Reklama

Reklama

Godzilla tai Mothra

  • Japonsko Gojira tai Mosura (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do Tichého oceánu spadne kus meteoritu, což má za následek nejen několik přírodních katastrof (v podobě zemětřesení či tajfunů), ale i probuzení Gojiry. Ta se tak opět vydává pustošit japonské břehy. Než k nim ovšem dopluje, předstihne ji v ničení jiný tvor. Bájná Battra se po letech spánku rozhodla trochu provětrat z hlubin oceánu a potrestat lidi za jejich „neekologický“ vztah k Zemi. Aby toho nebylo málo, lidem přichází na pomoc z ostrova Infant Mosura. Zmatená japonská armáda má plné ruce práce, protože přesně neví, na které monstrum má zrovna zaútočit. Všechny tři se totiž pustili do nelítostné bitvy, kterou může vyhrát jen jeden a přitom smetou vše, co jim přijde do cesty. (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akce je to, co dělá z tohoto filmu skutečně zajímavé dílo. I když jsou zde náznaky humoru, hlavně v první části, kdy se hledá vejce, tak je to akce, která vás strhne a nepustí. Souboje jsou dlouhé, dochází v nich k vývoji a změnám, což je spojeno hlavně se stádii Mosury a Batory, a tak je to celé skutečně dech beroucí a více jak příjemné na sledování. I když je příběh jednoduchý, nechcete se odtrhnout, protože chcete vědět, jak to celé dopadne, kdo zvítězí a jak se projeví charaktery jednotlivých monster. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

V této Gojiře je i místo na trochu té šikmooké romantiky ale i tak je to perfektní sci-fi komedie. Při pohledu na šikmookého dvoumetrového chlapa v latexovém kostýmu který zápasí s loutkou Mosury jsem si vzpomněl na scénu z Eda Woody kde Bala Lugosi točí scénu s chobotnicí bez motoru.V Japonsku možná hit, u mně jednoznačný shit. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Přes tu chvilkovou(ale relativně vkusnou)vykrádačku Indiány Jonese, i přes tu zmatečnost a nejasnost v identifikování "záporáka"(a vztahu kdo s kým proti komu)-jsem na to koukal a v duchu si říkal "Tvl To je fakt krásnej film.".. Nemůžu si pomoct ale užil jsem si to parádně.. Battra sice není tak charismatický protivník(neřeknu záporák nebo klaďas) jako Biollante, ale vydesignovaná je parádně a když se řítí městem ve svém larválním stádiu je to opravdový CHoo CHoo MothraFucker. Mothra je vykreslena jako vznešené, odvážné a moudré monstrum(takže přesně tak jak být vykreslena má) a ani ten Mosura song mě tentokrát nesral(naopak). Godzilla je velký hrubý, tvrdý element, který do jednoduchého souboje dvou poletuch vnáší řádný chaos a film udržuje v jakési zvláštní atmosféře nepředvídatelnosti(což je u G filmů vcelku ojedinělý prvek). Technicky je to paráda a fakt jsem valil bulvy jak precizně, esteticky(někdy až na hranici s kýčem) a nápaditě jsou některé záběry a scény sestaveny.......Tohle mi prostě sedí, bavil jsem se stejně dobře jako u Biollante(né li více) a tak tam nakonec s odstupem s radostí kopnu i tu pátou hvězdu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

20) GODZILLA vs. MOTHRA: THE BATTLE FOR EARTH (1992)___ HEISEI SERIES 1984-1995___Godzilla meets Indiana Jones meets Bottra meets Mothra :o) Okawara pro ozvláštnění a větší přitažlivost děj v první třetině okoření lehkou Indy Jones berličkou (včetně vykradení jedné ze scén Dobyvatelů ztracené archy), aby pak na scénu přivedl dvě stará a jedno nové monstrum. Tím novým je Battra – nejprve opancéřovaná larva s masivním rohem (a po vylíhnutí takové temější alter-ego Mothry), kterou z hlubin oceánu probudila matička Země, aby se tak lidstvu pomstila za jeho neekologické chování, naopak Vesmír nabídne lidem svoji pomoc vysláním vejce (v podobě meteoritu), ze kterého se vylíhne Mothra a něco, co vypadá jako VZTAHOVÝ BORDEL (kde se přízeň bestií přelévá, jak zrovna přišlo scenáristům na mysl) může začít. Proto následující slova budou působit zmateně, ale budiž. Godzilla totiž napadne Mothru, Battra mezitím Japonsko, Mothra napadne Godzillu, Battra napadne Mothru a následně Godzillu, Mothra, která měla původně chránit lidstvo, napadne Japonsko, pak následně Battru, Godzilla napadne obě dvě a Mothra se nakonec spojí s Battrou a obě dvě zničí Godzillu :o) Che. Zmatek nad zmatek. Přežil jsem to ve zdraví, ale víc jak 2* ze sebe nevymáčknu :o) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po předchozích „nevydařených dílech“ jsem od devatenáctky opravdu moc nečekal. Jediné co mne trochu zviklalo si film pustit, byla výměna na režisérském postu a návrat mé „milované“ Mosury. Popravdě to však bylo její „zlé dvojče“ Battra, které vlilo do skomírající série nový impulz, který ovšem bohužel netrval moc dlouho. Ten rádoby dobrodružný začátek si sice mohli tvůrci odpustit, ale alespoň do toho zase nepřimíchali špionážní či mimozemský podtext. Tahle jsme se alespoň mohli (částečně) zasmát suchému japonskému humoru a okopírovaným scénám. Naneštěstí ani tentokrát nebyl scénář zcela bez chyb, nicméně pro jednou nad nimi přivřu obě oči. Scénáristé totiž popustili uzdu své fantazii a víceméně se vykašlali na některá fakta z předešlých dílů. K mé radosti tu nechybí ani píseň "Mosura No Uta". Po předčtení některých komentářů na netu se ani moc nedivím, že to někteří nepobrali. Tvůrci se do toho až moc zamotali a svým způsobem je děj až moc překombinovaný. Nicméně tentokrát se naštěstí všechno točí kolem totální destrukce všeho okolo a především jeden souboj střídá druhý. Co na tom, že se tu a tam přidá jedno monstrum ke druhému a společně zaútočí na třetí, aby během několika minut vznikla jiná aliance. Hlavně že se to mlelo téměř bez přestání, papundekl lítal vzduchem, jedna exploze střídala druhou a do toho se přidalo i několik velice pěkných speciálních efektů. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o 19. film ze série „Heisei“ o Godzille, za kterou stojí společnost TOHO company Ltd. Zároveň je snímek šestým filmem, kde se objevuje, a první a zároveň i poslední, kde je vyskytuje monstrum zvané Battra. (Terva)
  • Keiko Imamura a Sayka Osawa získali v roce 1993 cenu Japonské akademie v kategorii objev roku. (Terva)
  • Film je remake příběhu z roku Godzilla vs. Mothra (1994), od původního filmu se však liší dějem, postavami i přítomností nového monstra. (Terva)

Reklama

Reklama