Reklama

Reklama

Temná legenda 3

  • USA Urban Legends: Bloody Mary (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruh se uzavírá. Děsem vám budou vstávat vlasy na hlavě. Režisérka Mary Lambert (Hřbitov domácích zvířátek, The In Crowd) přichází s posledním dílem legendární strašidelné trilogie - TEMNÉ LEGENDY. Na jednom z výročních studentských večírků se trojice bývalých spolužaček baví přeříkáváním různých zaklínadel a nechtěně tak probudí dávného zlého ducha. Ještě netuší, že pro někoho to bude mít smrtelné důsledky. Téže noci jsou uneseny gangem středoškolských frajírků, kteří se za svůj čin brzy dočkají spravedlivé odplaty. Jeden po druhém umírají krutým způsobem - přesně jako v příběhu temné legendy. Je to všechno jenom školní vtípek dovedený do strašlivého extrému nebo opravdu Krvavá Mary vstala z hrobu, aby vykonala svou pomstu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se bál jediné věci - že to nikdy neskončí. Je zajímavé, jak pouhých 93 minut můžou být subjektivně minimálně dvakrát delší. Předvídatelná, dopředu odhadnutelná sračka se špatně vyrobeným duchem nudila víc než rodinná dovolená. A už vůbec nemluvím o nelogickém (ale co, vem to čert, logiku v hororech přece nehledám, no ale až takhle moc...) a především úplně blbém závěru. Úplnej happy-end, chtělo by se říct, co na tom, že matka nikde, brácha mrtvej... Snad jen za scénu s pavouky dávám hvězdu. Jinak to byla fakt hrůza. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Třetí Temné Legendy se ujala režisérka Mary Lanbertová (Hřbitov domácích zvířat 1 a 2) a to už je trochu znak toho, že to zase takový průser nebude. Navíc to nabralo výrazně duchařský nádech. A to vůbec není na škodu, alespoň trochu se tak vyhnul nálepce dalšího tuctového slasheru a tragičnosti předchozího dílu. Takhle je to alespoň průměrný, oddechový, přesto zajímavý a uspokojivý horůrek s obstojnými triky a vraždami (pavouci, chcaní na plot). Docela se mi to líbilo, rozhodně více, než nudná dvojka, možná i stejně jako jednička. 2,5* ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že keď pôjdeš do kúpeľne, zhasneš svetlo a tri krát vyslovíš pred zrkadlom slová "Krvavá Mary", tak sa zjaví jej prízrak. Jej tvár je mŕtvolná a telo v rozklade. Keď sa na ňu pozreš, tak zomrieš príšernou smrťou. Je to jej pomsta zo záhrobia. Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary... To je "Temná legenda 3" (Urban Legends: Bloody Mary). Je to celkom podarený nízkorozpočtový, americký, teenagerský high school horror, ktorý režírovala Bloody Mary Lambertová. Režisérka, ktorá u mňa naplno zabodovala v roku 1989, keď natočila perfektnú filmovú adaptáciu románu Stephena Kinga "Cintorín domácich zvierat" (Pet Samatary). *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zčásti teenagerovské drama, zčásti slasher těžící z předchozích dílů. Od Lambertové jsem čekal větší maso, ale je fakt, že poslední třetina/čtvrtina má napětí a spád. Z vražd jsou nejlepší pavouci, škoda, že práce s rozbitou lahví nebyla v přímém záběru. Že močit na plot pod vysokým napětím je pěkná hloupost, se přesvědčí jeden z frajerů. O zábavu se postarala tak trochu do hippie Tina Liffordová. Škoda, že Samantha se nakonec zachovala jako blbka. Si snad myslela, že sejme chlapa o dvě hlavy většího? Dříve bych nejspíš hodnotil níže, ale dnes jsem shovívavější... ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Tak Mary Lambert nezklamala. Sračka jako řemen. To, co nás bavilo v předchozích dílech, černým humorem začínaje - vtipnými vraždami konče, se rozplynulo jako prd v borovém lese. Nezůstalo z toho nic, jen digitálně upravený duch mladé dívky, nesmyslně likvidující děti lidí, kteří jí kdysi ublížili. Nemluvě o trapných postavách, směšné hlavní hrdiky a debilním happyendovském závěru. Škoda peněz, které se do toho rozhodnete investovat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film měl mít původně čtvrté pokračování pod názvem Urban Legend: Goldfield Murders. Společnost Sony si však vyžádala zpět filmová práva a snímek později vyšel pod názvem Ghosts of Goldfield (2007). (Terva)

Reklama

Reklama