Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úřednice Helena (Isabela Siegelová) je při cestě stopem znásilněna. Když při výslechu na policii zjistí, že je již několikátou obětí, využije situace ve svůj prospěch. Je chytrá, atraktivní a tak se jí vydírání řidičů daří. Když je pak nalezena mrtvá, ukáže se, že ani v osobním životě nehrála poctivě. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kriminalisté řeší vlastně dva případy najednou. Líbila se mi inovace v podobě řidiče - násilníka, který obětem platil. Vychytralá oběť také příběhu pomohla. Kriminálka se zarytě drží toho, že má spád a nenudí. Chybělo třeba víc napětí jako v Recept na rozloučenou, ale zase se rozloučil Oldřich Navrátil, ale při vší úctě k němu to pomohlo, a bylo zajímavé tipovat pachatele. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Znásilnění? Nezájem. Vydírání? Zív.. Vražda? To už Jirka Bartoška lehce zvýší pracovní nasazení, aby starej neprudil.. 31.případ Jendy Zemana o životě na vysoké noze podmíněném jejich roztahováním zaujme spíš než vyšetřováním spoustou úsměvných detailů. Symbolické paroží nad panem ředitelem, good-rapist Potměšil, co vyhlásí hochům z lešení fajront a oni ho za 0,92 sekundy poslechnou, taneční kreace při vystoupení poKrokové kapely Spray (něco podobného naposled předvedli v Bronsonovi klienti blázince na Pet Shop Boys) či letální facka, která přehodí oběť přes svodidla. Tohle neuměl ani Bud Spencer! ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jak to, že mi tahle série unikla? Jak to sakra, jak to! Skvělej Potměšil a jeho: "Každá stopařka je tak trochu kurva, co si budem povídat". Ale teď vážně...Krom slušného hereckého obsazení film vyniká i zápletkou, kdy se z oběti stane pachatel a z pachatele opět oběť. Vše podtrhuje Brabec a jeho postrčení přes svodidla... ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Československá akční kriminálka, jejíž znělka zní líp než kdejaká 8 bitová automatová arkáda, nemůže bejt špatná. Když navíc připočítám vzhled 80. let a že zahraje i muzika jak ukradená ze hry Transport Tycoon, oblíznu se až za ušima. Diváka potěší celkem originální výstavba scénáře a odvážné zpracování, na kterém se ovšem podepsal nízký rozpočet a až laxní režie. Major Kosma a parta neohrožených čmuchalů řeší případ násilníka, který zneužívá stopařky (hanebník a dneska obdobnýho slizoně hájí motorkář Preiss v jakoby moderním zpracování téhož námětu). Ten jednoho plodného večera narazí na osudovou Helenu žijící na hraně. Když je následně nalezeno její jak v konzervě lančmítu tuhé maso, nejen násilník, ale i všichni Helenini chlapci tak mají díky jejímu nesocialistickému způsobu života motiv k vraždě. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl pozapomenutého krimi cyklu je asi nejlepší a nejodvážnější a stojí za to vidět kvůli: 1) originální námět, znásilněná stopařka si udělá byznys z vydírání svých souložníků 2) Ladislav Potměšil jako sadistický znásilňovač ( celkem odvážné scény na svou dobu, ale Smrt stopařek je level výš 4) reálie socialistického Brna - špína, smrad, šeď 5) Isabela Soukupová-Siegelová jako femme fatale nemá problém s full nude scénami - na tehdejší tv tvorbu opět velmi odvážné ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Poslední filmová práce režiséra Stanislava Strnada. (M.B)

Reklama

Reklama