Reklama

Reklama

Zítra nehrajeme!

  • USA A Prairie Home Companion (více)
Trailer

Snímek režiséra a producenta Roberta Altmana (Gosford Park, Hráč) Zítra nehrajeme! nás zavede na poslední den slavné radiové show. Hlavní postavy příběhu jsou Yolanda a Rhonda Johnsonovy (Meryl Streep a Lily Tomlin), Yolandina dcera Lola (Lindsay Lohan) a duo kovbojů Dusty a Lefty (Woody Harrelson a John C. Reilly). Hvězdné obsazení, strhující herecké výkony a svižný humor jsou důvody proč si tento film nemůžete nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč byl Robert Altman brán za tak skvělého režiséra. Dle mého názoru za celou kariéru nic výrazného, co by stálo za zapamatování nenatočil. Já osobně jsem viděl víc než pár jeho kousků a všechny mě víceméně po čase nudili. A ani tento nebyl výjimkou. Celou dobu se nic neděje, jen se hraje country a tlachá o ničem. Když ale přihlédnu k ostatním filmům tohoto režiséra, tak to zase tak strašné nebylo. Celkem za 2 body plus jeden za známé tváře. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Některé Almanovy filmy jsou sice skvělé, ale dlouhé, některé jenom dlouhé, ale tohle - teprv teď s překvapením zjišťuji, že i tohle mělo trochu "nadstandartní stopáž". Nicméně jsem se celou dobu bavila a pobrukovala si s interprety country cajdáky. Duo sester Johnsonových bylo fajn, ale "honáci přímo z prerie" Woodyho Harrelsona a Johna C. Reillyho přímo neodolatelné a jejich závěrečná píseň se spoustou stupidních vtipů byla úžasná. Detektiv Kevina Klina, který sebe sám stylizoval do Marlowa, těhotná skriptka ... atmosféra zákulisí show, která je možná zaprášená a "demódé", ale přesto ji všichni dělají nejen pro prachy (kterých, jak se dá tušit, příliš není), ale srdcem, je vystižená perfektně. Člověk by měl chuť sám si stoupnout na podium za mikrofon a zazpívat si "Francka a Johny byl párek...." ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Live every show like it's your last. Altmanův úplně poslední film (zemřel v 81 letech 21.11. 2006 v losangelské nemocnici na zástavu srdce po 18 měsících souboje s rakovinou) je překvapivě smířlivý a dané žánry se ani tak neironizují či satirizují, jako spíš parodují. Zítra nehrajeme! je film-varieté, ve kterém vedle sebe bez sebemenších problémů funguje stylový noirový úvod (přechody světla a stínu, voiceover detektiva z dob Maltézského sokola) s nadpřirozenými prvky (anděl smrti), dva protichůdné žánry ve filmu o tom, že něco končí a něco jiného naopak začíná propojené jednotlivými poctivými muzikálovými výstupy (na rozdíl od současných muzikálů se nic neupravovalo v postprodukci a herci skutečně písně zazpívali a na nástroje zahráli sami). Jak je u Altmana zvykem, i když je snímek plný hvězd (Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Kevin Kline, Meryl Streepová, Lindsday Lohanová), žádná v něm nemá dominantní úlohu a v téhle kolektivní podívané s typově vhodně obsazenými rolemi stojí za vypíchnutí hlavně neodolatelný L.Q.Jones. Pomalé tempo vyprávění, které filmu sedne jak ulité je "zdynamičťováno" častým užitím zoomů a Zítra nehrajeme! je tak adekvátním doplňkem do řady filmů Nashville-Hráč-Company a mírně nadprůměrným (je to trojkočtyřka, nakonec jsem se rozhodnul pro vyšší známku vzhledem k nadhledu celého filmu a nejednoznačnému vyznění), přesto tím nejlepším vhodným posledním Altmanovým snímkem. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem neviděla film nabitý tolika hereckými hvězdami, ve kterém by však žádná z nich neměla hlavní roli, neboť ta patří old-fashion varieté, které se ten večer odehrává naposledy a tak je třeba se s ním patřičně rozloučit. Dojemné, veselé, smutné...výborné. Marlowovský detektiv Kevin Kline, Harrelson-Reilly dvojka k pohledání, andělsky svůdná Virginia Madsen, mámovská Meryl Streep... ti všichni tvoří neodolatelnou "rodinu", když je sledujete, máte pocit, že k sobě patří od jakživa, že spolu tu show denodenně dělají. Viva Altman! ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, kterým se s námi rozloučil Robert Altman. Možná, že už bilancoval a chtěl si dopřát milé old-fashion rozloučení plné country, které nesnáším, ale užil jsem si ho stejně jako skalní fanoušek. Stejně jako hvězd, které nevyčnívají, ale potěší a příběhu, který vlastně ani není, ale stejně vás potěší. Netvrdím, že tento snímek je záživný, ale má duši, což mi u mnohých dalších výtvorů z poslední doby chybí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Lola (Lindsay Lohan) má na pravé nohavici napsáno 94-04-05, což je odkaz na datum sebevraždy Kurta Cobaina, zpěváka skupiny Nirvana. (jezurka42)
  • Garrison Keillor, který ve filmu ztvárnil sám sebe, skutečně třicet let vysílal rozhlasový pořad A Prairie Home Companion. (jezurka42)

Související novinky

Lindsay straší ve věži

Lindsay straší ve věži

10.11.2006

Není tomu tak dávno, co byla Lindsay Lohan jen pěknou dětskou tvářičkou a hrdinkou více či méně podařených komedií pro náctileté, a už je z ní zralá, mimořádně atraktivní žena, která přesně ví, co… (více)

Zábava po americku

Zábava po americku

09.10.2006

Je tomu přesně pět měsíců, co se uskutečnila světová premiéra snímku Zítra nehrajeme!, a starý harcovník Robert Altman už chystá další projekt. Pod lupou jeho zájmu se tentokrát ocitne i na americké… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Představení končí

Představení končí

10.06.2006

V osmdesáti letech byste si řekli, že už by člověk měl jen na zápraží spokojeně mžourat do sluníčka, cucat z plácačky mlíko a vilně koukat po procházejících. Častokrát se to stává, přesto jsou mezi… (více)

Reklama

Reklama