Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O princeznině trápení a detektivním pátrání, které jí přivede ženicha... Krásná princezna Františka (T. Pokorná) si zamiluje černou kočku Jůru, kterou jí přinesla stařenka z chaloupky. Kočička se však jednoho dne zaběhne. Celé království se pustí do hledání, jenže bez výsledku. Františka z toho téměř onemocní, a tak král (Z. Řehoř) najme slavného detektiva (J. Dvořák). A při tom pátrání Františka najde i svého ženicha (A. Navrátil). Přesně tak, jak předpověděla královská babička… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Není to žádný filmový ani pohádkový převrat, ale je to milé a je tam několik mých oblíbených herců. A papunkdekly v pohádkách nejsou rušivé, jestliže má pohádka nějaký děj. Pokud je to splácanina bez příběhu, tak to ani výprava jak v holly-bolly velkofilmu a monumentální exteriéry a interiéry nespasí. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Karel Čapek je jeden z mála autorů, který dokázal zvítězit i nad papundeklem. Snad proto, že jeho pohádky vlastně ani tolik pohádkami nejsou a jejich kouzlo pronikne i skrze laciné televizní inscenace. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že z televizních pohádek zcela právem tato pohádka zapadla, neboť je značně podprůměrná. Nebudu hodnotit úroveň nápadů a pohádkovosti samé Karla Čapka, povídku jsem totiž nečetl a nevím tedy, na kolik si ji tvůrci přizpůsobili svému pojetí. Nicméně pan Zedníček či Josef Dvořák sami na celou pohádku nestačí, byť se snaží seč můžou. Tahle pohádka, tuším, děti příliš nezaujme. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velká kočičí pohádka je spíše komedií než pohádkou. Celá stojí na scénáři, který vznikl podle literární předlohy Karla Čapka. To co je kolem, je už jen takové doladění, které by možná bylo i lepší, kdyby nebylo. Jelikož ty papundeklové kulisy jsou otřesné. Stejně jako ti tři slizcí detektivové s mastnými vlasy. Nejhorší z herců je ovšem Zdeněk Řehoř, který hraje senilního krále, jenž se chová jako tajtrlík. Celá pohádka je o hledání ztraceného kocoura, a když ti tři detektivové selžou, přichází na řadu Sherlock Holmes, tedy Sidney Hall neboli Josef Dvořák. Na televizní pohádku té doby je to jakžtakž solidní pohádka, ovšem na samotného Karla Čapka televizní propadák. [390. hodnocení, 13. komentář, 54%] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1981 v režii Karla Weinlicha i stejnojmenná rozhlasová pohádka. (Miggi90)

Reklama

Reklama