Reklama

Reklama

Sněhový poklad

  • Česko Poklady pod sněhem (více)
všechny plakáty
Velká Británie, 1980, 108 min

Obsahy(1)

Je možné změnit minulost a odpustit druhým? Mohou se z nepřátel stát blízcí kamarádi?
Půvabný příběh podle knižní předlohy Patricie St. John nás zavede do krásné alpské krajiny, kde se setkáme s malým Danim a jeho starší sestrou Annette, která se snaží pomstít tomu, kdo jejímu bratříčkovi tolik ublížil. Čeká nás cesta nebezpečným horským průsmykem i radost z nečekaných setkání. Především ale porozumíme nebezpečí hořkosti a zloby a tomu, jak důležité je odpuštění. (KrestanFilms)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Moralni pohadka o malem chlapci, ktery se ocitl v prekerni situace kvuli neprizni osudu. Ma to atmosferu televizniho filmu ze sedmdesatych let. Libil se mi pribeh a jeho vzkaz. Je to prevazne krestanske coz je fajn. Ma to klasickou krestanskou atmosferu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro děti určitě hodný silný příběh, výchozí situace je hodně vyhrocená. Přitom není problém, aby se v postavách každý našel - tu jeden, který někoho pro něco nenávidí, tu jiný, který by rád napravil chybu a byl rád opět přijat společností. Celé se to odehrává na krásném panoramatu švýcarských Alp, a máme tu ještě podpříběh s jedním tajuplným horalem... Kdyby to ale nebylo celé tak průhledně sladkobolné a postavy dospělých tak neuvěřitelně kladné. Nevím, jestli bych po pádu dítěte ze skály viníka této nehody jako dospělý omlouval a nedal mu ani na prdel rákoskou. Každý dospělý zde má jen funkci mravních rozcestníků, a tak pronáší různá moudra a ponaučení. Vím, vím, je to určené primárně pro děti, ale tohle je prostě cíleně plánované na vytažení kapesníčku a utírání slz z očí, přitom to šlo pojmout poněkud civilněji. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dnes už zastarale působící pohodový a poklidný film o děckých vztazích v alpské a drsné krajině, kde i vztahy jsou občas drsné. Ale je to film pro děti, proto je nutno tolerovat i ten hodně přeslazený konec. Dabing od ostravského Studia Telepace z roku 2013 je sice výrazně amatérský, ale díky i za něj. Vysíláno na TV Noe, 25.12.2013. Hudba: Peter Bye ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ultimátní melokýč, který mohl být aspoň pěknou pohlednicí ze švýcarských Alp, nebýt tragicky nesympatických dětských neherců. I děj, točící se kolem viny a snahy o její nápravu, je proti předloze jako slabý čaj vedle lomcováka. ()

Reklama

Reklama