Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 3
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 075)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Prostě komiks. Třetí díl pro mne ztělesňuje všechno proč jsem miloval ten kreslenej seriál. Milion padouchů a perfektní bitky. Když na konci přiletěl Harry a pomohl Spideymu v duchu jsem si řekl takové to YES!!! Ty komické vložky byly opravdu vtipné (Bruce Campbell vládne) a takovou tu dějovou rozhrcanost a urychlenost opět připisuju stoprocentní komiksovosti, kde se perou chlápci v barevnejch kostýmech. Já nechci oduševnělý film s hlubokými dialogy (viz. hodně dobrá jednička a dvojka, kde mi ale pořád trochu něco vadilo), ale chci se bavit. Možná jsem zmanipulovatelnej a Raimi mě opil rozpočtem, ale myslím že za těch 300 miliónů nejsem zas tak levná děvka :) P.S. Ta emo patka Tobeyho Maguirea byla fakt zlá. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu hořké zklamání. Čekal jsem samotný filmový vrchol, ale namísto toho to byl strmý pád. :( Dobré efekty ještě nedělají dobrý film, tuto skutečnost si asi zjevně scénarista neuvědomil. Opravdu dost chabí příběh oproti Spidermanovi kreslenému. Doufám, že se ještě naskytne příležitost v dalším pokračování. To by však bylo za předpokladu, že se Parker utká v jednom filmu nejen se svým ,,druhým já'', ale také se ,,třetím já'' a také za předpokladu, že by se scénárista u toho pořádně zapotil jako při jedničce. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sam Raimi, Ivan Raimi, Alvin Sargent .. Vždycky máme na výběr... Ach jo. Měl jsem podobný pocit promarněné šance až výsledné nijakosti, jako při třetím pokračování Xmenů nebo druhých Pirátů. Všeho je na oko hodně (až moc), ale podání hapruje. Spiderman 3 obsahuje spoustu skvělých ingrediencí, ovšem padá na jejich podání či nevyužití, dynamičnost si často bere volno a (samo)účelnost mnoha pasáží vše jen hloupě korunuje. Mnohé je zkratkovité, jindy utahané, děj určuje řada náhod a oproti třeba S2 je vše málo vtipné a k celkové škodě bídně temné (avšak i dočasně “temný Peter” je nejvtipnější a vlastně i nejlepší část filmu) a na konci směšně ubrečené. Ani technické zpracování nebere dech. Hudba a kamera tápe v průměru a triky, jsou sice evidentně drahé, jenže skladba a nějaká inovace akčních scén se nekoná. Jsem fanda Spidermana a druhý díl považuji za jeden z nejlepších comics adaptací, ovšem trojka do této elitní společnosti nepatří. 70%. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Takže pěkně popořádku. Spidey nikdy nepatřil mezi mé kdovíjak oblíbené comicsové postavy. Jednička mě ve své době těžce minula a byť jsem jí zpětně dokázal docenit, tak pro mě přesto představuje pouhé nikterak úchvatné uvedení do nového světa, včetně seznámení s hlavnimi charaktery. Dvojka mě však před pár lety slušně rozbila a dodnes pro mě platí za jedno z nejpříjemnějších filmových překvapení vůbec. Nicméně na mém přístupu ke Spideymu to nic nezměnilo a srdcovkou se pro mě přesto nestal. Očekávání od trojky tak byla všelijaká, jen ne taková, abych se bál, že budu zklamán či dokonce rozezlen. První půlka mě však uvrtala do sedačky a ukázala, co se stane, když se spojí Raimi, přehršle nápadů a megarozpočet. Akce je nářezová (kvůli první naháněčce Harry-Peter si koupim dvdéčko a budu na to čumět pořád dokola, mňam a ty nervní smyčce k tomu, prostě žrádlo). Prostě, první hoďku a půl si to frčí, parádně odsýpá, napínavé okamžiky jsou libově prokládané oddechovými (pythonovskej Campbell už je provařenej, ale nikdo tu moc nevyzdvihává fantasticky zrežírovaný dění v redakci). Jo, jenomže potom přijde Peterův přerod, Raimimu se od té doby začne všechno rozsypávat pod rukama, tempo je v čudu, dějové skoky na pěst (co mělo do hajzlu znamenat rychloseznámení Sandman-Venom?) a to nemluvim o sentimentu vozeném po kamionech. Ke konci už jsem jenom nervózně vyhlížel titulky a zajímal se pouze o dořešení děje, kvůli tomu, co se stane s několika oblíbenými postavami. Ve výsledku je ve mě tak nějak prázdno. Druhá první půlku dokonale přebila a mě tak nezbývá než se těšit na druhé shlédnutí, které však asi v půlce ukončim a pojedu odznova. Ale jak už jsem uvedl výše, nejsem naštvaný, jenom takový nějaký udivený z té promarněné příležitosti natočit nejlepší comicsovku všech dob. Přitom od toho vlastně ani nebylo daleko, jenom stačilo buď vyhodit jednu z vedlejších linií (Sandmana a s nim i několikeré rozumbradování s tetičkou, čímž by odpadly dvě třetiny nefunkčních citovek) a ubrat třicet minut nebo naopak dojet všechno vyváženym tempem první půlky a naopak ještě půlhodinu přidat. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Není to o moc lepšíl ani horší, než předchozí oba díly. Je tam zcela přiměřeně akce (bál jsem se, že jí tam bude málo, ale bylo to akorát, víc by bylo moc), hrozá spousta vaty okolo, která je poměrně zábavná (až na nesmírně trapné mentorování, které se tvůrci snažili nacpat úplně všude) ale oproti předchozím dílům je tu mnohem více srandy. Emo - hitler Peter parker v černém sáčku je prostě k sežrání, a scéná v redakci s práškama - už jen kvůli ní stojí za to na to jít. Ale co ty triky...Nevypadají líp, než v prvním, nebo druhém díle (Dr. Octopus zůstává nepřekonán) - jen jich je víc (kolikrát na úkor přehlednosti, protože Raimi nám naservíruje třeba dvouminutovou akční scénu v jednom záběru, kde líta Spidey, Goblin, pavučiny, bomby, proplítá se to mezi baráky a mezi rourama.... a kamera tam lítá v luftu... V podstatě každá scéna je nečím spektakulární (veliká pavučina, veliký Sandman, Veliký Sandman a nad ním velká pavučina)... V todle směru to tvůrci přepískli. Herci jsou fajn, až na Maguiera, který je prostě strašný dřevo (pokud zrovna není Emo, tam je docla fajn), scénář je debilní a potenciál 3 záporáků zcela nevyužit, aspoň že ten Elfmanův hudební motiv zůstal nezabit... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • V komiksu přijde na to, že černá hmota je symbiont (organismus žijící v symbióze), Reed Richards, jeden ze členů Fantastické čtyřky. Jelikož jsou ale postavy z Fantastické čtyřky (2005) majetkem 20th Century Fox, ve filmu tuto vlastnost objeví doktor Curt Connors (Dylan Baker). (HellFire)
  • Topher Grace (Eddie Brock) v kostýmu Venoma vůbec nepil, jelikož nemohl použít toaletu. (HellFire)
  • Bryce Dallas Howard (Gwen Stacy) prováděla vlastní kaskadérské kousky během scény s nehodou jeřábu, aniž by věděla, že je v době natáčení těhotná. (imanicornyt)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama