Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí díl komediální trilogie o neurotickém čtyřicátníkovi Ellingovi a jeho příteli, hromotlukovi Kjellu Bjarnem. Oba se znají z dřívějšího pobytu v psychiatrické léčebně. V prvním díle svou partnerku našel jen Kjell; v pokračování, které se odehrává po několika letech, se snaží svého plachého přítele přesvědčit, aby začal nový život. Elling se osměluje a vyráží do ulic, aby našel ženu do svého dosud prázdného života... Objevuje prodavačku párků, do níž se bezhlavě zamiluje. Svými výmysly a ztřeštěným jednáním, jímž se ji snaží na sebe upozornit, vyvolá plno zmatků. Výsledky jeho snažení nevedou k očekávaným cílům… Miluj mě zítra v mnohém odkazuje na první díl, bez jehož znalosti bude divák ochuzen o některé souvislosti.
[Zdroj: Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

yvona 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem celou trilogii a už jen sledovat Ellefsena je prostě koncert, který si zaslouží nejvyšší ocenění. ()

Reklama

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je pro mě neakceptovatelná shitka. Je mi z toho blbě na duchu i od žaludku. Aby to bylo tak okatě podbízivý, aniž by to ale dokázalo vyvolat příjemné pocity, to je svým způsobem taky umění- a já za něj do Norska posílám z vděčnosti fakáče. P.S.: Už se nedozvím, jak by tento film fungoval sám o sobě, pustil jsem si ho, abych zkompletoval celou trilogii a vadí mi, že s námi hrají hru bez pravidel. Oba ti chlapi na tom byli v prvním díle psychicky tak špatně, že se neobešli bez ústavní péče. Tady jsou zdraví/nemocní podle toho, co se zrovna hodí pro příběh. (Kterej je navíc imbecilní.) Cítím z toho děsnou faleš a vadí mi to. A takhle je to tady se vším. Je potřeba rozněžnit diváka? Tak proč by kámoš, kterej dělá v sámošce ve výkupu lahví, kámošovi neuklidil, nevymaloval a nevybavil novým nábytkem celej kvartýr…? V jakým žánru se to pohybujeme? Elling ve druhým díle tahal maminku za nos a mně se zdá, že ten nos byl ve skutečnosti můj. Ale to jste se spletli, ode mě by za to jednu koupil. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Ellingovy trilogie je v celku zklamáním. Přestože všechny díly krásně vyobrazují přátelství, v posledním dílu je tohle přátelství přiškrceno nelogickým a hloupým chováním postav (o proti jejich normálu). Děj se příliš nerozvíjí, kamera rušivá a v celkovém obrázku snímek vypadá jako slátanina vytvořená jen ze zájmu diváků, čemuž tak určitě bylo. Pro zvědavce doporučuji první díl, ten je prostě srdcovka. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenného románu norského spisovatele Ingvara Ambjørnsena z roku 1999. Kniha je čtvrtou částí Ambjørnsenovy románové tetralogie o Ellingovi. (skudiblik)

Reklama

Reklama