Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobne sľubným námetom by sa nemali nikdy dostať do rúk rutinérom ako je Tamahori. Nedá sa tu očakávať nejaká hlbšia pointa, či hodnotnejšia scéna. To bolo jasné dopredu. Tak ak sa nastavím pred filmom na úroveň levela súčasných 'seagaloviek', výsledok ma určite poteší. A aj ma potešil. Nebyť toho, že 'svět se točí, točí, točí a Cage padá, padá, padá' a že Julianne Moore by už mohol niekto dohovoriť, že v tých rolách drsnej agentky vyzerá naozaj smiešne. Aj keď snáď tými víziami dvojminútovej budúcnosti by sa dalo veľa krát polemizovať, potešujúci výsledok, podobne ako 'Shooter'. 70%. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tamahori svou rutinní filmařinou drží nad vodou jak střídmou zápletku, tak další z divných hereckých i vlasových kreací Nicolase Cage. Triky ze třetí cenové, druhořadé vtípky a klišé, ale místy prvotřídní okamžiky (SWAT finále, balení v baru, pár hlášek tu a tam) a překvapivý konec, který nepůsobí tak křečovitě, jak by se mohlo na první pohled zdát. Svým způsobem je až drzý. Škoda že se to nedá říct o filmu jako celku. Na jedno zhlédnutí neškodné, jako áčkový blockbuster však zoufale nedostačující. (60%) ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Propanaboha, asi nejslabsi adaptace nejakeho z Dickovych del - a to je co rici, diky jejich mnozstvi, proto jiz asi pomilionte: dekuji R.Scotte za Blade Runnera!... Nevim, co bych mel vytknouti drive, zda "chatrnost deje ci matoznost postav". Cimrmanovska veta zde plati na sto procent, bohuzel. Kdyz k tomu pridame nesmyslnosti daneho filmoveho universa (na zacatku je nam popsan system nahlizeni do budoucna, kterou pak hlavni hrdina v prubehu deje rad prekrucuje) a naprosto dementni zaver, jenz misto pocitu prekvapeni evokuje spise dojem o impotentnich scenaristech, nevyjde nam nic jineho nez jedna velka slatanina a celkove hrube nudny film. A ani Cage s Mooreovou to nezachranuji. V podstate se divim, proc davam i tu jednu hvezdu - nakonec ale, skouknout to slo, ovsem jiz nikdy vice... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Next je přesně ten typ filmu, který zaujme jen a pouze v traileru zobrazující jedinou akci, která ve filmu je. Tak už zbývá samotný Cage, který s jeho trapným účesem na palici svádí Jessicu a nakonec se mu to daří, jenže je na tom nejhorší fakt, že příběh okolo toho není prakticky žádný. Nijak se zajímavé téma nerozvádí dále a celkově to vyzní spíše jako romantická slaďárna než jako akční sci-fi z pera P. K. Dicka. Nevím zdalipak se mi to zdá, nebo to tak opravdu je, ale nejspíš zde autoři ztratili nadějný projekt přímo pod nohama nic neříkajícího děje a ubohými efekty výbuchu atomové bomby nebo samotné závěrečné scény, která mi přišla sice pěkná, ale když si to tak vemu k srdci, dívat hodinu na průběh filmu mi taky přišel zbytečný. --- Pár věcí o budoucnosti: pokaždé když se podíváš, změní se, protože si se do ní podíval a to změní všechno ostatní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$70milionovTržby USA $18,211,013Tržby Celosvetovo $76,066,841Tržby za predaj DVD v USA $18,951,278 //počet predaných kusov 1,014,426║ Spisovateľ Phillip P. Dick napísal jednoznačne zaujímavý mierne sci-fi príbeh ale ako to už dopadlo u Výplaty tak aj u Nextu to vyznie len ako plochá akčná podívaná aj to len v určitých medziach. Lee Tamahori už spravil dosť akčných paškválov a tento sa bez problémov medzi ne zaradzuje, Nicolas Cage vo svojej úlohe s príčeskom vyznie ako brat Roberta Langdona(Toma Hanksa) s Da Vincoho Kódu a to do slova, po hereckej stránke jeho kariéra riadne stagnuje v poslednej dobe na podpriemernej úrovni, o Jessice Biel je po hereckej stránke škoda hovoriť lebo u nej to je len promenáda na pľaci aj keď pekná promenáda ..., Julianne Moore asi nemá lepších ponúk keď zakotvuje u takéhoto tuctového projektu kde nemá čo povedať. Akcia je len slabý nevýrazný priemer a to je na dnešnú dobu prešľap ktorý znamená aj okamžitý prepad tak ako to už nedávno dopadlo aj pri XXX2 či Stealthe. Vo filme nemá chybu keď Cage poklepkáva chlapcov od prepadovej jednotky po pleci aby okamžite reagovali na potenciálnych zlosynov, ktorých z otočky odstrelia, vypadá to potom ako keby boli slepý a nevideli si pred nos. /videl v kine: 40%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Ruský preklad názvu filmu je "Veštec". (rador)
  • Severoamerické tržby byly 18,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 77,6 mil. (NIRO)
  • Časti filmu sa nakrúcali v San Bernardinu, v Kalifornii. (Greenpeacak)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama