Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle povídky A. P. Čechova vznikla ve skvělém hereckém obsazení půvabná televizní komedie o přípravě jedné oslavy výročí. Banka, kterou vede jistý Šipučin (J. Abrhám), chystá oslavy svého patnáctiletého jubilea. Šipučin čeká na delegaci a připravuje si proslov o reputaci banky. Důstojnosti nadcházejícího aktu překáží především zaměstnanec Kuzma (R. Hrušínský), který nesnáší ženy, neboť je považuje za zdroj všeho nepořádku. A na jeho slova vzápětí dojde. Právě se od maminky vrací Šipučinova manželka (L. Šafránková) se svými nekonečnými historkami a do jejího vyprávění přichází jistá paní Merčutkinová (J. Bohdalová), která chce vyplatit peníze a stěžuje si na chování úředníků, jenže v úplně nesprávném ústavu… (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

I mistr Čechov si někdy vybral slabší chvilku. S takovým hereckým osazenstvem si režísér mohl vybrat nějaký lepší kus než tohle, to je vzhledem k nim promarněná příležitost. Navíc, ve srovnání s novější slovenskou verzí se ukazuje, jak ta grotesknost, na počátku možná svěží a oživující, míří nakonec hodně mimo cíl. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Bože, co se to tu stalo..." Na můj vkus dosti ztřeštěný závěr, který pokazil celý průběh oslavy jubilea bankovního ředitele Šipučina. Herecky určitě ne špatné (nejen Abrhám se Šafránkovou, ale i třeba Bohdalka coby neskutečně vlezlá "baba" nebo Hrušinského figurka bankovního příručího), ale ani ne nikterak mimořádné. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pan Abrhám a Hrušínský a paní Šafránková a paní Bohdalová byly výborní, je to v podstatě herecký koncert, ale zápletka sama o sobě nestačí ani na těch třicet minut. Naštěstí je to naopak právě těch třicet minut, kdy to ještě není otravné ani nudné, ale už to diváku bohatě stačí. Je to spíše taková ruská taškařice hodná té pouhopouhé půlhodinky, ale nehodná tak kvalitních herců. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci v Čechovově jednoaktovce s poněkud prostoduchým dějem...hlavně ale apolitickým...v roce 1985 v zemích sovětského bloku často preferované řešení... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Slabé, velmi slabé. Režijně i herecky. Mnohem zdařilejší je rozhlasové zpracování (1978) s Josefem Somrem, Jorgou Kotrbovou, Josefem Kemrem a Danou Medřickou. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama