Reklama

Reklama

Namgeuk ilgi

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Korejská polární výprava se nachází uprostřed ledových plání Antarktidy, je zima a cíl v nedohlednu. Šestici mužů čeká dlouhá cesta a zanedlouho se nepřízeň přírody ukazuje být vedlejší..protože přicházejí děsivější události než chlad. (jorgus)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ústredná melódia majstra Kendži Kawaia pomaly vťahuje do mrazivého pekla. Kang - ho Song je tradične uhrančivý a samotná myšlienka s denníkom nájdeným uprostred ničoho má až Lovecraftovský rozmer. Bol som nadšený. Pravdou ale je, že Pil-seong Lim neprináša nič invenčné. Hoci sa jedná o žánrový film - na to aký mal potenciál je po prvej polhodine neuveriteľne rozťahaný a vo finále - ktoré malo byť rezonujúce je až trestuhodne nezaujímavý. Čakal som viac. Väčšie pohrávanie sa s divákom o tom čo je pravda a čo nie. Nie som si dokonca istý, či samotný tvorcovia povedali presne to, čo chceli. Príde mi to ku koncu strašne zmätočné a čo je horšie nič nevysvetľujúce. A to že sa línie v mnohom neuzatvoria považujem tiež sa neuspokojivý prvok. Dávam tri s tým, že som sa tým horko ťažko prekúsal. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

"To tohle místo... Antarktida z něho udělala šílence." Šest chlapů s polárnickým vybavením, nedozírná ledová pláň a vysilující pouť na jakýsi nedosažitelný Pól. Antarctic Journal budiž příklad jak z mála vytřískat hodně muziky. Stačí trocha tajemna, vyšilování, depresívní prostředí, úderný ústřední hudební motiv a máme tu atmosféru hustoty místy se blížící kultovní The Thing. Ještě to šlo vylepšit a propracovat, ale i tak je tohle malé mysteriózní dobrodružství v mnoha aspektech (práce s kamerou, hudba, zvuky, herecké výkony) hodně povedená záležitost. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tradiční jihokorejská kvalita. Film vyniká pečlivě budovaným napětím a v některých momentech až monstrózní atmosférou strachu a paranoii, herecké výkony (Kang-ho Song jako vždy přímo skvělý...) jsou také na vysoké úrovni, jen škoda "drive" ztrácející druhé poloviny a dějové rozbředlosti. Antarktida snad nikdy nebyla děsivější a nebudila větší respekt. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Výprava korejských polárníků se vydá na antarktidu dostat se až na nejobtížněji dosažitelný bod pěšky, ale po cestě je čeká pár nemilých překvapení. Člověk by čekal, že parta polárníků uprostřed ničeho nemůže být zábavná, ale překvapivě je to od začátku napínavé a "akční" scény třeba úvodního propadnutí pod led jsou natočené svižně a napínavě. To hlavní ale čeká polárníky až tehdy, kdy se začnou po cestě dít podivné věci narušující běžný chod výpravy docela vážným způsobem. Záhadné jevy se dějí dost náhodně a každý z nich naznačuje, že polárníky pronásleduje pokaždé něco jiného, každopádně tímto velmi účinně oblbují diváka, který nemůže další děj nějak výrazněji předvídat a hlavně pokaždé když se něco takového stane tak je to hodně napínavé a často strašidelné. Na druhou stranu, ale takový určitý zmatek přeroste až k závěrečnému rozuzlení, které mě osobně zklamalo, protože jsem čekala asi něco jiného nebo tradičnějšího a taky jsem to ani moc nepobrala, každopádně až do posledních pár minutek je to velmi hustý survival thriller se spoustou strašidelných vsuvek a stupňující se atmosférou. Hlavní hrdinové jsou během cesty vystaveni silnému stresu a zahraní jsou pěkně, hlavně pokud jde o ty dva ústřední členy výpravy, jen prostě celý film včetně hereckých výkonů přinejmenším pro mě vypadal na něco úplně jiného než čím se nakonec stal, což mě mrzí, protože dopadnout to jinak, tak by to bylo na pětku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevadilo by mi, že jsem tak trochu očekával něco příbuzného s Carpenterovou Věcí a nedostal jsem příbuznost ani vzdálenou. Pro depresivně halucinační psychárny mám taky pochopení ba slabost. Ale mrzí mě ten poněkud odfláknutý look. Mluvím samozřejmě hlavně o kinklající se ruční kameře a o celkově nepříliš působivém vizuálu, kvůli kterému by člověk tomuhle jinak zajímavému kousku hádal minimálně o deset let víc. S kvalitnějším, výpravnějším zpracováním by z toho mohl být vizuálně strhující psychologický thriller z kategorie A+ a ne jen televizní thriller a la VHS. Tahle korejská věc (tedy spíš ne-Věc) by si zasloužila modernizovaný remake, scénář mi přišel hodně dobrý a atmosféra mi připomněla nějaké temné vědecko-fantasticko-psychologické filmy sovětské výroby, které jsem jako kluk v ČST parkrát viděl, třeba Hotel u mrtvého horolezce a tak. Ale jelikož v tom není žádná řežba, nebo střílení, nebo honící se auťáky, nebo sexy řízci a roštěnky, natož kozy a bobři, žádnýho remaku se samozřejmě nedočkám. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Profesionální horolezec Park Young-seok přispěl filmu svými zkušenostmi. Herci Song Kang-ho, Yoo Ji-tae a Park Hee-soon u něj absolvovali  trénink. Park se společně s dvěma dalšími muži v říjnu 2011 pokusil o prostoupení nové cesty k vrcholu Annapurny. Všichni tři však zmizeli beze stop a jejich těla nebyla nalezena. (Jigvell)

Reklama

Reklama