Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragická touha talentovaného herce po výškách. J. Hrzán ve svědectvích J. Kačera, J. Vostrého, K. Moučkové, H. Čížkové, dalších přátel i příbuzných. Dokument z cyklu Nevyjasněná úmrtí. V dokumentu režiséra Marka Boudy přinášíme pohled na život jedné z nejosobitějších postav českého herectví sedmdesátých a osmdesátých let 20. století Jiřího Hrzána. Od mládí byl náruživým příznivcem sportu, milovníkem výšek, temperamentním podivínem se sklony ke kaskadérství, romantikem i člověkem, který šel do všeho naplno a s otevřeným hledím.
Na dráhu herce vstoupil už ve studiu E. F. Buriana, ale vše se plně rozvinulo až v Činoherním klubu. Na scéně Činoherního klubu pak Jiří Hrzán dospěl ve vynikajícího herce, který později upoutal i ve filmech pod vedením režisérů J. Krejčíka, V. Vorlíčka nebo O. Lipského. O jeho tragické touze po výškách a létání podává svědectví J. Kačer, J. Vostrý, K. Moučková, H. Čížková a další přátelé i příbuzní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Často se dívám na medailonky známých herců, ne úmyslně, ale když nevím na co koukat a zrovna to tam je, tak to nechám. Většinou mě to nebaví. Většinou tam jenom banda zestárlých herců a opuštěných dcer vypráví o vyčpělých časech jiné doby a jiných životů. Ne v tomhle případě. V tomhle případě jsem viděla Hrzánův přízrak vystoupit z televize, viděla jsem ho vedle sebe, jak mi připomíná všechny své malé velké role. Tento dokument mnou pohnul mnohem víc než spousta "dramatických" celovečerních filmů, které jsou pečlivě zkomponovány, aby diváka zahnaly do úzkých. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Televizní medailón věnovaný i talentovanému českému herci Jiřímu Hrzánovi. Vzhledem k tomu, že dokument je zařazen do cyklu Nevyjasněná úmrtí, je až příliš velký prostor věnován okolnostem jeho smrti na úkor toho, co je skutečně zajímavé - jeho herectví a dílu. Zpracování dokumentu v tomto případě pokulhává za osobností, které je věnován. Celkový dojem 55 %. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V současné době vysíláno v cyklu Příběhy slavných. Český akrobat ve stylu Chaplina, milovník žen a gentleman, nenapravitelný všeholezec, ale hlavně herec od srdce.Bohém své doby a svého oboru. Krásná slova Jana Kačera a rekapitulace Jirkovo úplných počátků v Činoherním klubu a u filmu. Ohlédnutí za jedním dospělým dítětem, které by asi nikdy nezestárlo. Naštěstí si, jako každé správné dítě, hodně hrálo. Humor i drama, nejraději obojí dohromady. (Hercova předčasná smrt rozhodně není základem dokumentu, jen jednou z jeho částí, celkový čas byl delší než 60 minut a v titulcích rok 1998) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento "dokument" řadím k těm nejlepším. Jiří Hrzán byl tak trochu blázen, nebál se výšek a chtěl mít pocit létání vzduchem. Často bohužel pod vlivem alkoholu a ten se mu stal osudným. Tento herec, i přesto že žil krátkou dobu, tak ztvárnil celkem dost rolí. Většinu filmů ve kterých hrál si dobře pamatujeme a na pana Hrzána jen tak nezapomeneme. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší bylo, jak Jirka Hrzán nalakoval svoji tehdy malou dcerku Báru, že Helena Vondráčková má dřevěnou nohu, skleněný oko a uhrovitá záda a malá Baruš se jí na to po koncertě zeptala :D. Velká škoda, že se Hrzánovi stala jeho záliba v lezení po výškách osudná.... ()

Reklama

Reklama