Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Faye 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, přesto velmi dobré. Osamocený dům v nádherném a zároveň tajemném místě, působivá a patřičně strašidelná hudba a především dobří herci (což u hororů bývá spíš výjimka). Místo s temnou minulostí, kde i ovce ze sebe smývají hříchy skokem z útesu. Stádo jako stádo. „Před 50 lety tady žila hrstka lidí. Vyhýbali se společnosti. Vytvořili si vlastní náboženství, založené na starých velšských legendách. Založené na hříchu, spáse, tak jako jiné víry.“ Vedl je farář „Jeho stoupenci byli jako jeho stádo. Ale on jim lhal. Naháněl jim hrůzu. Přesvědčil je, že zná cestu do ráje. Uvěřil staré legendě, která praví: Jeden živý se dá vyměnit za jednoho mrtvého.“ Pokud čekáte potoky krve, budete zklamaní, s krví se tady šetří, ale o to víc mi nedělala dobře. Pokud máte rádi duchařinu, měli byste být spokojeni. Já byla. Hororu jsem dlouho 4* nedala, tak tady jsou. ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

Sarah jede s cholerickou mámou Adelle do Walesu za tátou Jamesem, žijícím v opuštěné usedlostí při pobřeží. Dům byla dříve ofčí jatka a kromě jiného zde před 50ti lety bydlel farář velšského náboženství s progresivními metodami léčby migrén =). Sarah se ztratí při prolézaní útesů pobřeží; následně Adelle s Jamesem objeví holčičku Ebrill, dceru faráře, která má již být půl století mrtvá.. ..film si vystačil s obsazením 12ti lidí a stáda ofcí; i tak byla jeho působivost na výši. Na Marii Bello je fajn se dívat, což už nejde říct o její dceři, která je subjektivně značně ošklivá. Inspirace The Ring je víc než do očí bijící, jen místo koňů skáčou do moře ofce; taktéž záběr padající dámy ze srázu je přesnou kopií té z videopásky. Nicméně i přes tyto zpětné ´odkazy´ má film svoje vlastní kouzlo, týkající se převážně teorie zmiňovaného velšského náboženství. Krvechtiví jedinci se také dočkají, co mi tu chybí je uvěřitelnost. Konec je nemainstreamovej, což se cení.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sobecká matka s nesympatickou dcerkou navštíví tatínka na samotě u moře. A pak přijde na řadu dávná sekta uctívající (asi) mořského boha, podivná úmrtí v minulosti, kapající ovce a ztracená dcera. A následně vysvětlení, že pokud chceme, aby se někdo vrátil z říše mrtvých, musí se pro něj jiný obětovat. Oceňuji příjemný vizuál jak mořského pobřeží, tak i domu a okolí a snahu vytvořit atmosféru na místo trapných lekaček. Naopak postavy jsou krajně nesympatické a jejich osud mi byl zcela lhostejný. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Chjoo, co todle má znamenat. Zase jeden z těch mystic a psycho béčkových "strašidelných" horůrků jakých je spousta. Celej film se tam jenom honí za přízraky nebo pořád naříkají, brečí a nevím co všechno. Nakonec pak dají "jakoby" překvapivej závěr a dílo zkázy je hotovo. Mimochodem ty ovce vzali nejspíš z "Black Sheep"(2006):-) Jedna * za herecké obsazení. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si Wales - bude to v prostředí, které mám rád. Ne. Aby stále někdo někde poletoval, aby se stále něco zjevovalo a mizelo a bylo to takové (ne)tajemné. Aby matka na základě jedné "povídačky" stvořila celou teorii, někdy dosti nelogickou. Ne, to mě fakt nebaví. A co se týče té hysteričnosti - ono by to fakt bylo lepší v originálním znění. Dabovaná hysterie zní tak nějak uměle. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)
  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)

Reklama

Reklama