Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (862)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

můžete mi někdo objasnit to kouzlo mnoha převleků, než došla do práce?? to je jako nový Superman či co? taky bych se to chtěla naučit :-) a ještě by jste mohli být tak hodní a vyřídit ji, že až příště bude zahazovat mobil, tak ať mi poví místo, den a hodinu,.. já přijdu chytat :-) jinak průměrný film a šéfce bestii a ctižádostivý asistence, které si navzájem pomůžou :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ďábel nosí Pradu se tváří sebevědomě, jako by šlo o exkluzivní výrobek z oblasti haute couture, i když jde ve skutečnosti z hlediska filmových kvalit o konfekci. Romantická i komediální rovina je nevýrazná a sám příběh je pohříchu dost plytký. Jde v podstatě o modifikaci story o oškivých káčátkách, které se přes noc promění v oslnivou královnu maturitního plesu. Anne Hathaway se podobným způsobem z hodiny na hodinu změní ze sympatické holky od vedle, která neví, co to je řasenka (!), v elegantní superkrásku, která by z fleku mohla pózovat pro obálky světových magazínů (což konec konců Anička dělala). Zajímavá je ta rovina, která popisuje a kritizuje vztah podřízenosti a manipulovatelnosti s lidmi, jenže i ta je povrchní a neskonale lépe se s ní vyrovnal Veber se svou Hračkou. Suma sumárum, to jediné, co má hodnotu, je výkon Meryl Streep v roli sebevědomé semetriky a profesionální ženy, který je bezchybný a herečka bez problémů zvládla part ženy podstatně mladší než je ona sama. I když 57-leté Streepové jsem přece jen ta odhadem 8-letá dvojčátka moc nevěřil. Jakkoliv jde ve své podstatě o kýč, je to kýč lehký, dobře natočený a nesklouzávající do sebeparodie. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Drama o tom, kolik ze své osobnosti můžeme či musíme obětovat pro úspěch. Kongeniálně to vyjadřují verše z písně skupiny Druhá tráva: "Rád bych si byl jist, zda známe hranici,/ kdy jsme čistý list a kdy jsme viníci,/ když tobě chce se řvát a mlčíš docela,/ jsi trpělivá snad, anebo zbabělá?/ Když bozi seshora překračují práh,/ kdy končí pokora a kdy začíná strach,/ usmívej se, všímej si hostí,/ jsme za prahem, jsme za Pradou bolestivosti ..." // (Druhá tráva - Robert Křesťan-slovo Praha upraveno na Prada) Trailer: http://www.csfd.cz/film/215378-dabel-nosi-pradu-devil-wears-prada-the/videa/# ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"Is there some reason that my coffee isn't here? Has she died or something?" Tak tahle věta dokonale vyjadřuje skvělou a nenahraditelnou Meryl Streep, která na svých šestapadesátiletých bedrech táhne celý film. Ale hlavní hrdinkou je Anne Hathaway..a ta se jaksi nevymanila ze škatulky The Princess diaries. Je hrozně fádní a nudná. Ano, jedná se rozhodně o snímek určený spíše ženskému publiku, ale opačné pohlaví rozhodně neunudí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak, ako niektorým babám páčia filmy o autách, tak som sa aj ja potešil z tohto. Vlastne to nie je ani dráma ako svet, ani komédia k popukaniu, základ príbehu je opäť mierne plytký, no vsadením do veľmi atraktívneho, prakticky neokukaného prostredia módy dostáva svoj šmrnc. Škoda, že film dostáva postupne od vtipného len prívlastok milý. Presladený ksichtík Anne Hathaway nenormálne odrovnala pekelná Meryl, na ktorú začínam mať v poslednom čase len kladné poznámky. 75%. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (84)

  • Meryl Streep si po natáčení nechala ikonické sluneční brýle, které nosí jako Miranda. Později se objevily i ve filmu Mamma Mia! (2008). (griph)
  • Meryl Streep změnila Mirandinu větu "everybody wants to be me" ("každý chce být mnou") na "everybody want to be us" ("každý chce být námi"). (Reesam)
  • Gisele Bündchen súhlasila, že sa vo filme objaví pod podmienkou, že nebude musieť hrať modelku. V knižnej predlohe je spomenutá ako niekto neznámy, kto poslal Mirande vianočný darček. Vo filmovej verzii hrá jednu z kamarátok Emily (Emily Blunt). (martin1m2)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama