Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1939, blíži sa vojna. Nemecko aj Anglicko sa pripravujú na možný konflikt. Profesor archeológie na Cambridge Horatio Smith žiada, svojich študentov, aby sa s ním vydali do Nemecka na archeologické vykopávky, hľadať dôkazy o árijskom pôvode nemeckej civilizácie. Jeho bádanie podporujú aj nacisti. Študenti na základe zranenia na ruke zistia, že profesor je tá istá osoba, po ktorej Nemci pátrajú a ktorá je zodpovedná za oslobodzovanie a unášanie ľudí z pazúrov gestapa. Jeho zanietenosť podporia aj oni, a tak sa začne odvíjať zaujímavý a dramatický príbeh. (Volodimir2)

(více)

Recenze (3)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Studio Universal na počátku 40. let vyslalo do boje s nacisty Holmese s Watsonem a Neviditelného muže, zatímco Britové přicházejí s aktualizovanou verzí další klasické postavy, Červeného Bedrníka. Leslie Howard, který si tohoto hrdinu zahrál již jednou v roce 1934, předvádí skvělý výkon a celkově zvedá úroveň jinak velice nudného a nezajímavého filmu. Je to velká škoda, protože potenciál by tam byl. S výjimkou posledních cca 15ti minut je to brutální nuda. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Protinacistická komedie. Lehce dobrodružný i zajímavý, ale jen průměrný příběh. Oproti Scarlet Pimpernel, The/1934, je to herecky chudší. Skoro všechno je psaný na Howarda, přitom tento příběh by jasně udržel i více těch povah. První polovina se doslova jen vleče, ale když mluví Howard, tak to je perla. Říká se, že tento film inspiroval Raoula Wallenberga. 3,5/5 ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

They seek him here, they seek him there .... akorát tentokrát nepolapitelného hlavního hrdinu nehledají concerned French citizens, ale týpci z nadřazené rasy, kteří se snaží zarazit jeho řádění na území říše. Jak lze tudíž z předchozího vydedukovat, děj se přenesl z 18. do 20. století. Lorda Percyho Blakeneye vystřídal profesor archeologie Smith, Margaret zase Ludmila, league of the Pimpernel je tvořena profesorovými studenty, slavnou básničku nahradila písnička a zachraňováni nejsou aristokraté nýbrž inteligence. Leslie Howard si tímto počinem ve své herecké kariéře připočetl na vrub kromě toho klasického Scarlet Pimpernela (z r.1934) i ztvárnění jeho protinacistické mutace. Přestože Howard hraje v obou případech slušně, identickým problémem obou filmů je poměrně nudný děj, který zazdil velký potenciál. U tohoto filmu jsem navíc špatně zkousávala i přílišně naivní vyobrazení nacistického Německa. Žádné velké terno se tak nekonalo ale jinak průměrné dílko. ()

Reklama

Reklama