Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (801)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Next je přesně ten typ filmu, který zaujme jen a pouze v traileru zobrazující jedinou akci, která ve filmu je. Tak už zbývá samotný Cage, který s jeho trapným účesem na palici svádí Jessicu a nakonec se mu to daří, jenže je na tom nejhorší fakt, že příběh okolo toho není prakticky žádný. Nijak se zajímavé téma nerozvádí dále a celkově to vyzní spíše jako romantická slaďárna než jako akční sci-fi z pera P. K. Dicka. Nevím zdalipak se mi to zdá, nebo to tak opravdu je, ale nejspíš zde autoři ztratili nadějný projekt přímo pod nohama nic neříkajícího děje a ubohými efekty výbuchu atomové bomby nebo samotné závěrečné scény, která mi přišla sice pěkná, ale když si to tak vemu k srdci, dívat hodinu na průběh filmu mi taky přišel zbytečný. --- Pár věcí o budoucnosti: pokaždé když se podíváš, změní se, protože si se do ní podíval a to změní všechno ostatní. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ach jo... P.K. Dick musí rotovat v hrobě jako vrtule. Sice si nejsem jistá, jestli jsem jeho povídku "Golden Man" četla, ovšem podle tohoto filmu to ani poznat nemůžu - s depresivně-filozofickými sci-fi romány a povídkami, jaké P.K. Dick psal, "Next" nemá vůbec nic společného. Jen zamilované pindy a bezhlavá akce; logika, motivace a jednání postav bylo naprosto nepochopitelné, nesmyslné. A ta zápletka, WTF?! Francouzští teroristé přivezli do Las Vegas atomovku, proto agenti-dementi nahání kouzelníka, co vidí 2 minuty do budoucnosti, a padouši ho proto chtějí zabít... no comment. Pár zajímavých okamžiků se našlo, ale většinou mi to přišlo, že scénárista musel být nejen ožralý a zfetovaný, ale také mentálně opožděný, a režisér tu ptákovinu jednoduše nedokázal rozumně ukočírovat. Možnost nahlédnout do blízké budoucnosti nepostrádá filmový potenciál, to by však zpracování muselo být naprosto odlišné - myšlenkově hlubší, s pořádnou atmosférou a hlavně ctít logiku. Efekty ušly, byť často působily přemrštěně nereálně (ten slalom mezi padajícím bordelem, božíčku!). Ohledně herců: Jessica Biel je prostě hezká, Jullianne Moore na mě působí jako nesympatická mrcha, Nicholase Cage kdovíjak nemusím a jeho účes byl tentokrát skutečně na zgrcání, role Petera Falka byla úplně zbytečná... jako celý tenhle film: zbytečný. 40% ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrnej akční film s vynikajícím Nicolasem Cagem, který už ale poslední dobou ztrácí dech. Jeho herecká kariéra jde strmě dolu právě díky takovýmto rolím. Film Next jako takový není zase až tak špatný. Cage + krásná Jessica Biel, spousta výbuchů, zajímavý příběh, láska. Celé to ale působí jako ne moc dobře namíchaná kaše. Škoda dalo se to natočit líp ale trailer se jako vždy u takovýhto filmů samozřejmě povedl :-))) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tamahori svou rutinní filmařinou drží nad vodou jak střídmou zápletku, tak další z divných hereckých i vlasových kreací Nicolase Cage. Triky ze třetí cenové, druhořadé vtípky a klišé, ale místy prvotřídní okamžiky (SWAT finále, balení v baru, pár hlášek tu a tam) a překvapivý konec, který nepůsobí tak křečovitě, jak by se mohlo na první pohled zdát. Svým způsobem je až drzý. Škoda že se to nedá říct o filmu jako celku. Na jedno zhlédnutí neškodné, jako áčkový blockbuster však zoufale nedostačující. (60%) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

aneb příklad toho, že ne vždy je csfd hodnocení směrodatné. Dnes neumírej byl mnohem horší film. A tohle velmi zajimavý projekt, který mně opravdu potěšil. Nick si opravuje reputaci po GR a přichází v roli člověka, který vidí do budoucnosti. Což Tamahori dokáže vyjádřit velmi pěkně a pro diváka chutně. Občas jsem se začínal dokonce ztrácet, naštěstí to nebylo příliš zamotané a dalo se to překousnout. Dobré herecké výkony, pěkná Biel a depresivní závěr dělají z tohoto filmu velmi hutný scifi thriller. Chápu, předloha je skoro úplně jiná, ale také mnohem víc nestrávitelná a divnější. Phillip K. Dick to měl ale taky mnohem jednodušší.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy únosci přenášejí Liz (Jessica Biel) připoutanou ke kolečkovému křeslu s výbušninami na střechu, zapne jeden z teroristů na křesle mobil, přes který má být křeslo odpáleno. To by ale nemělo fungovat, neboť policie vypnula nad městem celou mobilní síť. (Brodyman)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama