Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět pohltila vlna bezpráví. Ulicemi se šíří anarchie a strach. Zločinecké gangy, které se neštítí použít brutální sílu, se snaží vše dostat pod svou kontrolu. Jedním z místních vládců podsvětí je i Bosco bezcitný vrah, který jako posedlý touží za pomoci bojových umění získat ještě větší sílu a moc. Proto společně se svým parťákem Cleem zabíjí majitele posvátné knihy bojových umění Mistra Thache. Posledním mistrovým žákem byl Jonas - sirotek, kterého Thach od dětství vychovával a zasvětil do všech tajemství boje. Jonas se útoku Clea a Bosca společně s přáteli ubránil a nyní se do města vrací, aby získal ukradenou knihu zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Žužu blonďáček, učedník velkého kuňk-fu mistra Joudy, mlátí v postkatastrofickém světě blízké budoucnosti padouchy ve slušivých černých teplákovkách (vrchní lotr asi zaměstnává kvanta zručných švadlen). Kromě žužu blondýna byli obsazeni samí Turci, byla jsem teda ještě vděčná za gay vizuální přednosti zástupce árijské rasy. Své přihřáté charisma světlovlasý hrdina využívá nejen proti hojným nepřátelům, ale také k pozvednutí ducha prostých utlačovaných lidí. Za pár dní s prstem v nose vycvičí mistry bojových umění, co se zlounů v teplákovkách nelekají a pořádně jim nakopou hýždě! Slaďouš má totiž všemocnou Knihu, do které si kdejaký starodávný bojovník čmrkal své poznámky, ať už formou obrázků či klínového písma. A vrchní lotr také mocně touží počíst v této příčůrce. Souboje by nebyly tak zoufalé, jako zbytek filmu, kdyby je v dokonalé součinnosti neprznili kameraman a střihač. Prostě taková úsměvná postapo akční srajda s dialogy natolik "inteligentními", že jsem při jejich poslechu vnímala zmučené smrtelné výkřiky vlastních neuronů. Na německý výtvor to není vyložená hrůza, s humorem se to dalo přežít. 40% ()

listr 

všechny recenze uživatele

Ano, němčouři nás zase předběhli a natočili bojový/kung-fu film. Já si nemužu pomoci na tento film jsem čekal velice dlouho a zjištění, že vyjde u nás na dvd bylo pro mě bombou. takže film je dějově sice béčko, ale to je jedno. To co se počítá sou souboje, které sou až zatraceně dobré. Jen dodávám, že film byl natočen amatéry natočený dle předešlích krátkých filmečků... proč něco takové neudělá někdo u nás. ()

Reklama

deckardx 

všechny recenze uživatele

Hodne me to prekvapilo... Myslel sem ze to bude strasnej nemeckej odpad, ale nakonec se z toho vyklubal celkem slusnej film s vynikajicimi prvky bojovyho umeni.. Od hercu se nedalo cekat moc, ale nak vyrazne spatne taky nehrali.. Urcite se na to dalo koukat a ja si preju vic takovych nemeckych filmu... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když jsem díky imfově osvětě zhlédl na netu oba trailery na KAMPFANSAGE, tetelil jsem se blahem a nedočkavě vyhlížel hotový film. Trailery byly formálně hollywoodsky vymazlené, záběry soubojů braly dech a nebylo pochyb o tom, že jejich protagonisté nejen už nějaký ten pátek kopají, ale taky vědí, jak ono kopání efektně natočit. Filmu se dá vytknout leccos a většina výtek je spojena se scénářem, který je dost chabý i na béčko o bojových umění (zde navíc kombinované s mým oblíbeným žánrem post-katastrofického filmu). Johannes Jaeger, scenárista a režisér v jedné osobě, spíchl jednoduchý, přímočarý příběh k propojení ne až tak početných akčních scén, který ale i přes svou průzračnost několikrát zadrhne (např. zmatená expozice) a navíc až tragicky postrádá gradaci, která je základním stavebním kamenem podobných bojových snímků. Hlavní hrdina už v půlce filmu naplní své poslání zachránit bibli tajného bojového umění z padouchových pazour a odchází si s kamarády po svém a krajně neschopný a nevýrazný padouch se ho pak po zbytek filmu nepříliš úspěšně snaží vrátit do hry. Nicméně souboje to jsou a ne příběh oč tu běží a ty jsou úžasné, tedy byly by, kdyby je někdo epilepticky zběsile a nepřehledně nesestříhal tak, aby si je divák vychutnal co možná nejméně. Přesto tu zůstalo dost nato, aby člověk zůstal koukat z otevřenou hubou. Virtuální kamera i zlatý filtr jsou moc pěkné, stejně tak správně post-apokalyptická výprava a trikové záběry. A herci nato, že to žádní herci zřejmě nejsou, podávají příjemné výkony. KAMPFANSAGE produkoval německý ACTION CONCEPT kaskadéra a choreografa akčních scén Hermanna Johy, který se podílel i na "KOBŘE 11", "KLAUNOVI" či "ODVÁŽNÝCH ANDĚLECH". ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vzdálená budoucnost. Svět, tak jak ho známe, již neexistuje. Lidé zapoměli používat střelné zbraně, a opět je ceněn boj holýma rukama či chladnými zbraněmi. I v tomto světě ale existuje světlo - skupina mistrů bojových umění, která chce zničit šéfa podsvětí Bosca (jednoho z nejlepších bojovníků, který rychle získal nadvládu po krizi nad celým podsvětím). Bohužel je Bosco jednoho po druhém zabíjí, takže vloží všechny své myšlenky do knihy, která se stane biblí bojového umění. Jeden z posledních žáků misra Thache, Jonas se spojuje s ostrůvky povstalců, aby získal tuto knihu a zničil samotného Bosca... Na to že film pochází od našich západních sousedů, co se týče bojového umění, jako by čínským a tajwanským filmům z oka vypadl. Na obrazovce se neděje nic jiného, než se někdo s někým řeže - nicméně musím říct, že jak příběhem, tak i zpracováním se film docela povedl (aby ne, když se na choreografii podíleli tvůrci Kobry 11). I přes neznámé (německé) herce, určitě stojí za shlédnutí ... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V jedné ze scén se objeví i československá Tatra 815 VVN 8X8, která sloužila armádě v těžkém terénu. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama