Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naomi Shimizu (Naoko Iijima) je úspěšná a krásná žena, která pracuje pro módní firmu a má perfektní život. Jednoho dne zbankrotuje firma, do které investovala a tak o vše přijde a ještě způsobí dopravní nehodu, při které srazí poslíčka kurýrní cykloslužby Tokyo Express, která zrovna dvakrát dobře neprosperuje díky konkurenci kurýrů Motorkářů. Bez přítele, peněz, trvalého bydliště a práce je zatčena a má na výběr ze dvou možností. Buď zastoupí v doručování zásilek zraněného kurýra dokud se neuzdraví, nebo půjde do vězení. (Dragoni)

(více)

Recenze (8)

tombac 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy lze řadit do dvou kategorií. V první je sportovní zápolení začleněno do vážného dramatu (Marathon), v druhé neusiluje o nic jiného, než jen pobavit (Spin Kick), přičemž někdy má i vyšší cíle (Ping Pong). Messengers spadají do druhé skupiny a nehrajou si na nic jiného, než na úsměvnou oddechovku. Mno, posuďte sami... _ Naomi je rozmazlená slečinka. Když je zvláštní shodou okolností nucena obléci nadměrnou cyklistickou soupravu a vyjet na bicyklu do ulic jako poslíček, nedali byste za její přežití dne v sedle ani zlámanou grešli. Ale ona se kousne a dokáže to! Nabere kondičku, naučí se cyklistické grify, místopis a spoustě pánů z toho spadne čelist, včetně konkurenčních kurýrů na motorkách. V nouzi roztrhne drahé šatičky, vystrčí pěstěnou nožku, dupne do pedálů a vyjede až do desátého patra. Zkrátka je to holka zlatá :-) _ Messengers zaručeně pobaví a ještě jsou zajímavým průvodcem ulicemi Tokia. A zřejmě mým prvním filmem, kdy zazní ono magické slůvko "I love you" mezi cyklisty v akci :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá japonská komedie, která se může směle poměřovat i se známějšíma kouskama jako jsou například Waterboys nebo Sumo do sumo don't. Příběh je v podstatě založenej na takový typický zápletce, kdy se zazobaná holka z návrhářský firmy, zvyklá na kvalitní šampáňo,šaty a společenský oděvy dostává hrstkou nešťastných náhod i nehod k tomu, že musí začít pracovat jako messenger na kole, ale vůbec to nepůsobí ohraně, střeštěně, ani blbě, ba naopak - je to milý, je to zábavný, je to akční a je to i sranda. A pro mě jakožto občasnýho cyklistu se solí kyseliny mléčný ve svalech při výjezdu do kopce, to bylo ještě o něco málo víc blízký ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá komédia z japonskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o úspešnej žene pracujúcej pre módnu firmu, ktorá má všetko, na čo si len pomyslí a tak je namyslená, až raz firma zbankrotuje, príde o všetko a navyše zrazí kuriéra na bicykli, ktorý skončí v nemocnici. A tak musí dočasne prevziať jeho prácu, čo sa jej vôbec nepáči, ale postupne si k novej práci a spôsobu života začne nachádzať cestu. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte úplný úvod ma až tak moc nezaujal, ale haváriou sa to zmení a film si vysokú kvalitu udrží už do konca, celá táto tématika je pomerne originálna a veľmi zaujímavá a v rámci žánru ponúka veľký potenciál, ktorý sa tu aj podarilo využiť, približne prvú polovicu filmu je radosť sledovať, ako sa hlavná hrdinka postupne mení a nachádza skutočné hodnoty a časom už film prechádza do športovejšieho žánru, v ktorom nechýba konkurenčný boj a podobne, takže sa tu skutočne je na čo pozerať, ak práve nebaví hlavná hrdinka, tak ju ľahko zastúpi cyklistická téma, ktorá je tu podaná skvelo. Čo sa týka humoru, tak som veľmi spokojný, tento typ mi vyhovuje prakticky najviac, kde ani tak nejde o jednotlivé humorné scény, aj keď aj tie sa tu nájdu, ale hlavne celý film má takú príjemnú humornú atmosféru, takže som sa mal aj problém po celý čas zbaviť úsmevu na tvári. Dobre sú zvládnuté aj cyklistické scény, tu samozrejme nejde o nejaké kaskadérskej kúsky, len predsa je to stále hlavne komédia, ale jednotlivé naháňačky sú zvládnuté dobre, tým hlavným nechýba aj napätie, som spokojný. Herecké obsadenie je výborné, perfektná Naoko Iijima v hlavnej úlohe, ktorá baví v každom zábere a nechýba jej nič a plno zaujímavých dobre zahraných vedľajších postáv, či už kolegovia, policajt, barman a mnoho iných, jedine Tsuyoshi Kusanagi v úlohe jej nového nadriadeného mi spočiatku moc nesedel, ale časom som si zvykol. Réžia a technická stránka sú výborné, v rámci žánru veľmi výrazný nadpriemer. Messengers je vydarená komédia, ktorá baví aj viackrát, nemá prakticky žiadnu slabú stránku. 78% ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Příjemný sportovní film z městkého prostředí, kde mezi sebou závodí 2 doručovatelské firmy. Kolo nebo motorka? 75% ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Naomi se pohybuje ve světě módy. Je zvyklá na vysoký životní standart. V jeden den o všechno přijde: o firmu, byt a kreditní karty. Navíc se jí podaří autem sestřil poslíčka na kole. Aby se vyhnula vězení souhlasí s tím, že ho zastoupí a nastoupí na jeho v místo v dvojčlené firmě. Nasedne na kolo a... pot a spáleniny od slunce. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Tato komedie se sice za svoji jednoduchost evidentně nestydí, ale je tak hloupá až to diváka bolí sledovat. Scénáristický konstrukt svojí stavbou zamrzl v polovině 80. let - a to bohužel Messengers neproměňují za výhodu. Režisér je naprosto bezradný v invencích či trendech a tak vidíme stejně bezradnou technickou stránku i herce (ani jedna postava není výrazná či snad sympatická). Hudba, extrémně hrozné funky, zavání zařazením mezi zvrácené GP soundtracky. Atraktivní, až trochu agitační, prostředí si jistě zasloužilo cílevědomější přístup. 35 % ()

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele

První polovina byla pro mě nezáživná, děj nic moc, herci nic moc, ale od poloviny už je to zajímavé a do děje vtáhne. Film není zase tolik starý, ale působil docela úsměvně těma retro kolama a absencí GPS :-) Dal bych tři a půl, ale protože je to asijský film (má láska), zaokrouhlím nahoru. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka, hlavní hrdinka nebyla žádná padavka a do všeho šla z vervou. Jak si většinou ve filmech stěžuji na ženské výkony, tak tady mě pro změnu tak úplně nechytl hlavní představitel kurýra. Ale co, chvílemi jsem se i bavila, jen ta romantická linka byla trošku ošizená – nějak to v závěru nedotáhli:-)) ()

Reklama

Reklama