Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Historické drama Boj o Jeruzalém nás přivádí do roku 1948, kdy vzniká stát Izrael. Z betonové džungle New Yorku přicházejí do pouštního ráje Svaté země dva mladí američtí přátelé – jeden je Arab, druhý Žid. Oba jsou okolnostmi donuceni bojovat se zbraní v ruce za své sny. Když jsou boje o Jeruzalém v plném proudu, musí se všichni zúčastnění (Židé, Arabové a Britové) vyrovnat s otázkami terorismu, politiky, kuráže a pocitu odcizení. Velkofilm Boj o Jeruzalém popisuje historický základ konfliktu mezi Araby a Židy, který přetrvává až do dnešních dní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma tento film prekvapil, čo týka námetu a mal zaujímavé roviny v sebe. Páčila sa mi hlavne psychologická rovina. Začiatok a úvodné boje mali niečo do seba aj keď som sa nezbavil pocitu, že je to skôr taký televízny film, historický pohľad ma zaujal, ale nebolo tam všetko, čo by som od toho čakal. Toto je ťažká téma a hlavne ten priebeh bojov je ťažké ukázať, aby z toho nemal divák guláš a vyznal sa v tom, najmä tomu treba prispôsobiť aktivity postáv, ale 60% dávam. Možno trocha viac pútavosti by to chcelo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Úplně nestranný film to není, Židé jsou ti hodní, kteří si přišli vzít zemi, kterou jim jiné země věnovali s drobným opomenutím, že v té zemi už pár stovek let bydlí někdo jiný. Tvůrcům však nelze upřít snahu o nalezení smíru mezi znesvářenými stranami. Technické provedení připomíná televizní produkci osmdesátých let, špatná barevná korekce, odfláknutá práce kameramana i zvukaře. Škoda, protože scénář měl určitě na víc. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Jeruzalém, svaté město. K lepšímu pochopeni dané problematiky je tenhle film absolutně skvělý. Věčný boj mezi Židy a muslimy na pozadí přátelství muslima Saída a Žida Bobbyho, kteří se vrátili z Ameriky do centra dění v roce 1948 ,kdy vznikal Izrael. Pro ateisty možná nepochopitelný problém, pro lidi vychované ve víře věc zcela zásadní. Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem působivý a hlavně důvěryhodný pohled na události, keré předcházely vzniku státu Izrael a stejně tak i na počáteční fáze První izraelsko-arabské války. Škoda nižšího rozpočtu, který by dovolil pojmout boje o Jeruzalém trošku obšírněji. I tak se ale jedná o nadprůměr a především oceňuji, že se do této tématiky konečně někdo pustil. Pokud nepočítám Exodus, nenašel jsem na tohle, bezpochyby stále aktuální téma, vůbec nic. 80% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jako nástin historického pozadí a rekonstrukce prvních kroků státu Izrael je to neocenitelné. Dnes už si jen těžko představit v jakých podmínkách ta země vznikla, kolik chyb a přehmatů velmoci učinily a vytvořily gordický uzel, který dodnes nikdo nerozetnul. Vtipné je, že většina hrdinů těchto bojů (a to i ti extrémisti) se nakonec dostala do pozdějších izraelských vládních kabinetů. Překvapila mne snaha o pochopení obou stran konfliktu, čekal bych spíš sionistický postoj. Přínosné...80% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Film byl inspirován obsáhlou knihou „Ó Jeruzaléme!“ autorů Larryho Collinse a Dominiquea Lapierrea. (prkalil)

Reklama

Reklama