Reklama

Reklama

DOA: Na život a na smrt

  • Česko Na život a na smrt (více)
Trailer 2

Čtyři krásné, sexy ženy jsou sokyněmi v tajném zápasu bojových umění, ale brzy se spojí proti zlým silám. Tina Armstrong je superstar v oblasti ženského wrestlingu. Christie je okouzlující zlodějka a nájemná vražedkyně. Princezna Kasumi je asijskou mistryní bojových umění. Helena Douglas je milovnicí extrémních sportů a její tragická minulost ji spojuje s malým palácem v jihovýchodní Asii, kde se také odehrává turnaj Dead or Alive. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (344)

imf 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů o věrnou adaptaci počítačové mlátičky, který naznačuje, že tenhle specifický subžánr je prokletý. Ani hongkongské torpédo Corey Yuen si nedokázalo poradit s tak vražedným zadáním. Nulový příběh, spousta pěkných holek a extrémně kýčovité kulisy. S hongkongsky zvrlým smyslem pro humor by z toho možná něco bylo, ale hollywoodský scénář a (ne)schopnosti západních hereček podrazily obratnému režisérovi nohy už v prvních minutách. Pokud máte úchylku na plavky a letos jste si zapomněli vyzvednout kalendář od Sports Illustrated, můžete vzít DOA jako solidní náhražku, víc od toho filmu ale vážně nečekejte. Hrozně byste si namlátili. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Herní série mlátiček Dead or Alive si získala oblibu realistickou choreografií a přítomností spoře oděných hrdinek. Film herní dějovou platformu a přítomnost ztepilých žen geniálně skloubil s velkou mírou sebereflexe a zdravé nadsázky. Výsledek připomíná Charlieho andílky, jen se ještě více vyžívá ve stylizování soubojů a estetizování ženských těl. Hongkongský režijní rukopis Coreyho Yuena se pozná především na videoklipově střižených, hyper efektních dynamických soubojích inspirovaných stylem a prostředím bojových scén legendárních hongkongských filmů. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 10/10/// +úžasný hudební doprovod, věrné zpracování, obsazení -škoda vysoké přístupnosti (nízkého ratingu), film je tedy bez krve/// Velice věrná adaptace počítačové hry (přesněji televizní videohry). Pro fanoušky a hráče nádherná povinnost. Pro kritiky dobrý terč a pro mě jeden z nejočekávanějších filmů (vedle Želviček), na který jsem chtěl původně zajít do kina (nakonec film neuvedli). Po zhédnutí musím sice vypíchnout nějaké mušky. Konkrétně mohly být propracovanější charaktery, dále škoda že turnajový pavouk nebyl více zpřístupněn divákům a nevyděli jsme všechny zápasy a nakonec již ta zmiňovaná přístupnost. V soubojích s meči kde necáká krev je to až směšné. Jinak jsem velice spokojen, casting se nadmíru a věrně povedl. Souboje jsou nádherné a akční a vůbec celí film má spád. Některé scény ve mě evokovali Charlieho andílky. Rovněž hudební melodie se tomu filmu občas podobala. Takže jestli má nějak film podle hry vypadat, tak bych si ho představoval nějak takhle. Nehledě na to, že jsem se po celou dobu nesmírně bavil, Robin Shou ve své kreaci byl hustej./// Celkem 91%/// Viděno podruhé na DVD 16.6.2007 ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech nadsazenější než Mortal Kombat (ačkoliv stylem ujetosti se spíš podobá Spy kids). Logika si dává pauzu a je tak více prostoru na fetiš polonahých těl, plavek, volejbalu a videoherně přestřelené wuxia souboje, jejichž choreografie je přinejmenším pochybná. Nehorázná kokotina - videohra povýšila na filmový žánr. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Dementne priblblo zábavný návrat k arénovým mlátičkám rokov dávno minulých, no obohatený o hi-tech hračky, o ázijskú štylizáciu boja (o dokonalých choreografiách však nemôže byť reč) a namiesto nejakej hory svalstva tu v hlavnej úlohe máme štyri polonahé sexice a ako hlavného záporáka zas rozkošného sociopata bažiaceho po peniazoch. V akomkoľvek inom ponímaní ako "totálny guilty pleasure" DOA dopadá samozrejme katastrofálne, avšak keď na to človek pozerá práve z tohto hľadiska, menej ako 3* dať snáď ani nemôže. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Holly Valance prohlásila, že během natáčení bylo zničeno na čtyřicet kusů bikin. (Terva)
  • Film je založen na populární bojové hře Dead or Alive. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama