Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sun-Jae jednoho dne nalezne pár červených bot a vezme jej domů. Její dcera je těmito botami doslova fascinována, boty jsou však prokleté a každému, kdo je uvidí, přinášejí jen chamtivost a žárlivost. Sun-Jae začíná trpět nočními můrami a strašlivými vizemi. Její přítel mezitím pátrá po původu těchto bot a zjišťuje, že souvisejí s obrazem z roku 1944. Postupně se tak odkrývá strašlivý příběh původního majitele těchto bot. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (15)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sun Jae jedného dňa nájde krásne červené lodičky, ktoré prinesie domov. Každým krokom v týchto topánkach sa "rozpráva" temný príbeh prvej majiteľky. Každého kto príde s nimi do styku, postihne rovnaký osud. Film je skvelo naštartovaný prvou mrazivou scénou. Následne však na dlhé minúty upadá do podpriemeru. Zhruba po hodine sa konečne začne uberať správnym smerom. Hlavne záver by sa dal krájať žiletkou. Presto všetko si myslím, že v prípade tvrdšej ruky sa z tohoto výborného príbehu dalo vyťažiť omnoho viac. Ale tak to už u Kórejsko, Japonsko, Ázijských hororoch býva - 60%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jaké Červené boty? Jaké Red Shoes? To jste barvoslepí? Vždyť jsou ty střevíce RŮŽOVÉ! Až lynchovsky pojaté horrorové psychologické drama. Korejci tady tomu klasickému asijskému duchařskému subžánru dokázali ten lak hezky naleštit a originálně jej vytunit. Nádherně vyšperkovaný až klasický příběh o nějakém předmětu, s nímž se táhne jeho minulost a duchové jeho předešlých majitelů. Předmětu, který nastavuje zrcadlo současnému majiteli. Tedy majitelce. Navíc ty boty jsou fakt dobré. Já růžovou můžu a tenhle odstín tím tuplem. Kromě dobrého příběhu, povedeného scénáře, zajímavých postav a ucházejícího herectví mě film dostal parádní hudbou. Na plný počet to sice není, ale kdyby nějakého blba napadlo točit remake, doufám, že jako první zavolá Davidovi. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle japonskej horůrek o " zabijáckých " botách mě docela překvapil a po celou dobu dokázal udržet moji pozornost. Možná i proto, že to není taková ta klasická korejská bububu klasika. Tento celkem zajímavej nápad dokázal Yong-gyoon Kim pěkně převést na plátno. Kamera je skvělá a pár záběrů a scén je doslova nezapomenutelných ( krvavý sníh atd. ). Filmu taky hodně dobře zvolená pomáhá hudba a zvukovej podkres. Herci byli celkem obstojní. Nejlepší byla asi malá Tae-Soo. Hodnocení mám mezi 3 - 4 hvězdama, ale díky originalitě a místy i mrazivé atmosféře se přikláním ke 4 hvězdám. Navíc je to docela psycho. Stejně se ale nemůžu pořád zbavit dojmu, že ty boty byly růžový. Nebo už jsem barvoslepej ? ()

linger 

všechny recenze uživatele

Moj chod myslienok: Zaujimave. Slubny rozbeh. Tie topanky vobec nie su cervene. Ani baletne. Zacina to pripominat Dark water. Ta mala je otravna. Vlastne aj jej mater. A to riadne. Este to pozeram len pol hodinu? No ta pani sa snad zruti a praskne. Uz by stacilo toho over the top "herectva"... Uz by si po nich mohol prist ten pomstychtivy demon... Uz by ich mohlo zrazit metro... Hmpf ten koniec. Titulky, konecne! Reziser to nevychytal. Snad aj mix ohranych klise sa da natocit pozeratelne, ale toto nebol ten pripad... PS. V Juznej Korei sa poklada nanesenie ruzu za full makeup? A je dovodom na odsudzujuce pohlady? ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Vizuálna stránka maximálne premakaná, nikdy som nevidel viac sexy pokazenú lampu na chodbe. A príbeh som pochopil aj nepochopil, na tom konci mi niečo nesedelo, a práve som sa dočítal, že som videl americkú verziu, pričom kórejská, okrem toho, že je 5x krvavejšia, obsahuje úplne iný záver, ktorý mení vyznenie celého filmu. Samozrejme vyšla na DVD len u nich doma a nikto sa ju nenamáhal otitulkovať, a keďže väčšina z nás nevie po kórejsky ani narátať do desať, musíme sa uspokojiť s týmto. Bol som z Red Shoes skoro až nadšený, kým som nezistil, že som vlastne videl niečo úplne iné, ako režisér nakrútil. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama