Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (862)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Streepovou, druhá za Tucciho a třetí za konec, kterej ačkoliv nepřinesl nic originálního a nepředvídatelného, zapůsobil na mě. Jinak jde ale o zcela tuctovou pohádku o chudé inteligentní ošklivce ( je však absolutně krásná, pouze má obyčejné oblečení), která k úspěchu přišla, zapomněla však na ty nejbližší a nakonec v silně moralizujícím závěru zjistila, že peníze a kariéra nejsou všechno. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dle mého moc příjemný filmeček. Nikterak světoborný, ve své podstat jednoduchý, už mnohokrát viděný sled scének... vlastně si nejsem schopen vybavit jediný aspekt (krom hereckých výkonů samozřejmě), za který by si Prada zasloužila nějakou extra pochvalu..ale jako celek... Potěšilo mne to :) a milerád se na to někdy podívám znovu. ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ale nikterak objevný snímek. Do puntíku naplňuje očekávání plynoucí z traileru a pokud by někdo čekal něco jiného, bude notně zklamán. Příběh je jasně nalinkovaný od začátku do konce a ani na chvíli nenechá diváka na pochybách, k čemu hlavní postava neodvratně směřuje. Začátek filmu je svižný a nepostrádá nadhled a vtip, druhá polovina je už značně rozkolísaná, rozvláčná a o poznání méně zábavná. Poctivé tři hvězdičky. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zase jednou ryzí 5P čili product placementová pohádka pro pipiny aneb >womanhattanská< pičovina o tom, že... %-/ . . . Ne, tentokrát si odpustím všechny prvoplánové jízlivosti, protože mám fakt upřímné pochopení pro ty miliardy módním průmyslem a šoubyznysem týraných zoufalek všehomíra a tohle je jen dokonale rutinní hollywoodský film. Profesionálně odvedené hw řemeslo, na které jsem se podíval s pošetilostí sobě vlastní vlastně omylem či snad ze sobotní nudy či ze >studijních důvodů< a dobře mi tak. Mám rád (moc) Meryl Streepovou a ona je zde skvělá, protože samozřejmě profesionálně odehraje cokoli, ale další ze všech sil hrající a šklebící se načančané pipiny jsou mi fuk a celý ten film je nakonec i přes >karakterní< hepyend jen hloupoučká a vpodstatě vlastně i přes všechnu ukecanost docela nudná materie, určená ke kasírování tržeb právě hlavně od těch zoufalek a celý >průmysl< se zase promyšleně točí... A to je vlastně celý. Víc se tím zabývat by byla větší ztráta času, než oněch nenosných únosných stočtyři minut. - - - P.S. Vlastně jednu jigizlivost si neodpustím - nevím teda, co nosí ďábel, ale vsadím svoje boty, že ty Její smrdí némlich tak a den bez sprchy nenapraví ani... (...ne, reklamu jim dělat zadarmo nebudu...;o) - - - P.P.S. Až dvd s filmem bude někde ve výprodeji za 49,00 kaček, asi si ho koupím a v dobrém rozmaru s vidinou dalšího promarněného sobotního večera si ho pustím znovu - tentokráte s původní zvukovou stopou s č. titulky. Nevěřím ale tomu, že by to něco zásadního změnilo na mém hodnocení a přístupu k téhle >howniúdské šoupissnicové< (a jé - další jígizlivost! ;o) ideologické diverzi! - - - P.P.P.S. A ještě jedna sudba igiče sudiče nakonec - nemůžu si pomoct, ale d.m.s.n. po Anne Hathaway ve věku M.S. i přes ty její kukadla očividně neštěkne ani pes... °-/ . . . Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 21.5.2011 mezi reklamami na nepríma tv Prima /bohužel s tradičně ukuňkaným českým dabingem/, hodnocení 12055., komentář zde odzívaný už během projekce jako čtyřistaosmdesátýprvní - 21.5.2011) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jo, kde jsou ty časy, kdy mě vzrušovaly volány Oscara de la Renty ještě víc než kanýry od Blumarine a kdy bych u scénky, v níž se přednáší, jestli je pásek tyrkys, blankyt nebo akvamarín (zdravím Váhy), slintala blahem. Jsou pryč a já jsem si s ledovým klidem vychutnala jak módní kreace, tak se bavila tím povrchně důležitým hemžením. I když se to nezdá, hadříky tu tvoří jen kabátek na otázku, jestli je lepší si po ohnutých zádech nechat dupat zuřivou šéfkou v prestižním časáku nebo okusit skutečnou novinařinu a zachovat si svoje lidi, hlavu a hlavně páteř. Ďábel nosí Pradu je pohodový filmeček o prioritách. Ležérní, pohodlný, dobře střižený a Meryl Streep, která dokázala být ďáblem a v nestřežené chvíli i beránkem, je herecká ikona. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (84)

  • Pri záberoch na monitory v kancelárii bolo viditeľné, že jeden počítač mal MAC OS a druhý Windows, čo je hlúposť, keďže sa vo firmách používa vždy rovnaký systém na všetky počítače. (Krnac)
  • Emily Blunt (Emily) už na začiatku filmu vedela, že všetky použité šaty pôjdu na dražbu, a nebola z toho úplne nadšená. Nakoniec sa rozhodla schovať pre seba jeden opasok. (Greenpeacak)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama