Reklama

Reklama

Invaze světů

  • USA H.G. Wells' War of the Worlds
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Civilizace je v ruinách, zemi napadla nepřátelská rasa. V okamžiku pokrývají impozantní "Walkers" celou planetu a ničí vše, co jim stojí v cestě. Mezitím, co si vetřelci podrobují město za městem a zanechávají za sebou jen lidské kostry, hledá jeden odhodlaný muž zbraň, která by zvrátila situaci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Anakikin 

všechny recenze uživatele

Tak abych se přiznal, moc jsem nepochopil, proč tenhle film vůbec vznikl. Snad jedině jako splnění dávného snu režiséra, ale každopádně se v tomto případě jedná o průšvih. Takřka souběžně totiž vyšla Spielbergova verze, která vyhrává stylem K.O. Ať už se budeme bavit o hercích, kameře, trikové složce, lokacích nebo zvuku, pokaždé s přehledem vítězí Spielberg. Možná kdyby vyšel tenhle snímek ještě před rokem 1989, nemusel by být označen jako propadák, ale třeba pouze jen jako průměrné sci-fi. Avšak i o tom docela pochybuji... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sám sebe sa čudujem, že som to po desiatich minútach nevypol, ale to už je asi tou mojou úchylkou aj tú najväčšiu hovadinu dopozerať do konca. Druhá polovica filmu predsa len má náznaky atmosféry (na postkatastrofický svet sa pozerá vždy dobre), ale inak bez okolkov, je to skutočný mastershit. (1/10) ()

Reklama

Rudyamon odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle film byl natočený v létech šedesátých, dnes by jsme o něm možná mluvili jako o klasice. Natočit ovšem tenhle brak v roce 2005 je směšné. V obrovské síle blbosti může tento film soutěžit už snad jenom s Pterodaktylem a Manuelou. Zbýva nám jen věřit, že David Michael Latt pověsí režisérské řemeslo na hřebík a začne se věnovat něčemu, co nebude tak výrazně škodit srdeční činnosti diváků, kteří nedopatřením shlédli tuto parodii na sci-fi. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 1/10 Hudba 4/10 Efekty 1/10/// +nad vše ostatní vyčnívá atmosféra -logika scénáře, inteligence a jednání hlavního hrdiny, směšné efekty, velice trapné postavy, kvalita obrazu/// Kvalita tohoto snímku mě normálně fascinuje. Prostě nechápu co si to tvůrci na nás diváky dovolili. Tady se jedná o čisté parazitování na filmovém hitu Válka světů. Například mě napadlo, jak tvůrci vybírali lokace pro natáčení. Jednoduše jim stačilo nějaké to smetiště a vrakoviště a mohli točit. Pasáže s knězem jsou opravu k nevydržení a být v kině tak utíkám, doma před monitorem je to jiná, sem se pochlapil a dodíval se do konce. Třebas častá klišé podobných filmů jsou v podobě zpráv a událostí v televizi, nebo sledujeme několik skupinek lidí. Tady si budete muset vystačit s jedním chlapem a jeho putováním z místa na místo. Vrchol celého filmu,… co je vlastně vrchol tohoto filmu? Že by samotná Invaze broučků vystřižená jak z počítačové hry někdy v polovině devadesátých let? Ne to je jen slabej odvar. Prostě celí film je špatný./// Celkem 17%/// ()

Godhaj odpad!

všechny recenze uživatele

,,Sledoval jsem Simpsonovi, když přišel první démon." Tento film se snaží po vzoru Spielbergova filmu navodit pocit nebezpečí obyčejných lidí, kteří stojí proti naprosto neznámé hrozbě. Tento záměr však nevychází. Prostředí je nevěrohodné a mimozemšťané jsou legračně zpracovaní, takže se nedaří vybudovat tu správnou atmosféru. Scénář herce vodí sem a tam a dává jim do úst často velmi podivné repliky (hlavně u kněze). Herci samotní velmi přehrávají, což je poměrně zábavné, ale to asi nebylo režisérským záměrem. Jedna z mála věcí, co se povedly, jsou některé opravdu pěkné záběry širé krajiny zpustošené válkou s nezvanými kolonisty. Tyto záběry však bohužel trvají vždy asi jen vteřinu, takže je divák ihned hozen nazpět do nefungujícího filmu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Georgeova (C. Thomas Howell) syna Alexe si zahrál hercův vlastní syn Dashiell Howell. V česky dabované verzi se však ze syna Alexe stala dcera Alex. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama