšírenú verziu ... rozšírenú o skoro 20 minút! Každopádne Will Ferrel, John C. Reilly a geniálny Sacha Baron Cohen excelujú. Na imaginárny plameň nezabudnem ... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jakoby po skvělém Zprávařovi Ferrellovi došla šťáva. Všechny vizuální fórky jsou už v trailerech, hlášek je minimum (těch povedených zvlášť) a dobře natočené závodní scény nejsou zrovna to, co jsem chtěl vidět. Cohen sám film neutáhne a pro Johna C. Reilleyho je to doufám poslední takovýhle úlet v kariéře. Přitom měl Ricky Bobby všechno, co ho předurčovalo ke komediální bombě. Bohužel tentokrát to tak nějak nezapadlo do sebe. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (33)

  • Mladá žena, ktorá hrá umelkyňu počas brunchovej scény v dome Jeana Girarda (Sacha Baron Cohen), je v skutočnosti autorkou tohto obrazu. Bola poverená namaľovaním a potom bola požiadaná, či by vo filme hrala umelkyňu. (Arsenal83)
  • V minidokumentu o Jeanu Girardovi můžete slyšet, že jeho přítel trénuje psy pojmenované „Brigitta“, „Marta“ a „nacistický přítel Rolfe“, což jsou jména postav z muzikálu Za zvuků hudby. (Matty)

Reklama

Reklama