Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární série koncertů na podporu výzvy Boba Geldofa a jeho přátel v předvečer summitu G 8 v Edinburghu na začátku července. Účinkují: Annie Lennox, Bob Geldof, Coldplay, The Cure, Dido, Sir Elton John, Joss Stone, Keane, Madonna, Mariah Carey, Sir Paul McCartney, Pink Floyd, R. E. M., Robbie Williams, Snoop Dogg, Sting, U2 a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

kingik 

všechny recenze uživatele

Spíše slabé. Nemám rád zpěváky, zpěvačky a kapely, co se takto zviditelní. Většina z nich, co na koncertě byli, už nejsou populární, ale vesele oprášili nástroje a hlavně hlasivky a naposledy vystoupili před šílícím davem. Asi si dovedete představit, jak koncert vypadal, když tam vedle sebe vystoupili "spasitel chudých" Bob Geldof, Robbie Williams, co neví, jestli je víc na holky nebo na kluky, Elton John, co už ví na co je, zapomenutý Sting, zapomenutá Mariah Carey a exhumovaná Madonna a desítky dalších celebrit. Mně se nelíbilo ani jedno vystoupení, ale tak když je to bavilo. 50% ()

plom

všechny recenze uživatele

Netusim, jak se tohle mohlo objevit na csfd, s filmem to nema co delat. Kazdopadne jsem se dival jak R. Waters hral po tolika letech opet s Pink Floyd i kdyz meli velice omezeny cas ( pres to, ze dostali nejvic prostoru ze vsech kapel ktere se na Live 8 objevily). Myslim vask, ze takovyto koncert by se na tomhle serveru nemel hodnotit ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo něco nejneuvěřitelnějšího s hudební tematikou, co jsem kdy v životě viděl. Každý, kdo se zajímá o světové dění, o kulturu a o muziku, ten si přišel n své. Naprostá lahůdka, o kterou bych ve své filmotéce stál jako o nic jiného. Je to nejneuvěřitelnější plejáda hudebních stylů a osobností. Je to prostě nádhera. Každý, kdo nemůže vyrazitpřes půl světa nebo Evropy za svým hudebním idolem, musel vidět tohle a musel být naprosto paralizován atmosférou, kde se střídaly hvězdy hudební branže. Je to nádhera. 5* je povinností jako u Vykoupení z věznice Shawshank. PS: Prosím, kdo jej máte zaznamenán, byl bych moc vděčnej o spolupráci... ()

CliffLee 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo víc než jen pár koncertů, tohle bylo poselství... i když jsem cca 75% muziky neslyšel (přepnul jsem) poněvadž některé interprety obvzvláště nemusím, tak jsem byl z některých nadšen, např. Green Day , Muse, The Who nebo U2 byly úžasní, ale největší nářez pro mě byly Pink Floyd opět s Rogerem Watersem... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Uplynulo 20 let od koncertu Live Aid. Zatímco jeho smyslem bylo vybrat peníze na pomoc hladovějícím, letos Bob Geldof naopak vyzýval "nechceme peníze, chceme vaše jméno" a spolu s obrovským množstvím muzikantů na mnoha světových podiích tak hodlal podpořit summit G 8 v Edinburghu. Jak dopadl, to už dnes víme, projev dobré vůle je jistě chvályhodný, ale jak kdosi řekl : "kdo to zkontroluje?". Snad tahle dojemná snaha všech účinkujících - a pravdou je, že jsem se často neubránila slzám (zvlášť vůči Annie Lennox nejsem imunní) - nepřijde vniveč, snad už nebude třeba užívat pro názornou demonstraci třívteřinových intervalů k lusknutí prsty, ohlušujícího lusknutí, které stále ještě znamená interval dělící jednu africkou lidskou smrt od druhé. PS: pro ty, co to nepochopili - hudba tentokrát nebyla cílem, ale prostředkem!!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Hlavním organizátorem celé akce byl po 20 letech opět Bob Geldof, přestože po obdobné akci Live Aid (1985) se zapřísáhl, že už do podobného projektu nikdy nepůjde. (gogos)
  • Souběžně vysíláno na 182 TV kanálech a více než 2 000 rádií. (D3VIL)
  • Celkem vystoupilo 1 250 hudebníků a 150 kapel. (gogos)

Reklama

Reklama