Reklama

Reklama

DOA: Na život a na smrt

  • Česko Na život a na smrt (více)
Trailer 3

Čtyři krásné, sexy ženy jsou sokyněmi v tajném zápasu bojových umění, ale brzy se spojí proti zlým silám. Tina Armstrong je superstar v oblasti ženského wrestlingu. Christie je okouzlující zlodějka a nájemná vražedkyně. Princezna Kasumi je asijskou mistryní bojových umění. Helena Douglas je milovnicí extrémních sportů a její tragická minulost ji spojuje s malým palácem v jihovýchodní Asii, kde se také odehrává turnaj Dead or Alive. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (344)

tombac 

všechny recenze uživatele

DOA je film přiblblý, sexistický, choreograficky pochybný a s korunou v podobě okatě počítačových triků. Přesto mě filmová předělávka konzolové mlátičky od Tecma bavila úplně stejně jako Andersonův Mortal Kombat. Už herní předloha klade silný důraz na spoře oděné bojovnice, což se filmové adaptaci povedlo přenést na obrázovku vskutku parádně. K šípku s hereckými výkony, když dámy efektně kroutí zadky, vystřelují ztepilé nožky a jinak všemožně ukazují dokonalá těla! A nevadí, že před filmem absolvovaly na tatami maximálně rychlokurs a tělesné schránky evidentně trápily především v posilovně. Radost na ně pohledět! Asijský patriotismus šel u mě na hodinu do háje a místo princezny jsem hltal výstupy tria šmrncovních blondýn, především mé favoritky Heleny. Sodoma Gomora!?? Ale houby, to je DOA! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhloupějších scénářů na světě a kulisy které jsou snad stejně kýčovitě pastelové a papundeklové, jako v klasické pohádce Hrátky s čertem. Ale who gives a shit, když se tu v relativně snesitelném střihu a choreografii (= tak akorát na to, aby se daly sledovat jejich křivky) mlátí Devon Aoki a Sarah Carter v bikinách, že. Mortal Kombat je o řád lepší, toto je jen primitivní sexistický fetiš. Ps. sexistické fetiše jsou super. 6/10 ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Trochu Jeana Clauda Van Damma a jeho Súboj Cti, trochu Mortal Kombatu a hlavne vela výkrikov typu "ááách" a máme tu novú sfilmovanú hru DOA: Dead or Alive... Krása ženského tela sa dá ocenit vela sposobmi. Fotografickou kolekciou Claudii Schifferovej, alebo umeleckým dielom Rubensa... Tiež sa možeme zamerat na pornografické filmy, bulvárne plátky, alebo ertické časopisy. Ale je tu ešte jedna možnost, film Dead or Alive. Film je plný prsnatých a kráskych žien, oblýh bokov. Nieje pochýb, že ide po další marketingový tah smerovaný na mladých. hormonami nabytích chalanov. Vo filmovej branči to nie je nič nové pod slnkom. Dead or Alive je plný krásnych žien, spomínal som to už? ale... okrem toho je plný kopacích, hádzacích a mlatiacich záležitostí. Účastníci bojov sú velký a vypadajú ako keby ich zostavili zo železa. Dej a tento film... neuveríte, ale aj toto má čo to z deju, ktorý je rozdelený na viacej častí, vlastne hlavné hrdinky sú tuším 4 baby, ktoré sa dostávajú na turnaj DOA a kde si každá osoba rieši svoj problém a príbeh sa dalej vyvíja + celý čas sledujeme super súboje... Vo filme je všetko zveličené, dokonca aj tá najslabšia facka znie ako výbuch granátu, čo sa vidí okrem filmov s Terencom Hillom a Budom Spancerom zriedka. I tak ma to pobavilo a dávam tomu 4* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pred zapnutím filmu som vedel do čoho idem a tak som sa snažil byť zhovievavý menším chybám a prešľapom. Ale keď mi tie neznesiteľne chybné, debilné, otrepané, lacné a navyše nanajvýš trápne scény priam rezali oči a v hlave som mal pri tom ako po atómovke, povedal som si, že toto je už aj na mňa veľa. A keď do hlavnej úlohy obsadia nechutnú a pre mňa neznesiteľne odpornú a nesympatickú Devon Aoki, potom sa výsledku nečudujte. Ostatným obsadením si to však celkom vyžehlili, niektoré akčné súboje sú celkom fajn a vzhľadom k rýchlemu plynutiu (necelá hodinka a štvrť) sa to odpozerať dalo. 40%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film. Má pomerne dobrý príbeh o trojici rozdielnych žien, japonskej princeznej, zlodejke a wrestlerke, ktoré dostanú pozvanie na veľkolepý turnaj najlepších bojovníkov sveta, ale jeho usporiadateľ má aj svoje vlastné plány. So spracovaním som spokojný, je presne také, aké aj má tento typ filmu mať, tvorcovia si boli vedomí, že točia len čistokrvnú zábavu, ktorá ani ničím iným byť nechce a tak je to prakticky neustála akcia s dobre vyplnenými medzerami, ktorá sa neberie ani chvíľu vážne. Síce ku koncu už začne strácať dych, ale aspoň to nie je zbytočne predlžované. Akcie je tu plno a je aj celkom dobrá. Ale samozrejme v rámci svojej kategórie, toto nie je žiadny seriózny bojový film s profesionálmi, ale zábavná bojovka s modelkami a tak sa často používajú laná a strihy, ale nie až tak moc ako v iných podobných filmoch s amatérkami a navyše je tu aj slušná choreografia a príjemné lokácie, takže sa na ne dobre pozerá. Najviac sa mi páči prechod japonského bojovníka poschodiami cez mnohých protivníkov. Herecké obsadenie je na tom dobre, príjemné ženské postavy Devon Aoki, Holly Valance, Jamie Pressley a Sarah Carter a ako hlavný záporák Eric Roberts. Réžia je dosť dobrá, Corey Cuen je už klasik a aj technická stránka je bez väčších problémov. Na tento film je dôležité pozerať sa tak, ako aj bolo myslené, je to len obyčajná zábava s peknými herečkami, ktorej nechýba svižnosť a v rámci podobne ladených filmov patrí medzi to najlepšie. 70% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Holly Valance prohlásila, že během natáčení bylo zničeno na čtyřicet kusů bikin. (Terva)
  • Film měl být první částí trilogie, leč po neúspěchu bylo další natáčení zastaveno. (Terva)

Reklama

Reklama