Reklama

Reklama

Automatic

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1973, 4 min

Obsahy(1)

Animovaná groteska známého českého výtvárníka Vladimíra Jiránka a animátora Josefa Hekrdly je kritickým kraťasem na téma civilizace a technický rozvoj, který je spojen s přemírou automatických strojů. (Mertax)

Recenze (8)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Člověk je tvor vynalézavý a dokáže zkonstruovat automat na cokoli. Tento krátký animák však zlehka znevažuje výsledné produkty konstruktérských veličin, neboť vyrobené stroje nejsou příliš dokonalé a člověku nejsou ani tak pomocníkem jako spíše hlavolamem. A ačkoli se mi líbil líbací automat, děkující automat či strom přehrávající zpěv ptáků, tak vrcholem bylo fungování člověka po zasunutí mince. To hodně předběhlo dobu. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Animovaná groteska výtvarníka Vladimíra Jiránka, v ktorej je človek ako tie stoje, ktoré ho obžierajú o každú podstivo zarobenú korunku. Beznádej s jedinou možnosťou a to rezignáciou a zaradenie sa do systému. Sugestívne, chladné... ()

Reklama

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Vtipný a pravdivý animáč o tom, jak člověk vyrábí stroje, které mu dají peníze a za ně si chce koupit něco rozumného, bohužel však stroje vyrobené rozumné nejsou. Nakonec je z toho člověk tak blbý, že si sám připadne jako stroj.. Ale jo, je to dost vtipně zpracované, ty zvuky, "čůrací" stroj, nebo šroubový, ty mě dost pobavily. ----- Rozhodně stojí za zkouknutí jako všechny Jiránkovy díla. Jde pořád o aktuální snímky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama